13 עובדות על היינץ ועל קטשופ

חברת היינץ קרויה על מייסדה, הנרי ג'ון היינץ. בשנת 1869, כשהיה בן 25 בלבד, הקים הנרי ג'ון מפעל לייצור מזון בגינתו הביתית. הוא התחיל עם חזרת על פי מתכון של אמא שלו

1. חברת היינץ קרויה על מייסדה, הנרי ג'ון היינץ. בשנת 1869, כשהיה בן 25 בלבד, הקים הנרי ג'ון מפעל לייצור מזון בגינתו הביתית. הוא התחיל עם חזרת על פי מתכון של אמא שלו.

2. בשנת 1875 יצר היינץ את הקטשופ הראשון בעולם על טהרת עגבניות בלבד. בשנת 1876 – חברת ה. ג'. היינץ משיקה את קטשופ העגבניות בבקבוק זכוכית שקוף ומהפכני, שאפשר ללקוחות לעמוד על טריותו ואיכותו של המוצר. מסורת זו נשמרה עד היום, ומתוך כ- 5,000 מוצרי היינץ, הרוב נארזים באריזות שקופות.

3. בקבוקי הקטשופ הראשונים של היינץ נאטמו בפקקי שעם, ושפתו העליונה של הבקבוק והפקק נטבלה בשעווה בעבודת יד, על מנת למנוע חדירת אוויר לבקבוק ולהבטיח שהתכולה נקייה מזיהומים.

4. מחויבותה של חברת היינץ לאיכות המוצר הביאה את מנהלי החברה ברבות השנים להשריש תהליכי ביקורת איכות ותקנים בריאותיים, ולהקמתו של גוף פיקוח ממשלתי שהפך לאחר שנים לארגון ה- FDA.

5. בסין, באוסטרליה, באירופה ובארה"ב – בכל מקום בו נמצאים על הגלובוס, ניתן ליהנות מאותו הטעם בדיוק של קטשופ היינץ, המוקנה מהמתכון הייחודי המוקפד וחסר הפשרות של החברה.

6. היינץ היא בין הקנייניות הגדולות ביותר בעולם של עגבניות, מעל 2 מיליון טון בשנה. 4-6 שעות עוברות מקטיף העגבנייה ועד הביקבוק. גידול העגבנייה נעשה בהתאם לדרישות האגרונומים של היינץ, על מנת שתהיה בעל טעם עשיר ומרקם מוצק.

7. קטשופ היינץ עשיר בליקופן, המרכיב המצוי בעגבנייה המקנה לה את צבעה האדום. הגוף שלנו אינו מייצר ליקופן, והמקור העיקרי להשגתו הוא המזון שאנו אוכלים. הליקופן הוא נוגד חימצון (אנטי אוקסידנט) שמונע פגיעה בתאי הגוף.

8. בשנת 1983 יצא לשוק בקבוק הקטשופ הפלסטי הלחיץ הראשון.

9. חמישים החברות בקבוצת היינץ, משווקות את המותג המוביל או השני בחשיבותו ב-200 מדינות, כאשר קטשופ היינץ הוא המוביל מביניהם.

10. היינץ, שהחלה את דרכה משיווק קטשופ בלבד, היא כיום אחת החברות המובילות בעולם עם יותר מ- 5,000 מוצרי מדף.

11. היינץ מחויבת לשמירה על איכות הסביבה, ולכן אינה משתמשת בכימיקלים שמוזילים את תהליך קילוף העגבנייה, אלא משתמשת בטכנולוגיית קילוף עגבניות ע"י אדים. התהליך שומר על איכותה וערכיה התזונתיים של העגבנייה.

12. בהיינץ בישראל הוכנס תהליך פיקוח כשרות "מהודר" של הרב רובין במפעלי החברה בארה"ב.

13. בתחילת שנת 2007 הושק לראשונה בישראל קטשופ היינץ עומד על הראש עם פקק נקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר