23-25.5.17: תלאביבEAT – פסטיבל האוכל של תל אביב-יפו

שלושה ימים עם השפים חיים כהן, שאול בן אדרת, יונתן רושפלד, דייויד פרנקל, רונן סקינזיס, בינו, גיא גמזו ואחרים

נבחרת השפים של הפסטיבל
נבחרת השפים של הפסטיבל. צילום שוקה כהן

תלאביב2017 EAT, פסטיבל האוכל שמקבץ מטובי השפים במקום אחד, לשלושה ערבים של אוכל, טעימת מנות מהטובות בארץ יתקיים על חוף הים של תל אביב-יפו –  23-25  במאי,  החל מ-18:00, גן צ’ארלס קלור, הכניסה חופשית. מומלץ לבוא ברגל, כי האזור עמוס בדרך כלל בתנועת כלי רכב, ובוודאי בימי הפסטיבל. בפסטיבל יהיו וכל רחוב, שדירת שוק, משאיות אוכל, הופעות מוזיקה חיות, מתחם לילדים, פינות ישיבה, בתי קפה וברים מול הים. כל מחירי המנות עד 35 ₪.

בין השאר יהיו שם: יפו תל אביב, מאנטה ריי, קפטן קארי, התרנגול הכחול, ויקי כריסטינה, דיקסי/פילדלפיה, פרונטו, ניני האצ’י, vong, דוד ויוסף, סופרה, אגאדיר, מקסיקנה, קפה אל נור, טקסס ברביקיו, פונדק דה לוקס, aria, מגדלנה, סילו, port19. בין השפים שיבשלו שם: חיים כהן, שאול בן אדרת, יונתן רושפלד, דייויד פרנקל, רונן סקינזיס, בינו, גיא גמזו, יוסף ז’וז’ו חנא, יהלומה לוי, מיכאל סיידוב, לירון ברנר, גיא פרץ, רובי פורטנוי.

רוצים ליהנות? חנו רחוק והגיעו ברגל
רוצים ליהנות? חנו רחוק והגיעו ברגל. יהיה צפוף אבל טעים

בין המנות שהם יכינו: כריך אנטריקוט של דיקסי-פילדלפיה, פרגית גרוסה בפיתה של יפו תל אביב, מיני המבורגר של ויקי כריסטינה, צ׳יבורקי במילוי בשר של סופרה, פסטות של פרונטו, אסאדו של התרנגול הכחול, טאקו מקסיקני של מקסיקנה, אוכל הודי של קפטן קארי, כנפיים מעושנות של טקסס ברביקיו, קבב בפיתה של דוד ויוסף, פיש אנד צ’יפס של מאנטה ריי, סושי של ניני האצ’י, אוכל גורמה לבנטיני של קפה אל נור, אוכל רחוב וייטנאמי של vong, צ’יקן קריספי של פונדק דה לוקס, לחמניות שרימפס של aria.

ראש עיר אחד (רון חולדאי) ושני שפים (חיים כהן ויונתן רושפלד)
ראש עיר אחד (רון חולדאי) ושני שפים (חיים כהן ויונתן רושפלד). צילום איריס לוי

עוד יהיו במתחם הפסטיבל: Street food: fauchon, בינו שווארמה, גורדוס, TASH & TASHA, ממתקי מוטראן, נקניקיות ביירן, זה סושי, דים סאם, cookeez, גלידות אייסברג, קמפאי, אסאי, טראקס דה דלוקס, ברטון קרפרי, yatai, shi-shi, מיצי בשוק, טברנה אקספרס. Food truck: אראפס משוק הכרמל, טראק יווני. שוק: ממלכת החלבה, מנצ’יס תבלינים, גבינות באשר, פירות גן העיר, איש הפסיפלורה, השוקולד של רווית גליצקי, נקניקי HOOK, מלכה קינוחים בצבעים. במת שף של קיטשן ליין: הופעות חיות של השפים המובילים בישראל במרכזה של במה, מבשלים מול קהל המבקרים. על הבמה יודגמו טכניקות בישול לצד מנות שיוצאות תחת ידם.

אהבנו את הקבב העירקי בפיתה, טחינה, סלט כרוב ועגבניות שרופות של דויד ויוסף
אהבנו את הקבב העירקי בפיתה, טחינה, סלט כרוב ועגבניות שרופות של דויד ויוסף. צילום איריס לוי

איריס לוי הייתה ומדווחת

מישהו דאג גם לויטמינים

מישהו דאג גם לויטמינים. צילום איריס לויפסטיבל האוכל תל אביבEAT חזר אלינו. גן צ’ארלס קלור בו מתקיים הפסטיבל הוא מקום מושלם לבילוי בערבים הנעימים. הבריזה הנהדרת מהים מוזיקה טובה ו… האוכל הנהדר – מה בן האדם צריך יותר? במקום אחד קיבצו יחד אוסף אקלקטי של מסעדות מהטובות והמיוחדות בתל אביב, כדי לאפשר לנו ליהנות מבארוחה אחת מושלמת. לחשוב על השילוב בין הקארי של רושפלד עם השווארמה של בינו, ליד המעורב  של דויד ויוסף עם סושי של ניני האצ’י, איך אפשר לחלום על משהו יותר מענג מזה? ביד בוטחת נבחרו בקפידה מסעדות טובות במיוחד ליד דוכני אוכל רחוב שכל כך פופולריים היום, ביחד עם משאיות אוכל שבכל העולם מאוד מקובלות, והמבינים אומרים שזה הדבר הבא בארץ – אם רק יקבלו את הרישיונות הדרושים ממשרד הבריאות וכל גורם בירוקרטי אחר.

מנטה ריי - גם שכנים של הפסטיבל וגם הקימו דוכן
מנטה ריי – גם שכנים של הפסטיבל וגם הקימו דוכן. צילום איריס לוי

הייחוד של הפסטיבל השנה הוא בנינוחות, בנעימות והניקיון שהמקום מקרין. המקום גדול, מגודר ומאובטח. המארגנים יצרו פינות כך שכל אחד ימצא לעצמו את המקום שנעים לו לשבת בו. בפינת ההסבה מול בימת המוזיקה, הוקמה פינת הריהוט האלטרנטיבי הענקית, בה אפשר “להיזרק” עם הילדים/חברים על פופים ענקיים או על הספסלים מול הים. בשעות הערב המוקדמות מצפים המארגנים לראות במקום משפחות עם ילדים, ומ- 20:00 המקום יתמלא בצעירים שיגדשו אותו עד הסגירה.

משאיות אוכל מקובלות בכל העולם - אצלנו משרד הבריאות מעכב
משאיות אוכל מקובלות בכל העולם – אצלנו משרד הבריאות מעכב. צילום איריס לוי

14 מסעדות מהמובילות בתל אביב 20 דוכנים שונים ועוד דוכני שתיה למיניהם ביחד 50 מציגים שונים מבטיחים שמכאן לא תצאו רעבים  והכול במחיר הוגן במיוחד – מחיר המנות נע מ- 15 ₪ עד 35 ₪ היקרה ביותר. מכיוון שניתן לפגוש במקום בין היתר את המסעדות של חיים כהן, יונתן רושפלד, שאול בן אדרת, גיא גמזו ועוד רבים וטובים, אז ברור שזו תהיה משימה לא קלה לבחור איפה לאכול מתוך עשרות הדוכנים המעניינים.

יש רופא בפסטיבל? בוודאי: ד"ר שקשוקה
יש רופא בפסטיבל? בוודאי: ד”ר שקשוקה. צילום איריס לוי

אנחנו זללנו בעונג גדול מהדוכן של קפטן קארי – רושפלד את מנת הפניר הידועה והמצוינת. נהנינו ממנה של לחמניות עם בשר בקר מפורק שבושל ארבע שעות מהדוכן של גיא גמזו  – אריא.  אהבנו את הקבב העירקי בפיתה, טחינה, סלט כרוב ועגבניות שרופות של דויד ויוסף. במתחם אוכל הרחוב התמוגגנו מהאקונומיאקי שהזכיר לנו את דוכני הרחוב בהירושימה, וכמובן מההמבורגר עם בשר בקר “וואגיו” יפני-ישראלי.

אולי בכלל תבחרו לטעום את הבריק שמגיע משוק הכרמל או את החצ'פורי המושלם משוק הפשפשים
אולי בכלל תבחרו לטעום את הבריק שמגיע משוק הכרמל או את החצ’פורי המושלם משוק הפשפשים. צילום איריס לוי

אז לכו תעשו סיבוב, תרחרחו ותבדקו. אולי בכלל תבחרו לטעום את הבריק שמגיע משוק הכרמל או את החצ’פורי המושלם משוק הפשפשים, קחו כוס של בירה, יין או מיץ פרי, ושבו מול הים  ותיהנו. גן צ’רלס קלור עד 25.5 בלילה.

איריס לוי היא שף פרטי עד הבית ומעבירה סדנאות בישול

הובלת הפסטיבל: אגף תרבות ואמנויות והמחלקה למופעים בעיריית תל אביב-יפו, ייעוץ קולינרי: עופרה גנור, הפקה: המחלקה למופעים






תגובה אחת

כתבו תגובה