רולדה עם קצפת ותותים

מורחים את הקרם בשכבה אחידה ונדיבה ומפזרים מעל את התותים. צילום שני הלוי
מותג מאסטר שף מציג מתכון רולדה עם קצפת ותותים לוולנטיין דיי מושלם ובכלל כשרוצים שהאורחים יזכרו את הקינוח שהגשתם להם

חומרים לעוגה

4 ביצים מופרדות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 כפית גרד לימון (אופציונלי)

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם  (4 כפות) קמח

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

אבקת סוכר לפיזור לפי ההנחיות

לקרם קצפת ותותים

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

1 פודינג וניל עם גרגירי וניל כמו של מאסטר שף

2 כפות אבקת סוכר (אופציונלי)

1 קופסה של תותים טריים

לקישוט

שאריות הקרם

תותים טריים חצויים

צילום שני הלוי
צילום שני הלוי

אופן ההכנה

הכנת הרולדה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים אותו קלות.

בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם 1/2 מכמות הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרד הלימון, הווניל והמלח וממשיכים להקציף.

בקערת מיקסר אחרת מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.

מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים.

מוסיפים את הקמח והקורנפלור וממשיכים לקפל בעדינות עד שנטמעים בתערובת.

יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים.

אופים 7-9 דקות במרכז התנור עד שהעוגה מתחילה להזהיב קלות והופכת לקפיצית למגע.

מוציאים מהתנור.

מפזרים אבקת סוכר בנדיבות על מגבת מטבח נקייה.

הופכים את העוגה על המגבת ומורידים בזהירות את נייר האפייה.

מגלגלים את המגבת עם העוגה לרולדה ומשאירים להתקרר למשך 30 דקות.

הכנת הקרם

שמים בקערת המיקסר עם וו בלון את כל המרכיבים למעט התותים.

ומקציפים במהירות בינונית לקרם יציב.

חותכים את רוב התותים לקוביות קטנות (שומרים כמה שלמים לקישוט).

השלמת העוגה

פותחים את הרולדה ומורידים את המגבת.

מורחים את הקרם בשכבה אחידה ונדיבה (שומרים כמה כפות בצד לקישוט).

מפזרים מעל את התותים.

מגלגלים את הרולדה.

מקשטים בקרם וחצאי התותים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר