לזניה ירוקה עם טחינה ורוטב עגבניות מהיר

מתכון ללא גבינות של "אחוה" לשבועות. לזניה קלילה משובצת בברוקולי, פטריות ועלים ירוקים, ועטופה בשני רטבים. שילוב כל הרכיבים יחד עם רוטב הטחינה, יוצר לזניה שלא נופלת מחברתה החלבית

לזניה קלילה משובצת בברוקולי, פטריות ועלים ירוקים, ועטופה בשני רטבים
לזניה קלילה משובצת בברוקולי, פטריות ועלים ירוקים, ועטופה בשני רטבים. צילום יולה זובריצקי

 חומרים ללזניה

1 חבילת דפי לזניה מלבניים ללא בישול מוקדם

חומרים למלית הירקות

1/2 כוס ברוקולי חלוט

1 צרור קטן עלי תרד

1 צרור קטן עלי מנגולד

2-3 בצלצלי שאלוט חתוכים לפרוסות

2-3 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לפרוסות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

לרוטב עגבניות

1.5 כוסות רוטב עגבניות איטלקי איכותי מוכן

1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות

2-3 עלי בזיליקום

3 שיני שום

1 כף שמן זית

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה גולמית כמו של “אחוה” שומשום מלא

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית מלח

שילוב כל הרכיבים יחד עם רוטב הטחינה יוצר לזניה שלא נופלת מחברתה החלבית
שילוב כל הרכיבים יחד עם רוטב הטחינה יוצר לזניה שלא נופלת מחברתה החלבית. צילום יולה זובריצקי

אופן ההכנה

הכנת רוטב העגבניות

יוצקים את רוטב העגבניות המוכן לסיר קטן.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מוסיפים 3 שיני שום כתושות, עלי בזיליקום קצוצים וכף שמן זית, ומערבבים היטב.

מניחים בצד לצינון.

הכנת הטחינה

בקערה קטנה טורפים את הטחינה, המים, מיץ לימון והמלח, עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת מלית הירקות

מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים, ומפרידים את עלי המנגולד והתרד.

חותכים את הבצל והפטריות לפרוסות דקות.

מחממים שמן זית במחבת, ומאדים יחד את כל המרכיבים עד להשחמה קלה.

בסיום מתבלים במלח ופלפל בהתאם לטעם.

הרכבת הלזניה

משמנים את התבנית ומורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות.

מסדרים 3-4 דפי לזניה (במידת הצורך שוברים את העלים לגודל הרצוי ובהתאם לתבנית).

מעל העלים מורחים שכבת נדיבה של טחינה.

מפזרים מהירקות, ומורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות.

חוזרים על השלבים 2-5 פעמים ובהתאם לצורך.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, ואופים מכוסה כ- 45 דקות עד לייבוש מלא.

מסירים את הכיסוי ואופים כ- 10 דקות נוספות.

מקררים על גבי רשת למשך כשעתיים.

שומרים בכלי סגור עד להגשה.

 

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה