10 טיפים: איך לשלב גבינות במאכלי חג השבועות?

1. חטיפי טורטילה עם גבינת שמנת וסלמון – את עלי הטורטילס המקסיקנים ניתן לקנות ארוזים בחבילות במרכולים. מורחים על עלה הטורטילה גבינת שמנת, ומניחים פרוסת סלמון. מגלגלים, חותכים באלכסון, ומגישים על צלחת.
2. פלטת גבינות קשות – אמנטל, צ'ידר, קממבר, ברי בוגונזולה (גבינה כחולה), גאודה (גבינה צהובה איכותית) בשילוב מיוחד ושונה של פירות טרופיים כמו קיווי, אנונה או פפאיה – שילוב של מתיקות עם הטעם של הגבינה.
3. גבינות עיזים בשילוב נפלא של פירות – גבינות של עין כמונים או ברקנית, יחד עם ענבים או תפוח מזן גרנד. השילוב של החמיצות עם הגבינה מעולה.
4. שיפודי גבינות קשות משלושה סוגי גבינה בחריפות משתנה – מגבינות פחות חריפות אל הגבינות החריפות ביותר. משפדים בהתחלה אמנטל, אחר כך גרוייר, ובקצה השיפוד נסיים בגבינת Appenzeller (גבינה חריפה שוויצרית). אלו גבינות שוויצריות. יש בנייה של טעמים מהקל לכבד, מחריפות נמוכה ביותר לחריפות גבוהה, כך שמידת החריפות עולה והגבינה בעלת החריפות הגבוהה משאירה את טעמה בסוף השיפוד.
5. שיפוד של 4 סוגי צ'ידר (גבינה אנגלית טיפוסית צהוב עד לבן לפי מידת ההתיישנות) – צ'ידר אנגלי לבן, ווינט'ג, צ'ידר כתום וגבינה בצבע אדום, ה- winsdor (גבינה אנגלית בצבע אדום, עם יין פורט), במידת חריפות משתנה.
זהו שיפוד דקורטיבי בשל צבעי הגבינות: לבן, כתום, צהוב, ואדום ה- winsdor.
6. שיפודי חלומי מגבינת חלומי קפריסאית – משפדים קוביות גבינת חלומי, מניחים על הגריל למספר דקות. מורידים מהאש ומוסיפים בלסמי או שמן זית איכותי. הגבינה מקבלת צריבה שסוגרת את הגבינה מקשה אותה מבחוץ והופכת אותה לקריספית. יוצרת טעם מיוחד.
7. שיפודי גבינות צהובות מטוגנות – נשתמש בגבינות צהובות פשוטות כמו גאודה, טל, עמק או אידם (גבינה הולנדית טיפוסית). חותכים לקוביות, משפדים על שיפוד עץ. טורפים ביצה וטובלים את השיפוד בביצה ואחר כך בפירורי לחם, ומטגנים בשמן עמוק או בציפסר, בסמיכות להגשה. השיפוד נראה כמו שניצל בחוץ, ובפנים יש גבינה מותכת. להגשה ניתן להוסיף מטבל של צ'ילי מתוק.
8. מטבלים של גבינת שמנת – לוקחים גבינת שמנת איכותית ומתבלים אותה במספר אפשרויות ע"י הוספת עירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ, זיתי קלמטה קצוצים, או סלמון קצוץ.
9. סלט גבינות – לוקחים גבינות צהובות קשות כמו גאודה, טל, עמק, גלבוע, חותכים לקוביות, מוסיפים שמן זית, עגבניות מיובשות איכותיות, זיתים מגולענים ירוקים ועלי בזיליקום טריים. השילוב יוצר סלט אביבי.
10. סלט פטה עם עגבניות שרי – לוקחים גבינת פטה גבינה מלוחה או גבינות מלוחות כמו יוונית או בולגריות. חותכים לקוביות, מוסיפים עגבניות שרי צנוברים, שמן זית ובזיליקום טרי קצוץ – סלט קייצי רענן.

גבינות בצבעים
1. winsdor מבריטניה – גבינה אדומה עם כתמים לבנים, עם יין פורט, – גבינה שהנה תת זן של גבינת הצ'ידר. בתהליך הגיבון (ייצור הגבינה) משלבים יין שמחלחל אל חלקים מסויימים בגבינה, צובע אותם באדום, וחלק נשאר כשהיה. גבינה זו מתאימה למשקאות קלים ומוגזים.
2. five counties גבינת חמש המחוזות – גבינה צבעונית ובה חמישה פסים של גבינות צהובות: כתום צהוב צהוב בהיר, כתום בהיר, וגבינה בצבע צהבהב בהיר בהיר. הגבינה הזו מורכבת מפסי גבינה שיוצרו כל אחד במחוז אחר והורכבו יחד לגוש גבינה אחד. הגבינה עשויה מחלב בקר. גבינה זו מתאימה עם יין קינוח מוסקט או יין לבן.
3. sage derby – גבינת צ'ידר עם עלי מרווה.
4. Appenzeller – גבינה שוייצרית מאוד חריפה, משתלבת נהדר
עם כל סוגי היין, במיוחד עם יין לבן.
5. גבינה כתומה הולנדית – מזכירה בטעמה את הצ'ידר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה