16 במרץ: סדנת בישול בריא לילדים חולי סוכרת נעורים ולקהל הרחב במלון כנען ספא

סדנת הבישול תתקיים במלון כנען ספא בצפת, יום שני 16.03.09 בשעה 14:30, ללא תשלום אך בתיאום מראש. את התפריט שיוצג בסדנא הרכיבו תזונאיות המרכז הרפואי זיו, אתי אמיר ושירה נחושתן, בשיתוף שף מלון כנען ספא המארח את האירוע

המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים ע"ש בריינין במרכז הרפואי זיו בצפת, יקיים סדנת בישול בריא לילדים חולי סוכרת נעורים.
סדנת הבישול תתקיים במלון כנען ספא בצפת, יום שני 16.03.09 בשעה 14:30, ללא תשלום אך בתיאום מראש.
את התפריט שיוצג בסדנא הרכיבו תזונאיות המרכז הרפואי זיו, אתי אמיר ושירה נחושתן, בשיתוף שף מלון כנען ספא המארח את האירוע.

הסדנא תתקיים לאור בקשתם של המטופלים במרפאה ורצונם ללמוד בישול בריא וטעים, לצד שאיפת צוות המרפאה לגרום למטופלים מודעות לצריכה ובישול מזון בריא ומאוזן.
ד"ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים ע"ש בריינין במרכז הרפואי זיו, תסביר בסדנא את חשיבות התזונה הנכונה לחולים סוכרתיים ולכלל האוכלוסייה, "למרות הפרסומים, עדיין אין מודעות רחבה מספיק לצריכת אוכל בריא. לעיתים נתפשים מצרכים בריאים כלא טעימים, חשוב שחולים סוכרתיים ובני משפחותיהם יפנימו כי ניתן לאכול בריא וגם טעים, אפילו קינוח, אבל כולנו אמורים לאכול נכון ובמידה", אומרת ד"ר דלי-גוטפריד.

הסוכרת שייכת לקבוצה של מחלות מטבוליות ומתאפיינת ברמות גלוקוז (סוכר הדם) גבוהות, הנובעות מהפרעות בהפרשת האינסולין ו/או בפעולת האינסולין בגוף.
ד"ר דלי-גוטפריד אומרת, כי יש חשיבות רבה להקניית הרגלי אכילה נכונים המהווים אמצעי מרכזי באיזון מחלת הסוכרת, וכי שמירה על תזונה נכונה הינה אמצעי טיפול הכרחי בסוכרת נעורים, מסייעת לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם, ובכך תורמת למניעת הסיבוכים ארוכי הטווח האופייניים למחלה.
עוד מציינת ד"ר דלי-גוטפריד כי תופעת ההשמנה הולכת וגדלה בעקבות השימוש בטכנולוגיה מתקדמת כמו במשאבת האינסולין, שאינה מצריכה דקירה אלא די בלחיצת כפתור כדי שהחולים הסוכרתיים יוכלו לאכול מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים.

במהלך הסדנא ידגים חטיב, שף מלון כנען ספא, טכניקות בישול למאכלים בריאים המומלצים לסוכרתיים, אתי אמיר, תזונאית מהמרכז הרפואי זיו, תלווה את ההסברים של השף מנקודת מבט בריאותית, ותיתן טיפים והמלצות באילו מרכיבים מומלץ להשתמש, ומהן הסגולות הקיימות במרכיבים.

www.ziv.org.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר