קרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה תפוחים דבש ומרווה

מעל הגבינה הכחולה מניחים רבעי תאנים. מחזירים לתנור לעוד כ- 6-5 דקות עד שהגבינה נמסה מעט. צילום מנחם גרייבסקי
מתכון של ראסל זקס והילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י" עם קמח חיטה מלא 100% להכנת 2 כיכרות במשקל 500 גרם כל אחת. מומלץ לחלק את הבצק ל- 4 כיכרות לאפייה טובה יותר

 חומרים ללחם

3 גרם שמרים טריים
1 כפית דבש
350 מ"ל מ"ל מים
300 גרם (כ-2.5 כוסות) קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד, כמו של הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם (1 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה במיוחד

75 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד

250 גרם שומשום
10 גרם (1/2 כף) מלח

אופן ההכנה

מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד המלח.

לשים כ-3 דקות ומוסיפים מלח.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.
עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת לחה, ומניחים למנוחה של 20 דקות.
לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-מהירה עוד כ-2 דקות.
בשלב הזה ניתן לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולהוסיף אגוזי מלך.
לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה.

מניחים על משטח מקומח או מברישים במים את חלקה העליון של הכיכר ומגלגלים בתערובת דגנים.

מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב עד ל-75% מנפחה של הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.
מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט – מניחים בתחתית התנור.
כשהתנור חם, מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על האבן.
אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב עמוק, וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.

צילום מנחם גרייבסקי
צילום מנחם גרייבסקי

חומרים לקרוסטיני מהלחם שהכנו

לחם חתוך לפרוסות

5 עלי מרווה יפים
180 גרם (1/2 כוס) דבש
250 גרם גבינה כחולה מסוג דנבלו
1/2 תפוח גרנד סמיט או פינק ליידי, פרוס לפרוסות דקות
4 תאנים חתוכות ל-8
שמן זית להברשה
מלח גס
פלפל שחור טרי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.
במחבת קטנה מחממים את הדבש ועלי המרווה עד שעולה ריח טוב והדבש מבעבע קלות, במשך כ- 4 דקות.

מורידים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות.

מוציאים את עלי המרווה ונותנים לדבש להתקרר.
פורסים את הלחם לפרוסות בעובי של כ- 1.5 ס"מ.
מברישים את הלחם בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור טרי (בעדינות עם המלח, הגבינה מלוחה).
מניחים את הפרוסות על תבנית אפייה ואופים כ-3 דקות.
מוציאים מהתנור.

מניחים על כל פרוסה 2 פרוסות תפוח.
מעל התפוח מניחים גבינה כחולה.
מעל הגבינה הכחולה מניחים רבעי תאנים.
מחזירים לתנור לעוד כ- 6-5 דקות, עד שהגבינה נמסה מעט.

הגשה

לפני ההגשה מזלפים את דבש המרווה מעל.
מגישים חם.

ניתן לקשט עם אגוזי מלך קלויים קלות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר