ריזוטו סלק וגבינת פטה

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכונים לארוחת שבועות מלאה ומקורית בה כל מנה מתכתבת עם אחת מבירות הקולינריה האירופאיות: למנה ראשונה ביקור באיטליה עם ריזוטו סלק וגבינת פטה, למנה עיקרית טוויסט לשטרודל האוסטרי בגרסה מלוחה עם שטרודל פטריות אגוזי מלך וגבינה כחולה, ולקינוח מצרפת קרמשניט שלוש שכבות עם תותים ופירות יער

מצרכים (עבור 4 מנות)

400 גר' סלק מבושל

1 ליטר ציר עוף או ירקות

30 מ"ל שמן זית כתית מעולה

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

300 גר' אורז לריזוטו

1 גבעול טימין גדול

100 מ"ל יין לבן

מלח

פלפל שחור

30 גר' חמאה

150 גר' גבינת פטה מגורדת

50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת

40 גר' אגוזי מלך קצוצים דק

20 גר' שומשום

אופן ההכנה

הכניסו מחצית מכמות הסלק יחד עם הציר למעבד מזון.

ערבבו עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.

מזגו את התערובת לסיר ובשלו על אש קטנה.

גרדו או קצצו דק את כמות הסלק שנותרה.

באמצעות מסננת הוציאו את הנוזלים.

חממו את שמן הזית בתבנית גדולה או סיר.

הוסיפו בצל וטגנו בזהירות עד שיתרכך.

הוסיפו שום ובשלו למשך 2-3 דקות.

ערבבו את האורז והטימין עד שיהיו מצופים בשמן.

הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

הגבירו את האש ומזגו את היין הלבן.

בשלו למשך 1-2 דקות עד שהכמות הנמצאת בסיר תצטמצם.

החלישו את האש לבינונית והוסיפו מצקת אחת משארית הסלק.

ערבבו ללא הפסקה עד שהנוזלים יספגו.

חזרו על הפעולה עד שכל כמות הסלק שנותרה תתווסף לסיר.

בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי אבל עדיין להישאר מוצק ומבושל.

הוציאו את הטימין.

הוסיפו את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.

הגשה

הגישו חם.

חלקו את הריזוטו לארבע צלחות.

פזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר