30.5 ו-8.6 בצפון הנגב: פסטיבל האוכל החקלאי הראשון "מהשדה לצלחת"

סדנאות בישול אינטימיות, קונדיטוריות ביתיות קטנטנות, חוויות קציר, גיבון ואפיה, ארוחות בטבע וקטיף עצמי. פסטיבל קולינרי – חקלאי צפון הנגב. שני סופי שבוע: 30.5-8.6

בשנים האחרונות התפתחה בצפון הנגב תיירות חקלאית ענפה-סיורי קטיף בחממות, איסוף תפוחי אדמה וקציר חיטים ושלל חוויות שנגזרו מעצם היותו של האזור "אסם התבואה של ישראל". לצד אלה החלו לנבוט יזמויות קולינריות בהן מסעדות קטנות, סדנאות בישול, קונדיטוריות ביתיות.

פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת", אשר מתקיים השנה לראשונה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור, יציג את הטעמים במקומות מיוחדים אלה, אשר בכולם אפשר למצוא את חומרי הגלם האופיינים לאזור – תפוחי אדמה ובטטה, גזר ועגבניות, בצל ועשבי תיבול, גבינות, שמן זית.

 בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות של מאפים ולצדם חוויות חקלאיות – קולינריות לכל המשפחה, בהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת ולהכיר את האנשים שעומדים מאחוריהם.

השף רודד ממושב שרשרת מציע סדנאות בישול בביתו, בהן שולבו ירקות שמגדלים חקלאי המושב.

עדי לגזיאל –שי מציעה מחדר קטנטן בקיבוץ נירים שלל מאפים וארוחות בראנץ'.

בקונדיטוריה "העוגיות שלי בבית של סבתא טינה" מציעה גלית קולקציה של קישים, לחמים ופוקאצ'ות עם ירקות מהחממות של אביה ושל חקלאי האזור.

ב"מטעמי קוצ'ין" שבמושב נבטים יוגשו ארוחות ביתיות מהמטבח הקוצ'יני העשיר בטעמיו.

ב"חצר של אורה" במושב כפר מימון יתקיים סיור בבוסתן ובו 80 סוגי פירות אקזוטיים מהם ילמדו להכין ריבות.

בחוות "אל היען" יוגשו ארוחות המבוססות על תנובת החווה והאזור, בהן ביצי שלו מלהקת השלווים שגדלה בחווה. מלבד הארוחות יחגגו שם את הפסטיבל במסיבה עברית בסגנון 'בירה ונשירה'.

בחצר ביתה של יונה, ב"חוויית יונה" במושב פדויים, תתקיים סדנה של קציר שיבולים באמצעות מגל, טחינה באבני ריחיים וגיבון גבינות ובסופה-ארוחה מעשה ידיה.

ב"שביל הסלט" יתקיימו סיורים חקלאיים בחממות, ובסופן סדנה להכנת פסטו ביתי טרי. 

פלפלים, מלפפונים, סלרי שיקטפו המטיילים בחממות של חוות הירקות שקד יככבו בסלט ובפוקאצ'ה שיכינו בעצמם.

מסע בשדה התבלינים הענק "מבוך מרים" במושב ניר משה יסתיים בחליטת לימונדה ביתית מרעננת.

את מטעמי המטבח הבדואי באזור יציגו במרכז ג'ו אלון, בחוויה אשר תתחיל בסיור גששות ותסתיים בארוחת מטפונה עם תוספות וקפה מריר.

בחוות נעמ"א יהיו סדנאות גיבון, הגמעת טלאים ויריד אורגני לתוצרת המשק.

במרכז המבקרים של דבש יד מרדכי יתקיימו סדנאות בישול מתוקות והצצה לחיי הדבורים.

מסעדות האזור: מידס בברור חיל, פטגוניה באור הנר, ולה פרובינציאל במושב גיאה יציעו בשני סופי השבוע של הפסטיבל מנות מיוחדות שיכינו עם חקלאי האזור ומתוצרתם.

בשבת 8 ביוני יתקיים שוק איכרים מקומי במתחם מוזיאון המים בקיבוץ ניר עם, שיציע ממיטב תנובת האיזור: ירקות טריים, ריבות, גבינות, שמן זית. במקום תתקיים הצגת הילדים אליעזר והגזר – הכניסה חינם.

במסגרת הפסטיבל ניתן לפנות ישירות לכל אחד המקומות וליהנות ממסע של טעמים, או להצטרף לסיורים מודרכים "מהשדה לצלחת" אשר יובילו את המטיילים במסע של טבע וטעימות, וייצאו מידי שישי מצומת בית קמה וצומת יד מרדכי. בהרשמה מראש. מחיר מוזל ללנים באזור.

פסטיבל "מהשדה לצלחת", פסטיבל קולינארי-חקלאי בצפון הנגב, 30.5-8.6, בסופי השבוע.
באתר הפסטיבל ניתן למצוא פרטים מלאים אודות הפסטיבל, חוברת מתכונים על בסיס תנובת האזור שהופקה במיוחד לפסטיבל, אתרי לינה והרשמה ל'סיור מהשדה לצלחת'.


צילום שי שמואלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר