שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

להגשה להוסיף לצד המנה רימון מופרד לגרגרים ו-50 גרם פיסטוק. צילום רונן מנגן. סגנון אינה גוטמן
מתכון של סבינה ולדמן עבור רשת טיב טעם. מנה חגיגית לשולחן חג הפסח – שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רכיבים

1 שוק טלה

1 צרור רוזמרין

חוט קשירה

שמן זית

מלח, פלפל

למילוי

4 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים גס

250 גרם בשר טלה טחון

100 גרם פיסטוק קלוי

½ כף בהרט

2 שיני שום כתושות

20 עלי נענע קצוצים דק

½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מלח, פלפל

אופן ההכנה

מכינים את המילוי

במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן זית את הבצל עד הזהבה כ-15 דקות.

מוסיפים את יתר רכיבי המילוי.

מבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.

מכינים שוק עגל

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים את השוק על משטח עבודה.

חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס.

ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.

קושרים באמצעות חוט סביב השוק.

מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.

משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.

מעבירים לתנור ל-120 דקות.

הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.

מצננים את השוק לפני הפריסה כ-15 דקות.

פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

להגשה יש להוסיף לצד המנה

1 רימון מופרד לגרגרים

50 גרם פיסטוק

את מוצרי טיב טעם ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות. משלוח גם בשבת  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר