רוסטיקו, רשת המסעדות האיטלקיות הקטנה מתל אביב, יוצאת גם השנה עם פסטיב
ל קולינרי שייחל ב-20 לדצמבר ויסתיים ב-31 לחודש. כל זה קורה במסגרת יום השנה להשקת המסעדות – השנה מדובר ב-7 שנים לסניף ברוטשילד ו-4 שנים לסניף בבזל, שניהם בתל אביב.
רוסטיקו מסתמכת בעניין זה על הסאגרה, פסטיבל איטלקי מסורתי הנחגג בכפרים סביב עונה של חומרי גלם מקומיים. הפסטיבל בגרסתו הישראלית מתבסס השנה על דלועים, וככזה הוא מציע תפריט מיוחד המשלב בדרך זו או אחרת דלועים במנות השונות.
אז מה תמצאו כאן? המרק התגלה כאחת מגולות הכותרת של התפריט המיוחד. מדובר
במרק דלעת צלויה, ערמונים ופורצ'יני, המוגש עם שמן כמהין וחתיכות ערמונים בתוכו (33 ₪). מרק עשיר המשלב בהצלחה את טעמי הדלעת והערמונים לכדי מנה חורפית מצוינת.
הגרסה הרלבנטית של הברוסקטה משלבת פרוסות דלורית אפויה, חתיכה נאה של גבינת עיזים ועגבנייה צלויה המונחות על ברוסקטה עם מיונז-פסטו, לצד סלט של ארוגולה, צנונית וגרעיני דלעת (43 ₪). קצת קשה לנגוס בברוסקטה בגלל ריבוי הרכיבים – וגם לחתוך אותה אינו עניין של מה בכך, אך הכל ביחד משתלב היטב.
חובבי הפיצות יהנו בתפריט זה מפיצה זוקה גורגונזולה. מדובר בפיצה ביאנקה עם קרם כמהין, פרוסות דקיקות של דלורית, גבינת גורגונזולה כחולה, מוצרלה די בופלו, בעיטור של מיקרו בזיליקום, קצח וצ'ילי טרי (58 ₪). זו מנה יצירתית שנעשתה היטב, עם בצק דקיק, כמות יפה של גבינה איכותית, ודלורית שסיפקה את הטוויסט המתבקש.
תפריט המנות העיקריות כולל פילה בקר ברוטב שמנת-פלפל עם ברוקולי ופירה כתום (
119 ₪). 220 גרם של מדליוני פילה בקר צלויים ברוטב עדין מאוד, הוגשו עם עם פירה כתום של דלורית ותפוחי אדמה, למרות שהדלורית לא הורגשה במיוחד בפירה; ברוקולי ועגבניות שרי צלויות.
ניסינו גם את הפילה דניס ועשבי תיבול שהוגש עם ברוקולי וגרטן (109 ₪). שני הפילטים היו טריים ועסיסיים, עם כמות יפה של עשבתי תיבול ולימון, לאחר אפייה בתנור האבן. כל זה הוגש על קרם דלעת קר וגרטן דלורית-תפוחי אדמה מפתיע בטעמו.
הארוחה המוצלחת הזו הסתיימה עם קינוח מיוחד אחד – קרמבל דלעת-בננה עם שטרוייזל, צנוברים וצימוקים, המוגש חם עם כדור של גלידת וניל איכותית (37 ₪). שילוב מפתיע של הדלעת והבננה הסתדר מצוין, והקינוח היווה סיומת מוצלחת לארוחה.
ההמלצה שלנו היא להגיע לאחת משתי המסעדות וליהנות מהתפריט המיוחד, שיוגש במקביל לתפריט הקבוע. רק אל תתבלבלו: כל זה יוגש מה-20 לחודש ועד לסופו. לא לפני וגם לא אחרי.
רוסטיקו
רוטשילד 15 תל אביב, 03-5100039
בזל 42 תל אביב, 03-6026969
א'-שבת 12:24:00

תגובות
0