מצרכים ל-4 קרפים
2 ביצים
2 כפות סוכר
300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב או חלב צמחי או מים
100 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) קמח
מעט שמן לטיגון
לרוטב חמוציות
120 מ"ל (1/2 כוס) נקטר חמוציות כמו של פרימור
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה או שמן קוקוס
להגשה
כדור גלידה וניל או וניל עוגיות
אופן ההכנה
מכינים את הבלילה
טורפים היטב את הביצים, סוכר, חלב וקמח בקערה גדולה עד קבלת בלילה חלקה ודלילה.
מניחים בצד לכ-10 דקות.
מכינים את הקרפים
מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק.
יוצקים לתוכה תוך כדי תנועה סיבובית כ-1/2 כוס מהבלילה.
משטחים את הבלילה על פני המחבת.
מטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות.
הופכים בזהירות לצד השני.
ממשיכים עם יתר הבלילה.
עורמים את הקרפים בצלחת אחד על השני.
מכסים כדי שיישארו רכים.
מכינים את הרוטב
יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות.
מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב.
מוסיפים למחבת את הקרפים זה אחר זה.
מטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים.
מקפלים כל קרפ לחצי וקיפול נוסף לרבע.
הגשה
מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה.
יוצקים מעל את שאריות הרוטב.
מניחים כדור גלידה ומגישים.