10 עובדות שכדאי לדעת על הצום ותפריט מומלץ

החגים בפתח, וצום יום הכיפורים קרב ובא. לרגל הצום, לפניכם 10 עובדות שכדאי לדעת על הצום:

1. אם אתם צמים למטרת הרזיה – חבל על הסבל והמאמץ.
2. ברוב שעות הצום הגוף לא מפרק שומנים.
3. רוב איבוד המשקל כתוצאה מיום צום נובע מאיבוד נוזלים.
4. אכילה מופרזת בארוחה מפסקת לא מקלה על הצום – לעתים ההיפך הוא הנכון.
5. גם שתייה מוגברת לפני הצום לא תקל על תחושת הצמא שתחושו למחרת. רוב הנוזלים ששתיתם יופרשו בבוקר המחרת.
6. לצערנו – אין "פטנטים". הצום נועד כדי שנסבול.
7. בסוף הצום – אין צורך להשלים את כל הקלוריות ש"מגיעות לכם"
זיכרו : אכלתם הרבה יותר יום קודם בארוחה מפסקת, וקצב חילוף החומרים בגופכם נמוך כל כך, שהגוף ינצל רק מעט ממה שאכלתם, ואת השאר יאגור כשומן.
8. זהירות מ"היום שלמחרת". קיימת סכנה שתחושו בו רעב מוגבר שיגרור אכילה מופרזת. היו מודעים לכך, ונסו לחזור לשגרה.
9. על כל משקל שיירד כתוצאה מיום צום – קשה מאוד לשמור.
10. ואת העיקר חשוב לזכור: ביום צום אחד לא נתקן חודש של זלילות בארוחות החג.

להלן תפריט מאוזן המומלץ לאכילה ביום שלפני הצום, ולשבירת הצום במוצאי יום כיפור:
ערב יום כיפור
בוקר:
2 פרוסות לחם חי
2 כפות גבינה 5%
ירקות

צהרים:
2 פרוסות לחם חי
2 כפות טונה מסוננת
כף גבינה לבנה 5%
ירקות

ארוחה מפסקת:
מרק עוף + 2 כפות אטריות
1/4 עוף מהמרק
1 תפוח אדמה בינוני
קציצת דג
1 פרוסה חלה קלה
1 פרוסה עוגת דבש

סיום הצום:
כוס תה + פרוסת עוגה

כעבור שעה:
מרק עוף + כוס אטריות
1/4 עוף מהמרק
1 תפוח אדמה
ירקות מהמרק

במשך הערב:
2 פירות
או גביע יוגורט

רותי אבירי היא דיאטנית קלינית, יועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה