רטבים וציפויים לסלמון – שם נמצא הסוד

נותר רק לבחור את התוספת המושלמת – שישה רעיונות מוצלחים עבור שדרגים ותוספות למנות סלמון מהחלומות
עם השותף הנכון סלמון הופך למעדן בניחוח אחר, מנה מנצחת – הרטבים, הציפויים והתוספות הם סוד הטעם במנה והם שהופכים את מנת הדג לסיפור אחר בכול פעם

סלמון הוא דג נהדר לבישול ואפייה – יופיו וגוונו הוורדרד, מרקמו החלקלק והרך וטעמו העדין והייחודי; הופכים אותו לאהוב כמעט על כולם, וליוקרתי שבדגים. סלמון הוא אומנם מנת מלכים כשלעצמו, אבל עם השותף הנכון, הוא הופך למעדן בניחוח אחר, מנה מנצחת – הרטבים, הציפויים והתוספות הם סוד הטעם במנה, והם שהופכים את מנת הדג לסיפור אחר בכול פעם.

כעת, נותר רק לבחור את התוספת המושלמת להיום בערב – שישה רעיונות מוצלחים עבור שדרגים ותוספות למנות סלמון מהחלומות:

ציפוי מקדמיה וכוסברה

בשר הדג רך ומתפרק, עדין שבעדינים – ציפוי קראנצ'י של אגוזי מקדמיה וכוסברה קלילה, יהווה ניגוד רענן לטבעו של הסלמון; ציפוי עשיר ומלא טעם וטקסטורה:

בעזרת מיקסר או במערוך ושקית אטומה, קצצו אגוזי מקדמיה לגודל דקיק. העבירו אותם לקערה, סחטו מעליהם מיץ לימון ופזרו מעט שמן זית. הוסיפו צרור כוסברה קצוץ דק דק, שיני שום כתושות ומעט מלח ופלפל, וערבבו את הרכיבים היטב – את הציפוי צקו מעל הדג באופן שווה והכניסו לאפייה.

ציפוי שומשום

לשומשום טעם נייטרלי, מהסוג שמשתלב כמעט עם כל רכיב אחר. בנוסף, הוא שותף טבעי במנות פריכות וכיפיות במיוחד. אחת יוצאת דופן היא זו של מקלות סלמון, שיפודים עם פרסות סלמון מצופות בשומשום – גודל הפרוסות הקטן מאפשר פריכות מוגברת, וכמובן גם הציפוי:

חתכו את הדג לקוביות קטנות ושוות. בקערה קטנה, טרפו ביצים עם מלח, פלפל ומיונז. קערה נוספת מלאו בשומשום – טבלו כל קוביית דג תחילה בביצה ואחר כך בשומשום, כך שיכסה אותה מכל הכיוונים. לאחר ציפוי כל הקוביות – שפדו מספר קוביות בכל שיפוד, הניחו על תבנית מצופת נייר אפייה, ואפו.

רוטב טריאקי

טריאקי, רוטב אסיאתי מתקתק ודומיננטי, משתלב היטב במנות עיקריות ומנות בשר, מוקפצות בסגנון אסיאתי, או אפילו מבושלות. סלמון מתחבר לטריאקי באופן ממש טבעי, סופח אליו את הרוטב ומייצר הרמוניה של רכות:

בסיר קטן, בשלו רוטב טריאקי, צ'ילי מתוק וסויה. הוסיפו חומץ ושמן, שיני שום קצוצות, מעט סוכר חום וג'ינג'ר, וערבבו עד להמסת הסוכר ואיחוד הרכיבים.

את הסלמון סדרו בתבנית אפייה מצופה, וצקו מעליו את הרוטב. כעת, אטמו את התבנית בניילון נצמד והעבירו למקרר, כדי לאפשר לדג לספוח אליו את הרוטב לפני הבישול. לאחר כרבע שעה, העבירו לתנור מחומם.

רוטב חרדל דיז'ון

רוטב חרדל הוא אחד השילובים האהובים והמוצלחים ביותר בהכנת סלמון בתנור. חובבי חרדל יעידו שלמרות חריפותו הקלה של חרדל הדיז'ון, חמצמצותו מוסיפה קלילות לכל מנה בה הוא נוגע:

ערבבו בקערית חרדל דיז'ון, שמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל. אם תרצו מנה פריכה יותר, תוכלו להוסיף גם פירורי לחם או פנקו לרוטב.

לאחר שתסדרו את פרוסות הדג בתבנית אפייה, צקו את הרוטב מעל הדגים והברישו אותם בו היטב, מכל הכיוונים. הכניסו לאפייה של כחצי שעה בתנור מחומם.  

רוטב מרוקאי

אנחנו בדרך כלל רגילים לטעום אותו ברטבים קלילים, אבל לסלמון יש פוטנציאל בכול – הוא אומנם לא מושט, אבל את רוטב העגבניות המרוקאי הפיקנטי הוא סופח היטב, יוצר גרסה יוצאת דופן של המנה הידועה:

תחילה השרו את הדג במרינדה – ערבבו בקערה שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, מלח ופלפל. צקו את המרינדה לתבנית בה מסודרים הדגים, אטמו בניילון נצמד והכניסו למקרר להשריה. בינתיים, הכינו את הרוטב – טגנו בצל קצוץ במעט שמן זית. הוסיפו שום כתוש, פלפל חריף חתוך לטבעות, עגבניות קצוצות, מלח, פלפל ופפריקה. כדי להעניק נפח לרוטב ולייעל את הבישול, הוסיפו מעט מים.

לאחר שהרוטב רותח, הוציאו את הדג מהמרינדה והעבירו לרוטב – בשלו אותם יחד על אש בינונית למשך כחצי שעה.

רוטב שמנת

פלחי הבשר הוורדרדים של הדג כל כך עדינים, כמעט חלביים – לא פלא שאחת משותפותיו הטובות ביותר של הסלמון היא השמנת. אנחנו נהנים לאכול אותם יחד בפסטות, תבשילי דג וירקות ובמוקרמים – אבל גם כשהם לבדם בפשטות, הסלמון והשמנת הם מנה עשירה, מלאה ומופלאה, נהדרת לארוחה חגיגית חלבית או ארוחת ערב מפנקת:

טגנו קלות את פרוסות הדג בשמן זית, וסדרו אותן בתבנית אפייה משומנת. במחבת, המיסו קובית חמאה גדולה ופזרו מעליה בזיליקום. הוסיפו שמנת לבישול, ערבבו ותבלו במלח ופלפל. לאחר הרתיחה – העבירו את רוטב השמנת לתבנית האפייה עם הדגים. אפו במשך כחצי שעה בתנור מחומם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר