האש בראון (לביבת תפו"א ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן

מצרכים (ארבע מנות):4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות5 כפות שמן ניטרלי לטיגוןמלח ופלפל שחור לפי הטעם100 גר' חזה אווז מעושן חתוך לרצועות4 ביציםאופן ההכנה:בוחרים מחבת בגודל בינוני (קוטר 26 ס"מ) עם ידית מתכת, בעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור. מניחים במחבת את חזה האווז והשמן ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה. מסננים ושומרים הן את השמן והן את חזה האווז.מגרדים גס את תפוחי האדמה, בעזרת מעבד המזון. מעבירים לקערה. טוחנים את הבצל במעבד המזון ב"פולסים", ומערבבים עם תפוחי האדמה.מתבלים במלח ופלפל. מחממים תנור למצב גריל עליון.מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז, באותה מחבת. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית, במשך כמה דקות כשהמחבת מכוסה. הופכים את הלביבה בעזרת צלחת כאשר התקבלה הזהבה יפה. "פותחים" 4 ביצי עין על צדה העליון השחום של הלביבה ומעבירים לתנור למשך כמה דקות ולפי מידת הבישול שאוהבים לביצים. מוציאים את המחבת מהתנור.מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה.מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד.

מצרכים (ארבע מנות):
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
5 כפות שמן ניטרלי לטיגון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גר' חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
4 ביצים

אופן ההכנה:
בוחרים מחבת בגודל בינוני (קוטר 26 ס"מ) עם ידית מתכת, בעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור.
מניחים במחבת את חזה האווז והשמן ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה.
מסננים ושומרים הן את השמן והן את חזה האווז.
מגרדים גס את תפוחי האדמה, בעזרת מעבד המזון.
מעבירים לקערה.
טוחנים את הבצל במעבד המזון ב"פולסים", ומערבבים עם תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור למצב גריל עליון.
מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז, באותה מחבת. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית, במשך כמה דקות כשהמחבת מכוסה.
הופכים את הלביבה בעזרת צלחת כאשר התקבלה הזהבה יפה.
"פותחים" 4 ביצי עין על צדה העליון השחום של הלביבה ומעבירים לתנור למשך כמה דקות ולפי מידת הבישול שאוהבים לביצים.
מוציאים את המחבת מהתנור.
מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה.
מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר