קרפ סוזט ברוטב חמוציות

מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה. יוצקים מעל את שאריות הרוטב. מניחים כדור גלידה ומגישים. צילום אולגה טוכשר
הבלוגרית אולגה טוכשר ("המרכיב הסודי") מציעה עבור חברת "פרימור" יצרנית מיצים סחוטים טבעיים מתכון קל להכנה של קרפ סוזט הכולל רוטב חמוציות

מצרכים ל-4 קרפים

2 ביצים                                 

2 כפות סוכר                          

300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב או חלב צמחי או מים

100 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) קמח

מעט שמן לטיגון

לרוטב חמוציות

120 מ"ל (1/2 כוס) נקטר חמוציות כמו של פרימור

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם חמאה או שמן קוקוס

להגשה

כדור גלידה וניל או וניל עוגיות

צילום אולגה טוכשר

 אופן ההכנה

מכינים את הבלילה

טורפים היטב את הביצים, סוכר, חלב וקמח בקערה גדולה עד קבלת בלילה חלקה ודלילה.

מניחים בצד לכ-10 דקות.

מכינים את הקרפים

מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק.

יוצקים לתוכה תוך כדי תנועה סיבובית כ-1/2 כוס מהבלילה.

משטחים את הבלילה על פני המחבת.

מטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות.

הופכים בזהירות לצד השני.

ממשיכים עם יתר הבלילה.

עורמים את הקרפים בצלחת אחד על השני.

מכסים כדי שיישארו רכים.

מכינים את הרוטב

יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות.

מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את החמאה ומערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב.

מוסיפים למחבת את הקרפים זה אחר זה.

מטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים.

מקפלים כל קרפ לחצי וקיפול נוסף לרבע.

הגשה

מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה.

יוצקים מעל את שאריות הרוטב.

מניחים כדור גלידה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר