fbpx

האש בראון (לביבת תפו"א ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן

לביבה של שחיתות לחנוכה ולכל ימות השנה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים לארבע מנות:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות

5 כפות שמן נייטרלי לטיגון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

100 גר' חזה אווז מעושן חתוך לרצועות

4 ביצים

אופן ההכנה:

בוחרים מחבת בגודל בינוני (קוטר  26 ס"מ) עם ידית מתכת, בעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור.

מניחים במחבת את חזה האווז והשמן ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה. מסננים ושומרים את השמן ואת חזה האווז.

מגרדים גס את תפוחי האדמה בעזרת מעבד מזון. מעבירים לקערה.

טוחנים את הבצל במעבד המזון ב"פולסים" ומערבבים עם תפוחי האדמה.

מתבלים במלח ופלפל.

מחממים תנור למצב גריל עליון.

מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז, באותה מחבת.

מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית, במשך כמה דקות כשהמחבת מכוסה.

הופכים את הלביבה בעזרת צלחת, כאשר התקבלה הזהבה יפה.

"פותחים" 4 ביצי עין על צידה העליון השחום של הלביבה.

מעבירים לתנור למשך כמה דקות ולפי מידת הבישול שאוהבים לביצים.

מוציאים את המחבת מהתנור, מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה.

מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד.

 

יובל בר-נר – איש האגסים, מייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומציג את המתכון יחד עם השף חגי לרנר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר