מצרכים
4 תפוחי אדמה בינוניים לאפייה
4 בצלים קצוצים
125 גרם גבינה קשה (צ'דר, צהובה, מוצרלה או כל מה שאוהבים)
50 מ"ל חלב
25 גרם חמאה
ספריי שמן זית
אופן ההכנה
ננקה היטב את קליפת תפוחי האדמה.
נפזר מלח ונאפה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 60 דקות או עד שהם רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.
נוציא את תפוחי האדמה מהתנור ונניח בצד לצינון למשך כ-15 דקות.
נחצה את תפוחי האדמה לשניים.
נערבב בקערה את הבצל, החמאה, החלב ו- 100 גרם מהגבינה הקשה, ונמעך היטב .
נרסס את קליפות תפוחי האדמה במעט שמן זית.
נמלא אותם בתערובת הגבינה.
נפזר פתיתי גבינה נוספים מעל תפוחי האדמה.
נכניס לתנור ל- 30-40 דקות עד הזהבה.
ניתן לפזר בצל סגול מעל ולהגיש בתוספת סלט ירוק.