וחג השבועות תעשה לך תפריט חלבי!

איזה חג! הכל נצבע לבן, פיות מחייכים וקיבה שמחכה להתמלא במטעמי החג.
שבועות זה או שאתה אוהב או שאתה אוהב יותר.
ברוב הבתים שולחן החג מתאפיין במנות חלביות, דגים, מאפים, פסטות, שלל צבעים של סלטים וירקות מבושלים ושולחן נפרד לקינוחים.
לרגע אחד זה מרגיש שנחתנו לתוך מסעדה איטלקית בלב איטליה ואת כל מנות שולחן החג הכין השף כשלמעשה כל אחד מאיתנו הוציא את הכישרון שלו לצלחת.

הרשת עמוסה מתכונים, המלצות למנות חגיגיות ושפע של מבצעי קייטרינג וגם לי יש מתכונים לשתף 🙂
בחרתי שלושה מתכונים שיעשו לכם שמח בלב למשמע המחמאות, מתחילים.

פסטה פסטו וערמונים

(מצורף מתכון לפסטו של רון יוחננוב)

רוטב פסטו – מצרכים:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים בלי הגבעולים.
3 שיני שום
50 גרם גבינת גרנה פדנו/ פרמזן  (לא חובה)
חופן אגוזי קשיו / צנוברים / מקדמיה
חצי כוס שמן – בהדרגה
מעט מלח

אופן ההכנה:
מניחים בתוך קערת מעבד מזון את הזילקום עם השום, האגוזים והגבינה
מתחילים לקצוץ ומוסיפים את השמן בהדרגה.
טוחנים עד שמתקבל מרקם משחתי.
מעבירים לקופסת אחסון, שופכים מעל 2 כפות שמן זית וסוגרים.

חשוב מאוד:
יש לעקר את הצנצנות לפני – איך עושים זאת? מרתיחים סיר עם מים חמים וטובלים את הצנצנות.
לחלופין אפשר למלא במים רותחים, לשפוך ולייבש.
כמה זמן מחזיק? לפחות חודש במקרר – חשוב לשפוך מעל שמן זית.

מצרכים לפסטה פסטו:
חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים
250 מ״ל שמנת לבישול
50 גר חמאה
3 כפות ממרח פסטו
חצי בצל סגול
2 שיני שום
אגוז מוסקט
שקית ערמונים קלופים ומוכנים
מלח
פלפל

אופן הכנת הפסטה:
מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן
בזמן שהפסטה מתבשלת מתחילים להכין את הרוטב. זכרו – הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא ההפך!
מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את החמאה יחד עם הערמונים, את הבצל סגול והשום קוצצים ומוסיפים לחמאה על אש נמוכה עד לריכוך, מוסיפים למחבת את התבלינים ובסיום את הממרח פסטו, מחממים מעט את הפסטו ופותחים את הטעמים, מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 3-4 דקות עד שהשמנת מעט מצטמצמת.
מוסיפים את הפסטה המסוננת
אם מרגישים שהרוטב הצטמצם מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים
מגישים חם עם גבינת פרמזן מעל.

גלילות חצילים במילוי גבינות

מרכיבים (5 מנות):
4 חצילים מאורכים
1 כוס שמן זית.
מלח
פלפל שחור גרוס
אורגנו

למלית הגבינות:
100 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1/2 גליל גבינת פרומעז
צנוברים
2 כפות עירית קצוצה

הרוטב:
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה
1 כדור גבינת מוצרלה פרוס

אופן ההכנה:
הכנת פרוסות החציל:
מורידים את ראש החציל ואת בסיסו ופורסים לפרוסות לאורך החציל בעובי של 1 ס"מ. מסדרים ניירות אפייה על תבניות, מושחים את הניירות בשמן זית ומסדרים עליהן את פרוסות החציל, מורחים את הפרוסות בשמן זית, מתבלים במעט מלח ואופים בתנור – כ- 25 דקות ב- 180 מעלות עד השחמה.

הכנת מלית הגבינות:
במעבד מזון או בקערה עם מזלג מאחדים את גבינת השמנת, הבולגרית, הפרמז'ן ואת גבינת העזים למחית חלקה, מוסיפים את העירית ורוטב הפסטו ומערבבים.

הכנת הגלילות:
מניחים כף גדושה של מלית גבינות על כל פרוסת חציל ומגלגלים.שופכים טל תבנית האפייה את רוטב העגבניות ועליו מניחים את הגלילות חציל ומעליהן מניחים את פרוסות המוצרלה. אופים כ- 10 דקות ב- 180 מעלות עד השחמה של הגבינה ומגישים.

ניוקי פטריות ושמנת

מרכיבים:
חבילת ניוקי (תפוח אדמה/בטטה)
50 גר חמאה
פטריות (רצוי מיקס)
בצל סגול
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
מיכל שמנת לבישול 250 מ״ל
פרמז׳ן מגורדת
בזיליקום טרי

אופן ההכנה:
את הניוקי יש לבשל לפי הוראות יצרן, טיפ שלי, אל תתנו לו להתבשל יותר מידי, יש לו עוד להכנס להמשך בישול ברוטב.

הכנת הרוטב:
במחבת עמוקה ורחבה מטגנים את רצועות הבצל עם חמאה, מוסיפים את הפטריות (רצוי שלמות) ומוסיפים את התבלינים לפי הטעם עד להשחמת הפטריות והבצל.
מוסיפים את מיכל השמנת מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה עד לצמצום הרוטב. מוסיפים את הניוקי אל הרוטב וממשיכים לבשל שתי דקות נוספות, מוסיפים את עלי הבזיליקום ואם רוצים רוטב סמיך ועשיר אפשר להוסיף פרמז׳ן מגורדת גם לרוטב תוך כדי בישול וגם לצלחת לאחר ההגשה.

בתאבון וחג שבועות שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר