6 עד 10 בפברואר 2017: שבוע הקולינריה הצרפתית ה-5 בישראל – SO FRENCH SO FOOD

השף נאמן למסורת המשפחתית שמפתחת גסטרונומיה מקומית ואותנטית ומוסיף יצירתיות
השפים הצרפתים ביחד עם שפים מקומיים ממסעדות בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע, טבריה ועכו, יגישו תפריטים צרפתים מיוחדים, ויאפשרו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי

 

משלחת של 22 שפים מובילים מצרפת ומאסטר אופה אחד, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים, תשהה בישראל בין התאריכים  6 עד 10 בפברואר לרגל שבוע הקולינריה הצרפתית החמישי בישראל – SO FRENCH SO FOOD # 5. בראש המשלחת עומד גם השנה גיום גומז, השף הראשי של ארמון האליזה בפריז. השפים הצרפתים ביחד עם שפים מקומיים מ-18 מסעדות וקונדיטוריה-מאפייה מתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע, טבריה ועכו, יגישו תפריטים צרפתים מיוחדים, ויאפשרו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי ב-6, 7 ו-8 בפברואר.

שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל מתמקד השנה בחבל אלזס, עם שפים רבים מהאזור שיחשפו את היופי של חבל אלזס דרך המטבח יוצא הדופן באזור. שלושה שפים מחבל אלזס יקיימו שלוש סדנאות בישול המציגות שלוש מנות גורמה – מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, בסיום כל כיתת אמן. כדאי להזמין מקומות במסעדות המשתתפות: סיטארה, דלאל, אוליב ליף, פופינה, קוואטרו, סקוליארד, בייקרי, פרה על הגג, רופטופ, לה רג'נס, מונא, הנמל 24, וניה ביסטרו, מורל, אורי בורי, מלון רימונים, רוברג, קפאסה.

כל הפרטים באתר האירוע

שף סטפן לאז'ר - מסנט רפאל
שף סטפן לאז'ר – מסנט רפאל

מכללת רימונים ורשת מלונות רימונים בשבוע הגסטרונומיה הצרפתי

מכללת רימונים השייכת לרשת מלונות רימונים, תשתתף באירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתי, אשר יתקיים השנה זו הפעם השלישית גם בטבריה. המכללה, הפועלת בפיקוח משרד הכלכלה, תארח שלושה שפים מצרפת: שף פאבריס מואיה – ממסעדה בעלת כוכב מישלן מהעיר ליון, שף סטפן לאז'ר – מסנט רפאל, והשף פאול קורטו – ממונפלייה. שלושת השפים יעבירו כיתת אומן – מאסטר קלאס בימים ב' ו-ג' (6.2 ו-7.2) לתלמידי המכללה ולתלמידי התיכון הקולינרי. הם ידגימו ויציגו מגוון מנות המוגשות במסעדות שלהם.

שף פאבריס מואיה - ממסעדה בעלת כוכב מישלן מהעיר ליון
שף פאבריס מואיה – ממסעדה בעלת כוכב מישלן מהעיר ליון

ביום ה' 9.2 יתקיים אירוע השיא, במסגרתו יבשלו תלמידי  המכללה והתיכון יחד עם השפים הצרפתים והישראלים "ארוחת שלום" – ארוחה זו תבושל ותוגש בשוק העירוני של טבריה. במרכז השוק יוקמו עמדות בישול שישתלבו עם הבסטות של השוק, שם יבשלו תלמידי  המכללה במהלך היום, בהדרכת השפים, וישמשו כסו-שפים של שף דרוזי, מוסלמי, נוצרי, שפית טבריינית ושפים יהודים. "ארוחת השלום"  תוגש  לאורחי השוק המגיעים לקניותיהם לשבת.ביום שישי יקיימו השפים הצרפתים והישראלים כיתת אמן בקניון בטבריה. כיתת האמן פתוחה לציבור הרחב וכל באי הקניון יוכלו לקחת בה חלק.

שף Alexis Saint Martin ממסעדת Viscos
שף Alexis Saint Martin ממסעדת Viscos

שף Alexis Saint Martin ממסעדת Viscos במסעדת קפאסה בבאר שבע

השף דרור שושן יארח במסעדת קפאסה בבאר שבע במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית ה-5, את השף אלקסי סן מרטן (Alexis Saint Martin) ממסעדת Viscos אשר מנוהלת על ידי המשפחה זה עשרות שנים. הארוחות המשותפות של שושן וסן מרטן יתקיימו בתאריכים 6-7-8 בפברואר במסעדת קפאסה בבאר שבע – חלק מקבוצה מסעדות קמפאי.

השף נאמן למסורת המשפחתית שמפתחת גסטרונומיה מקומית ואותנטית ומוסיף יצירתיות
השף נאמן למסורת המשפחתית שמפתחת גסטרונומיה מקומית ואותנטית ומוסיף יצירתיות

השף האורח עבד לצד שפים גדולים במשך 12 שנים, ואז חזר למקורות. הוא חבר לאביו, ז'אן-פייר, שף בכפר קטן בהרי הפירנאים בשם סן-סוואן, והצטרף למסעדת Viscos, אשר מנוהלת על ידי המשפחה כבר עשרות שנים. סן מרטן נאמן למסורת המשפחתית שמפתחת גסטרונומיה מקומית ואותנטית אך מוסיף לאלו יצירתיות. הוא לוקח את המיטב מה"מטבח החדש" ומהמסורות העתיקות, אוהב להישען על יצרנים מקומיים ובוחר את מוצרי העונה למנות שהינן בין קלאסיות למודרניות, המטבח שלו ייפגש בפעם הראשונה עם הקהל הישראלי בשבוע הקולינריה הצרפתית.

המחיר לסועד 230 ₪, לא כולל משקאות ושירות. מסעדת קפאסה, רח' חיל ההנדסה 1, מתחם ביג באר שבע. 08-6655122

שף פרדריק סימונין זכה בכוכב מישלן הראשון שלו בשנת 2002
שף פרדריק סימונין זכה בכוכב מישלן הראשון שלו בשנת 2002

שף Frederic Simonin בעל כוכב מישלן במסעדת La Regence במלון המלך דוד  ירושלים

השף  Frederic Simonin יחבור לדוד ביטון, שף מלון "המלך דוד" ירושלים, ויחד הם יבשלו וייצרו תפריט מיוחד עם 6 מנות המשלבות בין המטבח הצרפתי קלאסי למטבח העילי והכשר. זאת בשלוש ארוחות מיוחדות שיוצעו במסעדת La Regence של המלון,  בתאריכים 6-8.2.17, החל מהשעה 18:30. המחיר לארוחת שש מנות כולל שתייה: 360 ₪ לסועד. בין המנות: טונה טרטר עם פירה עגבניות צלויות, ביצה 'באסקית' ואבקת שום שחור, ברבוניה עם קסקסי שום, רוטב ורג' עם הדרים,  ברווז צלוי כבד אווז לפת רכה וציר יסמין, סינטה טלה בגריל פחם, שאלוט במילוי צוואר טלה, פול יבש וסלרייאק, מרנג עם סורבה אוריאנטל, שוקולד פקאן ושמן זית.

 

תפריט מיוחד עם 6 מנות המשלבות בין המטבח הצרפתי קלאסי למטבח העילי והכשר
תפריט מיוחד עם 6 מנות המשלבות בין המטבח הצרפתי קלאסי למטבח העילי והכשר

השף פרדריק סימונין זכה בכוכב מישלן הראשון שלו בשנת 2002, כשקיבל לידיו את ניהול המטבחים של מסעדת Seize au Seize בגיל 27. בהמשך חבר לשף ג'ואל רובושון והיה שף  La Table de Joel Robuchon בפריז – זכה בכוכב מישלן ב- 2004, ושני כוכבים ב- 2006. ב- 2010 יצא לדרך עצמאית ופתח מסעדה הנושאת את שמו, ברובע ה-17 בפריז. ב- 2011 זכה בכוכב מישלן, וב- 2012 מדריך שמפראר הכתיר אותו בתואר "השף הצעיר של השנה".

שף אלקסיס אלברכט ממסעדת Au Vieux Couvent בעלת כוכב מישלן
שף אלקסיס אלברכט ממסעדת Au Vieux Couvent בעלת כוכב מישלן

שף אלקסיס אלברכט ממסעדת Au Vieux Couvent יתארח במסעדת קלואליס הכשרה

השף ויקטור גלוגר יארח במסעדת קלואליס הכשרה במלון הילטון תל אביב, את השף אלקסי אלברכט ממסעדת Au Vieux Couvent בעלת כוכב מישלן  מהעיר רינו (Rhinau). הארוחות המשותפות של גלוגר ואלברכט יתקיימו בתאריכים 6-7-8 בפברואר במסעדת קלואליס הכשרה, שנפתחה לפני כשנה וחצי בנוסף למסעדת הדגל קלואליס שמגישה מטבח שף עילי ויצירתי מ- 2001.

מטבח עשיר במוצרים אותנטיים, ידוע בשימוש בעשבי תיבול וצמחי בר, ומשמר מסורות מקומיות
מטבח עשיר במוצרים אותנטיים, ידוע בשימוש בעשבי תיבול וצמחי בר, ומשמר מסורות מקומיות

מסעדת Au Vieux Couvent ברינו, הנחשבת לאחת המסעדות הטובות באלזס, היא מוסד משפחתי בו מעבירים את השרביט מדור לדור, והיום מנצח על המסעדה אלקסיס (בעל התואר הרשמי Maître Restaurateur). המטבח שלו עשיר במוצרים אותנטיים, ידוע בשימוש בעשבי תיבול וצמחי בר, ומשמר מסורות המקומיות. זהו מטבח אישי ומדויק, המוקיר את מוצאה האיטלקי של אימו. הסך הכל הוא מעט איפוק, מעט מאיטליה, הרבה עשבים נדירים, צמחים מובחרים, פרחים למאכל, סלטים ריחניים, והרבה מאלזס וזיכרונות הילדות של השף.

המחיר לסועד 295 ₪, לא כולל משקאות ושירות. קלואליס הכשרה, הילטון תל-אביב. 03-5759060

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר