חומרים
לשכבת התרד
30 גרם צנוברים
30 גרם צימוקים
שמן זית
100 גרם תרד
לשכבת הפטריות
2 שיני שום
1 בצל
שמן זית כתית מעולה
50 גרם חמאה
250 גרם פטריות עונתיות
תימין טרי
100 גרם ערמונים מבושלים או מוכנים לאכילה משקית ואקום
80 מ"ל שמנת לבישול
מלח ופלפל
1 דף בצק עלים
1 ביצה
דבש
אופן ההכנה
לשכבת התרד
מטגנים את הצנוברים והצימוקים במחבת עם מעט שמן זית עד השחמה.
מוסיפים את התרד וצולים למשך 2 דקות.
לשכבת הפטריות
קולפים וקוצצים דק את שיני השום והבצל.
מטגנים אותם בחמאה במחבת אחרת עד שהבצל מזהיב. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות והערמונים חתוכים לפרוסות.
מבשלים היטב ומוסיפים את השמנת לבישול עד שמצטמצמת לחלוטין.
מוסיפים תימין, מלח ופלפל.
הרכבת השטרודל
מניחים את דף בצק העלים על משטח העבודה.
שמים במרכז הבצק את תערובת התרד.
מעליה מניחים את תערובת הפטריות.
סוגרים היטב את התערובות בתוך הבצק בעזרת קיפול הבצק.
מניחים על תבנית אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה.
טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים.
אפייה והגשה
אופים ב-165 מעלות למשך 40 דקות.
לפני ההגשה מזגגים במעט דבש.
מקשטים בענפוני תימין טרי.
מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch