שטרודל פטריות עם תרד וערמונים

אופים ב-165 מעלות למשך 40 דקות. לפני ההגשה מזגגים במעט דבש ומקשטים בענפוני תימין טרי. צילום Kuppersbusch Studio
אגוזים הם משביעים, עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. ערמונים עשירים בסידן בתכולת סיבים גבוהה וכמות שומנים נמוכה לעומת יתר האגוזים. מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch מציעה מתכון לשטרודל פטריות וערמונים עם תרד

חומרים

לשכבת התרד

 30 גרם צנוברים

 30 גרם צימוקים

שמן זית

100 גרם תרד

לשכבת הפטריות

 2 שיני שום

 1 בצל

שמן זית כתית מעולה

50 גרם חמאה

 250 גרם פטריות עונתיות

תימין טרי

 100 גרם ערמונים מבושלים או מוכנים לאכילה משקית ואקום

80 מ"ל שמנת לבישול

מלח ופלפל

 1 דף בצק עלים

1 ביצה

דבש

צילום Kuppersbusch Studio

אופן ההכנה

לשכבת התרד

מטגנים את הצנוברים והצימוקים במחבת עם מעט שמן זית עד השחמה.

מוסיפים את התרד וצולים למשך 2 דקות.

לשכבת הפטריות

קולפים וקוצצים דק את שיני השום והבצל.

מטגנים אותם בחמאה במחבת אחרת עד שהבצל מזהיב. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות והערמונים חתוכים לפרוסות.

מבשלים היטב ומוסיפים את השמנת לבישול עד שמצטמצמת לחלוטין.

מוסיפים תימין, מלח ופלפל.

הרכבת השטרודל

מניחים את דף בצק העלים על משטח העבודה.

שמים במרכז הבצק את תערובת התרד.

מעליה מניחים את תערובת הפטריות.

סוגרים היטב את התערובות בתוך הבצק בעזרת קיפול הבצק.

מניחים על תבנית אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה  והצד החלק כלפי מעלה.

טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים.

אפייה והגשה

אופים ב-165 מעלות למשך 40 דקות.

לפני ההגשה מזגגים במעט דבש.

מקשטים בענפוני תימין טרי.

מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר