6 ארוחות בוקר – הדרך הטעימה לפתוח יום

ארוחת הבוקר במסעדת לוקנדה בנצרת מפגישה מטבחים שונים על שולחן אחד. צילום כפיר גליקו
שלחנו את כתבי אכול ושאטו לדגום ארוחות בוקר במספר ערים, ברשתות ובמקומות עצמאיים: איריס לוי – קריית מלאכי, אשדוד, שחר בן-פורת – תל אביב, כפיר גליקו – נצרת, רני רוגל – יהוד, רמת גן. היה טעים

על חשיבותה של ארוחת הבוקר כתבו רבים – גורמים מסחריים שרוצים לקדם את מוצריהם, וגם שוחרי טוב שלא נראים כאינטרסנטים. לפני שיוצאים לדרך עם דיווחי כתבינו, בחרנו פסקה אחת מתוך מאמר של ורד שומרוני באתר לינגו, שכותרתו 'ארוחת הבוקר – לא סתם עוד ארוחה': "ארוחת הבוקר נחשבת לארוחה החשובה ביותר ביום. על פי הגמרא, ארוחת בוקר מונעת 80 מיני מחלות. גם הרמב"ם נתן דעתו על חשיבות ארוחת הבוקר ואמר כי בבוקר יש לאכול כמו מלך, בצהרים – כבן מלך, ובערב – כאביון. עם זאת, על אף חשיבותה הרבה של ארוחת הבוקר ותרומתה לבריאותנו, בסקרים נמצא כי אחד מכל ארבעה אנשים לא אוכל כלל ארוחת בוקר. מתברר כי אנשים נוהגים לדלג על הארוחה החשובה ביותר ביום עקב שלל סיבות ותירוצים: חוסר זמן, הרגל, דיאטה, קלוריות וכדומה". כתבינו יצאו למשימה כדי ליהנות ולהתחיל את היום בטעים וטוב, ואלה דיווחיהם.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

איריס לוי – ארוחת בוקר בקפה גרג קסטינה – העיקר הטריות

לצאת לארוחת בוקר משותפת, זהו סוג של פינוק נעים, שבשנים האחרונות זוכה לעדנה. זוגות, חברות וגם עמיתים לעבודה, פותחים יחד את הבוקר או בכל שעה אחרת, מאחר שבתי הקפה למדו שהישראלים מאוד אוהבים את פורמט ארוחות הבוקר, והיום מגישים אותן לאורך כל שעות היום.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

לפני שלושה חודשים, לאחר שיפוץ מסיבי, פתחו במתחם ביג קסטינה קריית מלאכי – בקרבת ביתי, סניף של קפה גרג. הגענו לארוחת הבוקר שלהם בשעת בוקר מוקדמת יחסית (8:30). במקום ישבו כבר זוג חברות ושניים נוספים לפגישת עבודה קצרה. חלל בית הקפה מואר, נעים, נקי ומצוחצח, וריח מאפי בוקר באוויר. הזמנו את הארוחה הזוגית הקלאסית (123 ₪). המלצרית ביררה במדויק איך אנחנו רוצים את הביצים שלנו – הוא עין, אני אומלט עם הכול. איזה לחם – הוא פוקצ'ה, אני לחם קל. מה שותים – שנינו תפוזים והפוך.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

בזריזות רבה, עוד לא הספקנו לעלעל בטלפון בהודעות, התחיל לזרום אוכל לשולחן. הגיע מעמד דקורטיבי מקסים בצבע כחול, ועליו גבינות מטבלים וממרחים שונים – קוביות גבינה בולגרית, גבינת שמנת עם סלק – טעם מעניין, גבינת לבאנה, סלט טונה, סלט אבוקדו, חומוס ביתי – פחות אהבנו, זיתים, טחינה, חמאה וגם סקורדיליה – ממרח שום ושקדים נהדר. לצד כל הטוב הזה הגיעו גם שלושה סלטי ירקות – סלט ירוק, סלט קצוץ, וסלט בורגול.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

ביצי העין וחביתה – חמות ושמנמנות בדיוק כפי שביקשנו, הגיעו לשולחן עם לחמים טריים, ומיץ תפוזים איכותי וקפה ראוי, סגרו לנו יופי את כל החוויה בטוב. אפשר למצוא בקפה גרג מנות צמחוניות וגם טבעוניות.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

הכיף הכי גדול בארוחה היה הטריות – אין על סלט טרי טרי מירקות טובים, ואת העובדה הזו אימצו בקפה גרג באופן מלא. כל הסלטים, לרבות הירקות למיניהם, נקצצו ממש לפני הגשתם ותובלו רגע לפני שהוגשו, כך שכל הירקות היו רעננים ועסיסיים. זה מה שעושה את ארוחת הבוקר לטובה.

האמת, הארוחה הייתה ענקית, ולא הצלחנו לסיים חצי ממה שהוגש. חבל שאי אפשר יותר פעמים בשבוע לגנוב שעת בוקר יקרה להתחלה טובה יותר של היום.

קפה גרג – ביג קסטינה, קריית מלאכי. 08-6118112

צילום איריס לוי

איריס לוי – ארוחת בוקר בקפה ביגה ביג פאשן אשדוד – לחזור למנות האחרות

במרכז הקניות הפתוח בכניסה הדרומית לאשדוד נמצא קפה ביגה, שהינו סניף של רשת-בת של קפה גרג, שבכלל התחילה ב- 1999 כבית מאפה בקריית טבעון, וגדלה שם למאפייה גדולה המתמחה באפיית לחמי מחמצת שהמיוצרים בעבודת יד ונאפים בתנורי אבן. היום מדובר ברשת המגדירה עצמה כרשת בתי קפה פרמיום, ש"מציעה מטבח איכותי ובריא השם דגש על טריות, זמינות, חומרי גלם איכותיים ומנות נדיבות במיוחד, עם תפריט מורכב ממנות בריאות עשירות בערכים תזונתיים, תוך מתן דגש על מנות ללא גלוטן וללא סוכר, מוצרים טבעיים, ירקות ופירות שוק, חיטה מלאה, דגי ים".

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

היום יש ברשת 32 סניפים ועוד ארבעה ייפתחו בקרוב. בית הקפה של ביגה באשדוד נעים, עם צוות מיומן וחינני. בחרנו לשבת בתוך בית הקפה – מקום בו יש מזגן, יש בו גם מתחם מוצל במרכז שדרת הקניות עם מאוורים, בו ישבו לא מעט אנשים. בהצצה בתפריט ראינו לא מעט מנות שחשקה נפשנו – הבחירה לא הייתה קלה. במקום שמתמחה באפייה כל כך הרבה שנים, היה לנו ברור שחייבים לבחור מנה שהלחם המיוחד שלה הוא המרכז.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

לפתיחה בחרנו בחינקלי גרוזיני (45 ₪) – כיסוני גבינה מהמטבח הגרוזיני, ממולאים בגבינה מסורתית, צרובים בחמאה ומונחים על עגבניות צלויות, שמנת חמוצה, שום קונפי ופלפל חריף – מנה טעימה מאוד, בה רוטב העגבניות הנהדר התחבר יפה לכיסונים – אהבנו.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

למנה עיקרית הוא לקח בריוש תרד פטריות ושמנת (59 ₪) – ביצים עלומות ורוטב הולנדייז על לחם בריוש צרפתי, בתוספת תרד, פטריות ושמנת, לצד סלט קצוץ. מנה מצוינת – כצפוי הבריוש היה מעולה, וגם כל השחיתות שנערמה עליו הייתה מוצלחת מאוד.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

אני לא יכולה להשתחרר מקיבעון השקשוקה, וגם הפעם הזמנתי שקשוקה –  שקשוקת עיזים (54 ₪) מוגשת עם גבינת עיזים ותרד מעל. היה טעים. לצד השקשוקה הוגש סלט ירוק שתובל היטב. גם לחם המחמצת שנאפה במקום והוגש עם השקשוקה, עשוי כמו שצריך – קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

לאוכלים אוכל טבעוני, ללא גלוטן וגם ללא סוכר – ניתן לקבל בביגה ארוחות מותאמות. בית הקפה משמש גם כמעדנייה, וניתן לקנות במקום לחמים מצוינים וגם מאפים מתוקים ומלוחים. כמו כן ניתן לקנות מאפיים ללא גלוטן.

המנות המוגשות בארוחות הבוקר כל כך גדולות ועשירות שמספיקות לאדם ליום תזונה שלם. היה טעים – נחזור לטעום מהמנות האחרות שלא הגענו אליהן.

כל הפרטים על קפה ביגה ביג פאשן אשדוד כאן

הכותבת היא איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה, 054-4944205 וגם בפייסבוק

צילום ארקפה
צילום ארקפה

שחר בן-פורת – ארוחת בוקר בארקפה – חוויה מוקפדת יותר

ארוחת הבוקר ברשת ארקפה שונה מאלה שאנו מורגלים בהן ברשתות בתי הקפה המתחרות. התפריט מצומצם במספר האפשרויות שלו. גם הארוחה אותה הזמנו בבית ארקפה (הצפירה 23 תל אביב), שמזכירה בתיאור שלה את הארוחות הנפוצות, שונה מהן בהרכב ובמינון.

מציעים כאן ארבע אפשרויות לארוחת בוקר. אני הזמנתי את 'בוקר סלוה', המשלבת אומלט תרד וגבינת פטה, עם סלט עגבניות שרי וזיתי קלמטה, ציזיקי ופוקאצ'ה (42 ₪). יש גם ארוחה הנקראת "משהו מלוח משהו מתוק" – זוג כריכונים עם אבוקדו, ביצה רכה, גבינה בולגרית, צנון ופטרוזיליה. ארוחה זו כוללת גם מוזלי ופרי העונה, והכל תמורת 42 ₪. תמורת 35 ₪ תקבלו ארוחה של ברוסקטה קפרזה, ותמורת 26 ₪ – מוזלי עם יוגורט בקר ופירות טריים. ומה עם שתייה? בתוספת של 14 ₪ תקבלו תפוזים טבעי, לימונדה או סודה, ושתייה חמה.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

ארוחת בוקר סלוה שקיבלתי כללה חביתה גדולה ועשויה היטב, מקופלת לשניים, ובתוכה הרבה תרד וגבינה טובה. לא האומלט שציפינו לו, אבל טעים מאוד. הפוקאצ'ה טרייה, רכה דיה, מועמדת טובה לטבילה בציזיקי החביב. רק קחו בחשבון שהמלח הגס שיש עליה מייתר כל צורך להוסיף מלח לארוחה זו. ויש את הסלט, שמוגש בקערה קטנה – טרי ומרענן, בדיוק כמו שצריך, אבל היה נחמד אם הכמות היתה גדולה יותר.

צילום מאתר ארקפה
צילום מאתר ארקפה

אחד היתרונות של ארקפה טמון בעובדה כי הם מציעים משקאות קפה מהדור השלישי, עשויים בצורות חליטה שונות. כדאי להשקיע עוד כמה שקלים באחד המשקאות הללו, שאינו כלול בהצעה לארוחת הבוקר. אנחנו בחדרנו בקולדי, קפה שנחלט במשך שעות ארוכות. התבקשנו לבחור בסוג הקפה – העדפנו אדמתי על חמצמץ,  והופתענו לטובה. קודם כל מהעובדה שהוא חם – הקפה נעשה בחליטה קרה, אבל משום מה היינו בטוחים שגם התוצאה הסופית תהיה חמה. אחר כך הופתענו מעושר הטעמים – שוקולד ואגוזים הורגשו בו היטב, יחד עם ניחוח אדמתי. הוא היה כל כך מעודן וטעים, שלא היה צורך להוסיף לו ממתיק כלשהו. שווה להשקיע בו 18 ₪. המסקנה: לארקפה מגיעים כדי ליהנות מחוויה מוקפדת יותר.

לרשימת סניפי ארקפה

צילום כפיר גליקו
צילום כפיר גליקו

כפיר גליקו – לוקנדה בנצרת – שייכת בדיוק לכאן

בוקר מעיר את עמק יזרעאל; קצר אחד לדרך ואנו בדרך לביקור בעיר העתיקה של נצרת. רבות שמענו על המקום ועל הנוף המרהיב, אך מעולם לא חשבתי לבקר שם בשעות הבוקר. מגיעים למסעדת לוקנדה (השף: אליאס מטר) – מבנה חדש עם שם עתיק, על שמו של ארמון ובית הארחה מצרי. נרות ודונג נשפך מכול קצות החלונות. נרות ענקיים ויינות מקשטים את האווירה. שני מתחמים גדולים על צלע הר אשר משקיפה על העיר העתיקה, והריחות באוויר אומרים כי הבוקר עלה לו פתאום.

צילום כפיר גליקו
צילום כפיר גליקו

לשולחן מגיע מיץ תפוחים קר וצונן (החכמים סוחטים את זן הגרנדסמיט הידוע בחמיצות מתקתקה ומרעננת) עם מקל קינמון ארוך וקינמון טחון. אם זה עובד חם אז למה לא קר? על מגש גדול ובאוויר ריח אפייה, מגיעה הרמוניה של מטבחים מקומיים גליליים במסגרת "פטור" נצרתי אותנטי (62 ₪ למגש אישי, 116 ₪ לזוגי גדול): סלט חסת אייסברג רענן, פלפל מטוגן נקי משמנים שלא מתעכלים, מנת חומוס ידני ומורגש, סלט ירקות קצוץ קוביות מתובל – הייתי משחרר משם טיפה שמן, מה שיביא לטעמים יותר עננים של הירקות עצמם. עוד אנחנו מקבלים לבאנה מקומית בשמן זית, חציל בלאדי קלוי על אש פתוחה – עם עישון קל ברקע מחריכת הקליפה, שלל גבינות, מוזלי וגרנולה מתקתק, וריבת תותים.

צילום כפיר גליקו
צילום כפיר גליקו

עד כה הקונבנציונל חי ובועט, אך לא כאן. לחישות מסדרון סיפרו לנו שקיים כאן טאבון, ואז סודותיו התגלו לנו אט אט: קלצונה ערבי – מאפה אשר מגיע מהעולם האיטלקי, קיבל עקיצה ים תיכונית ופרשנות מעניינת. לתוך הבצק המקופל עטוף שמני הזית ותערובת הזעתר, הוכנסה גבינה ערבית (לעתים ניתן לראות אותה בכנאפה המסורתית) בעלת מרקם ייחודי, די אנמית אך סופגת טעמים, מה שגרם לה להשלים

צילום כפיר גליקו
צילום כפיר גליקו

הרמוניה פנימית שנאפתה בצורה מדויקת (48 ₪). פלטת מנקיש – בצק פריך במגוון ווריאציות של בצל, גבינה, זעתר ועוד – משחקי מרקמים יפים ומשחקי שף עם טאבון שבאים לידי ביטוי ברמה גבוהה. הבצק שעבר קיפולים רבים, נתן הרגשה מאווררת בפה, כזו שלא חווים בדרך מכלל עם בצקים לבנים (42 ₪).

צילום כפיר גליקו
צילום כפיר גליקו

לשולחן הגיעה עוגת גבינה קרה – בצק חמאה מפורר ומקורמל, חמאה חומה, מרקם גבינה קרה ומוקצפת בצורת הגשה מעודכנת ועתיקה גם יחד. מעליה נמזגו טיפות קולי פירות יער שלא היה סמיך ולא נוזלי, לא חנפן ולא זרקן – פשוט משלים בצבעו ובטעמו, בהחלט במקום.

בלוקנדה יש השקעה בפרטים, והמסעדה ממוקמת במתחם עם אווירה ונוף משגע, ממש בקרבת מלון רמדה המפורסם. אז אם הבוקר זורח גם עליכם, ובא לכם לנסות ארוחת בוקר שמפגישה מטבחים שונים על שולחן אחד, אוויר צח ואוויר אפייה צח עוד יותר, אל תהססו. לנצרת יש מה להציע, ולוקנדה שייכת בדיוק לכאן. הנה תפריט הבוקר המלא לעיונכם.

לוקנדה – דרך הציונות 29, מתחם מלון רמדה נצרת, 04-6130351. א-ש 08:00-00:00

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

רני רוגל – השקשוקה של יששכר באור יהודה – רק שקשוקה אבל מצוינת

כחובב שקשוקות – בדרך כלל בסיומן של צעדות שבת עם חברים בחוף הרצליה, נעניתי להמלצתה של עדה שעובדת איתי על השקשוקה של יששכר – הדוד שלה, באזור התעשייה של אור יהודה. בביתן קטן ברחוב היוזמים 1, עומד לו יששכר חכמון כל בוקר משנת 2001 מסביבות שש בבוקר, מכין את הרוטב של השקשוקה ומתארגן ליום עבודה והאכלת רעבים בימים שני עד חמישי מ- 8:00 עד 16:30, בשישי מ- 8:30 עד 14:30, ובשבת וראשון יששכר נח והמקום סגור. ב- 8:30 מגיעים העובדים הראשונים באזור לארוחת בוקר שתיתן להם אנרגיה ליום עמל, והיתרון שלהם זה שהם כבר חנו – ולא יזוזו כל היום, כי על חניה באזור אין על מה לדבר.

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

השקשוקה טעימה מאוד – וזה מה שיששכר מכין כאן. תוכלו לקבל בשתי גרסאות: רגילה – כלומר פיקנטית, כלומר לי כבר חריפה; או חריפה – מתוגברת עם פלפל חריף ירוק קצוץ, לנועזים בחבורה. אפשר להזמין גם תוספת של קבנוס או נקניקיית מרגז. המחבת הרותחת תגיע לשולחן עם צלוחית זיתים וצלוחית מלפפון חמוץ, וסלסלת לחם לבן טרי חתוך גדול – לחם של פועלים שמתאים היטב לשקשוקה.

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

כמה זה יעלה לכם? שקשוקה בבגט – 27 ₪, שקשוקה במחבת – 40 ₪, שקשוקה עם מרגז או קבנוס – 45 ₪. שתייה: בקבוק קטן – 8 ₪, גדול – 12 ₪ (כי באים הנה פועלים והם גם צמאים, כבר ציינתי). על שירותים אל תחלמו כאן. המלצה: בואו ביום שישי כשיש מקומות חניה בסביבה, במהלך השבוע אתם צריכים להיות נועזים כדי למצוא מקום חניה, וגם בשביל החריף – בתיאבון אצל יששכר.

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

רני רוגל – ארוחת בוקר במלון אינדיגו ברמת גן – יינות לבנים חופשי

מה דעתכם על ארוחות בוקר בבתי מלון בארץ? כללית הן נחשבות ככאלה שיוצאים מהן מפוצצות ומפוצצים כי אוכלים יותר מדי, ללא השוואה לכל ארוחת בוקר שאוכלים בבית. השפע עצום, אך כשבוחנים את האיכות בדרך כלל ההתפעלות חולפת.

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

לארוחת הבוקר במלון הבוטיק העסקי אינדיגו ברמת גן, יש יתרונות. גם מי שאינו אורח המלון יכול להגיע למסעדת המלון בין 6:30 עד 10:30 בבוקר, לשלם 89 ₪ וליהנות מארוחת בוקר מבטיחה ומקיימת (פרי תכנון וביצוע של שף אלון גונן) – במילוי חוזר של הצלחות; שכוללת את הבופה בשיטת מילוי חוזר של הצלחת אם רוצים עוד סיבוב או שניים. הסלטים מגוונים וטריים: ירקות, אבוקדו, ביצים, תפוחי אדמה, טונה, חומוס-טחינה, מבחר גבינות איכותיות, ונקניקים (המזון במלון כשר אך המסעדה לא כשרה), התוספות השונות שמשלימות את הצלחת – מלוחות ומתוקות, הלחמים, עוגות ומאפים למיניהם מבית 'לחמים', ביצים בכל סגנון שרוצים – מרכה עד שקשוקה (הבחירה שלי – חרפרפה וטעימה, אם כי זו של יששכר מעט יותר – אולי כי אצלו זה כל התפריט), דרך ביצת עין ואומלטים עם מבחר תוספות, מיצים איכותיים, וקפה ותה כפי שתבקשו.

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

הייחודי והבלעדי למלון אינדיגו: אמבטיית קרח ובה יינות לבנים ורוזה למזיגה חופשית (מתוך תפריט הכולל 130 סוגי יינות), ללא תשלום נוסף של מיטב יינות יקבי הבוטיק הישראליים – ורק יקבי בוטיק. אלה יינות שמתאימים לארוחת הבוקר, נכון שב- 6:30 יהיה קשה לשתות יין, אבל בינינו אתם תגיעו מאוחר יותר, ואם תרצו קודם לאכול, להירגע, ואז לשבת על יינות וגבינות, לטעום, להשוות זנים, יקבים וסגנונות, תהיה לכם חוויה שקשה לשכוח, ופתאום ה- 89 ₪ שתשלמו ייראו לכם כעסקת השנה.

צילום פאפא רצי
צילום פאפא רצי

כשהקדמתי והגעתי לארוחת בוקר ולמפגש עם קבוצת חברים, ישבו מולי חמש עלמות צעירות ששוחחו ביניהן באנגלית ובעברית – מן הסתם הייתה ביניהן תיירת אחת לפחות. הן תפסו את הפרינציפ, נהנו מאוד מהשילוב של יינות וגבינות, וממש לא הזדרזו לעזוב את המקום. מחיר רוב היינות שנמכרים כאן  בכוס הוא 35 ₪ – לא יקר במונחי מסעדות, אבל עם היינות ששתו בארוחת הבוקר הן עשו עסק מצוין.

צילום ישראל פרקר
צילום ישראל פרקר

קצת על המלון אותו החל לנהל לאחרונה אורי כהן, שהגיע מתפקידי ניהול ברשת הולידיי אין: 93 חדרים, על הגג בריכת שחייה חביבה ויש גם ספא, במשך השבוע מתארחים כאן אנשי עסקים שמגיעים לחברות במתחם הבורסה ברמת גן, בסופי שבוע קהל פרטי (מעל גיל 21 – לא ילדים). אינדיגו רמת גן משתייך ל-  IHG- קבוצת מלונות אינטרקונטיננטל עם 15 מותגי מלונאות ידועים ו- 6,000 מלונות בעולם. המלון בארץ שייך לרשת מלונות אפריקה ישראל של משפחת דיין, שבבעלותם בארץ 8 בתי מלון, כולל מלונות קראון פלזה ואינדיגו, הנחשב כמותג יוקרה, ומבחינתנו ראוי להיכלל בסקירת ארוחות בוקר בזכות הייחוד שלה.

מלון אינדיגו – אהליאב 5 רמת גן, 3993*  

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר