5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר

5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר
המחקרים קובעים כי צריכה מבוקרת של קוביית שוקולד ליום, מועילה לנו לבריאות. לכל אוהבי השוקולד, הנה לכם כמה סיבות למה כדאי להמשיך לאהוב אותו

מה לא אמרו על השוקולד? אמרו עליו שהוא משמין, שהוא גורם לפצעונים ושהוא מכיל קלוריות ריקות. אך היום המחקרים קובעים כי צריכה מבוקרת של קוביית שוקולד ליום, מועילה לנו לבריאות. לכל אוהבי השוקולד, הנה לכם כמה סיבות למה כדאי להמשיך לאהוב אותו.

5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר
5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר

השוקולד המריר טוב ללב

צריכה של שוקולד יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם. השוקולד עוזר  בשמירה על גמישות העורקים ומניעת הידבקות של כדוריות הדם לדפנות כלי הדם. קשיות העורקים והצמדות של תאי הדם הלבנים, ידועה כגורם משמעותי לטרשת עורקים, המעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי.

ממחקר שנערך במשך 8 שנים ובו השתתפו 20 אלף איש, נמצא כי אנשים שאכלו יותר מ- 4 קוביות שוקולד לשבוע, היו בעלי 27% פחות סיכון ללקות בהתקף לב, ו- 48% פחות ללקות בשבץ מוחי. זאת בהשוואה לקבוצת האנשים שצרכה מעט שוקולד, עד 4 קוביות שוקולד בחודש.

צריכת שוקולד מריר מסייעת להתרבות החיידקים הטובים במערכת העיכול

מחקר שנערך מטעם האגודה האמריקאית לכימיה, מצא כי החיידקים הטובים במעי שלנו משתמשים בשוקולד כמצע מזון. השוקולד עובר פירוק ותסיסה על ידי החיידקים הטובים, ונוצרות תרכובות אנטי-דלקתיות. כאשר התרכובות האנטי-דלקתיות נספגות בדם, הן מפחיתות את הדלקת בכלי הדם ובלב, ומצמצמות בכך את הסיכון למחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי. החיידקים הטובים שנבדקו היו, למשל, מסוג של  Bifidobacterium ו- lactic acid bacteria. למעשה, אותם חיידקים טובים מסייעים בפירוק פולימרים של תרכובות פוליפנוליות (תרכובות אנטי-דלקתיות), למולקולות קטנות יותר, ובכך מתאפשרת ספיגה טובה יותר לדם.

5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר
5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר

צריכת שוקולד מריר מסייעת בהורדת לחץ הדם

צריכה של שוקולד מריר המכיל מוצקי קקאו העשירים בפלבנול (נוגד חמצון), מסייעת בהורדת לחץ דם, ע"י הגברת זרימת הדם והתרחבות כלי הדם. צריכה של קקאו משפרת את התפקוד הקרדיווסקולארי, ומפחיתה את העומס המוטל על הלב ואת קשיחות העורקים שמגיעה עם ההזדקנות. המחקר נערך בקרב ארבע קבוצות: שתי קבוצות של 22 אנשים בריאים מתחת לגיל 35, ושתי קבוצות של 20 אנשים בריאים גילאי 50-80. כל אחת מהקבוצות חולקה לשתי קבוצות, כאשר אחת צרכה קקאו המכיל פלבנול פעמיים ביום למשך שבועיים, וקבוצה שנייה קיבלה מוצר חלופי שלא מכיל פלבנול. במחקר נמצא כי בקבוצות שצרכו פלבנול בשני טווחי הגילאים, היה שיפור משמעותי בלחץ דם וירידה של 4 מ"מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי. גם בגילאים מבוגרים נמצא שיפור בלחץ הדם הסיסטולי. לאחר מכן בוצע אותו מחקר בקבוצה גדולה יותר של אנשים (100 משתתפים) ולמשך חודש, וגם כאן נמצאו תוצאות מובהקות. המשתתפים חולקו באופן אקראי לקבוצות, בלי לדעת לאיזו קבוצה הם סווגו. גם כאן נמצא כי בקבוצה שצרכה קקאו המכיל פלבנול חלה התרחבות כלי הדם, וזרימת הדם  גדלה ב- 21%.

צריכת שוקולד מריר מסייעת בהורדת הכולסטרול הרע LDL

סקירה של מאות מחקרים קצרי טווח, הראתה כי צריכה של שוקולד תורמת להפחתה של חמצון ה- LDL (הכולסטרול הרע), ותורמת להפחתת הכולסטרול הכללי והכולסטרול הרע בדם. עוד נמצא כי צריכתו תורמת לעלייה בכולסטרול הטוב (HDL) בדם. ירידה ברמות הכולסטרול הרע בדם ועלייה ברמות הכולסטרול הטוב בדם, תורמת לבריאות הלב ומפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר
5 סיבות למה כדאי לאכול שוקולד מריר

צריכת שוקולד מריר מסייעת בהעלאת הרגישות לאינסולין

צריכה של מוצרי מזון המכילים פלבנואידים, כגון פירות יער, תה ושוקולד, נמצאה כמסייעת בהפחתת הסיכון לסכרת מסוג 2. צריכה רבה של התרכובות הפלבנואידיות המצויות בשוקולד, עוזרת להעלות את הרגישות לאינסולין ולווסת רמות הגלוקוז בדם.

כשקונים שוקולד רצוי לשים לב שהוא יכיל לפחות 70% מוצקי קקאו. ככל שהוא מכיל יותר מוצקי קקאו, כך גם מוסיפים לו פחות סוכר ושומן. לכן, יש לבדוק גם כמה סוכר ושומן יש בו, ולהעדיף את המוצר שמכיל פחות שומן ופחות סוכר. לשוקולד שללא תוספת סוכר מוסיפים יותר שומן כדי לפצות על הטעם, ובסופו של דבר כמות הקלוריות כמעט זהה בין השוקולד הרגיל לזה שללא תוספת סוכר. כמו כן, השוקולד ללא תוספת סוכר מכיל ממתיקים אלכוהוליים (כגון, מלטיטול וסורביטול) בעלי ערך קלורי מופחת משל הסוכר הרגיל ב- 50%, אך עדיין בעלי ערך קלורי, בניגוד לממתיקים אחרים כמו סטיביה שהינם בעלי ערך קלורי זניח, מה שאומר שלא בהכרח לא מוסף סוכר לשוקולד.

המסקנה שלי היא: לא רק תפוח בריא לנו. צריכה של קוביית שוקולד מריר ביום, המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו, יכולה "להרחיק" אותנו מביקור אצל הרופא.

 

הכותבת, ליטל פיינגרץ, היא דיאטנית קלינית ברשת סטודיו סי לעיצוב, חיטוב, כושר והרזיה. 5045*

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר