חג שבועות ורוד-לבן – יינות לבנים ורוזה לחג

רוזה ויינות לבנים - מלכי חג השבועות והקיץ הישראלי
חג השבועות מבטא את הקיץ שמתחיל רשמית ב-21 ביוני ובפועל נמשך אצלנו רוב השנה – אידיאלי לשתיית יינות לבנים ורוזה צוננים. לפניכם חלק מההצעות לשבועות תשע"ז 2017

יקב אלכסנדר: ליזה שרדונה 2015

היין נעשה בשיטת Sur Lie ללא תסיסה מלולקטית
היין נעשה בשיטת Sur Lie ללא תסיסה מלולקטית

דבר היקב: לכבוד חג השבועות מציג יקב אלכסנדר את סדרת היינות הלבנים: ליזה סוביניון בלאן, ליזה שרדונה, קליאופטרה שרדונה. ליזה שרדונה 2015 מופק מכרם שניטע בשנת 1984 בכרם בן זמרה שבגליל העליון. היין נעשה בשיטת Sur Lie ללא תסיסה מלולקטית, ומתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. יין עשיר על טהרת ענבי השרדונה, שטעמו חד, ארוך ומענג, משולב בנגיעה של חמיצות מעודנת. מחירו 120 ₪

יקב סגל: שרדונה UNOAKED מסדרת רכסים כרם בן זמרה 2016

הענבים נבצרו ידנית, הותססו ונשמרו במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה של 12 מעלות
הענבים נבצרו ידנית, הותססו ונשמרו במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה של 12 מעלות

דבר היקב: הענבים ליין זה מסדרת ה- Single Vineyard של סגל, הגיעו מכרם בן זמרה שבגליל העליון. הענבים נבצרו ידנית, הותססו ונשמרו במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה של 12 מעלות. 12.5% אלכוהול. צבע היין קש זהבהב. באף מתפרצים פירות קיציים מרעננים כגון משמש טרי, אפרסקים, נקטרינות ואגסים, עטופים בארומה פרחונית ומינרליות מעודנת. בפה היין יבש, בעל גוף קל. טעמי שזיף ירוק, אגסים ותפוחים אדומים, נתמכים בחמיצות מרעננת וסיומת פירותית ומתמשכת. מחירו 79 ₪

יקב ברקן: שרדונה SPECIAL RESERVE בציר 2016

יישון 6 חודשים בחביות, 55% חדשות מעץ אלון צרפתי
יישון 6 חודשים בחביות, 55% חדשות מעץ אלון צרפתי

דבר היקב: 100% ענבי שרדונה מכרם בלוע (דלתון) וכרם עין זיתים (דלתון), שהותססו בחביות עץ אלון צרפתיות. יישון 6 חודשים בחביות, 55% חדשות מעץ אלון צרפתי. אלכוהול: 13.5%. צבע זהוב בהיר ואף ארומטי ועוצמתי. ארומות של תפוחים אדומים, אפרסקים בשלים ואגסים מלווים בנגיעות עץ אלון, רמזים לריבת חלב ואגוזיות נעימה. בפה  טעמי אפרסק לבן והדרים, גוף בינוני-מלא ונתמך בחומציות פריכה ומרעננת. סיומת ארוכה ופירותית המזכירה טעמי גרידת לימון ופריחת הדרים. מחירו 75 ₪

יקב אמפורה: סדרת ריטון גרנאש בלאן 2016

היין תסס במכלי נירוסטה ולאחר מכן עבר תהליך Sur lie קצר
היין תסס במכלי נירוסטה ולאחר מכן עבר תהליך Sur lie קצר. צילום מוטי פישביין

דבר היקב: 100% ענבי גרנאש בלאן מכרמים בגליל העליון. היין תסס במכלי נירוסטה ולאחר מכן עבר תהליך Sur lie קצר. 3 חודשי יישון בבקבוק. אלכוהול: 13.6%. ליין צבע זהוב בהיר ומנעד ניחוחות שנע בין אננס לאפרסק לבן ופריחת הדרים.  מחירו 95 ₪. לא כשר.

יקב אמפורה: סדרת מדיטראניאן בלאן דה נואר 2016

בחצי הדרך בין לבן לרוזה, מיוצר מענבים אדומים
בחצי הדרך בין לבן לרוזה, מיוצר מענבים אדומים. צילום מוטי פישביין

דבר היקב: בחצי הדרך בין לבן לרוזה, מיוצר מענבים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פרנק מכרמים ברמת הגולן והגליל העליון. השרייה מינימלית של הקליפות עם הנוזל מוסיפה ליין עומק ונוכחות. ללא חבית. 3 חודשי יישון בבקבוק. אלכוהול: 13%. ארומה פרחונית בשילוב ניחוחות של פירות טרופיים, דבש וקרמל. בפה: רך, מלא פרי וקל לשתייה, בעל סיומת ארוכה. מחירו 70 ₪. לא כשר.

יקב BRAVDO כרמי יוסף: סוביניון בלאן 2016

 בתום התסיסה התקבל יין מאוזן בעל גוף קל, עם ניחוחות פירות טרופיים רעננים
בתום התסיסה התקבל יין מאוזן בעל גוף קל, עם ניחוחות פירות טרופיים רעננים. צילום איל גוטמן

דבר היקב: היין הופק מ-100% ענבי סוביניון בלאן הגדלים בכרם יחידני של יקב ברבדו באזור כרמי יוסף. מיד עם תום הבציר הידני נסחטו הענבים והמיץ קורר והותסס לאיטו במשך שלושה שבועות בטמפרטורה קרה על מנת לשמר את ארומות הזן האופייניות.  בתום התסיסה התקבל יין מאוזן בעל גוף קל, עם ניחוחות פירות טרופיים רעננים. 3,000 בקבוקים בלבד. אלכוהול: 12.5%. מחירו 79 ₪

יקב BRAVDO כרמי יוסף: רוזה 2016

בעל אופי פירותי עדין וגוון ורוד מעודן
בעל אופי פירותי עדין וגוון ורוד מעודן. צילום איל גוטמן

דבר היקב:  היין הופק מ- 100% ענבי מרלו בבציר מוקדם. בעל אופי פירותי עדין וגוון ורוד מעודן. הפרי נבצר בשעות הלילה. בתהליך הריסוק בא התירוש במגע קצר של כשעתיים עם הקליפות, עד הסחיטה והפרדת הקליפות מהתירוש. לאחר תסיסה קצרה בטמפרטורה נמוכה כדי לשמר את טעמי הפרי והארומה- התקבל יין שובה לב ומרענן. אלכוהול: 13%. 3,000 בקבוקים בלבד. מחירו 79 ₪

יקב BRAVDO כרמי יוסף: שרדונה 2016

100% ענבי שרדונה שגודלו בתהליך ייחודי להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר
100% ענבי שרדונה שגודלו בתהליך ייחודי להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר. צילום איל גוטמן

דבר היקב: הופק מ- 100% ענבי שרדונה שגודלו בתהליך ייחודי להעצמת ארומת הפרי בעת הבציר. מיץ הענבים צונן במהירות בטמפרטורה נמוכה ותסס כחודש תסיסה איטית וקרה במיכל נירוסטה. לאחר מכן, שני שליש מהיין תסס בחביות עץ אלון חדשות,תוך ערבוב משקע השמרים במשך 3 חודשים (סור-לי). בתום התהליך, מוזג היין עם היין מהתסיסה הקרה. התוצאה הינה יין בעל דגש פירותי וחמאתי כמיטב המסורת של יינות BRAVDO, בעל גוון זהוב עמוק וצלול וארומת פרי עוצמתית עם ניחוחות פירות טרופים וניחוח וניל עדין. אלכוהול: 12.5%. מחירו 90 ₪

יורוסטנדרט מייבאת את המבעבעים של גנצ'יה – Gancia

דבר היבואן: גנצ'יה נחשב ליין המבעבע האיטלקי המקורי מ-1859. היקב מייצר מגוון יינות פרימיום מבעבעים זוכי פרסים מכרמים בצפון איטליה, כולל פרוסקו, מוסקטו ד'אסטי, אסטי, ומוסקטו רוזה.

גנצ'יה פרוסקו

בשומת עדינה ורמזים ללחם, תפוזים ולימונים
בשומת עדינה ורמזים ללחם, תפוזים ולימונים

מופק ממבחר של ענבי גלארה ממחוז ונטו, צפון איטליה. בשומת עדינה ורמזים ללחם, תפוזים ולימונים, כמו גם ניחוחות של תפוחים ירוקים וצהובים. הטעם בושמתי, עדין, חלק, טרי ונעים. אלכוהול: 11.5%. מחירו 49.90 ₪. לא כשר.

גנצ'יה ברוט

טעם קליל, יבש עם רמזים של מינרלים ופרחים
טעם קליל, יבש עם רמזים של מינרלים ופרחים

צבע קש בהיר עם גוונים ירקרקים. טעם קליל, יבש עם רמזים של מינרלים ופרחים, בשומת פירותית, רעננה ועוצמתית, עם רמזים לפירות לבנים ופרחי בר. אלכוהול: 11%. מחירו 49.90 . לא כשר.

יקב בנימינה טבע גרנאש בלאש 2016

הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי
הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי

דבר היקב: עשוי 100% ענבי גרנאש. ממבוא חמה ברמת הגולן, ורמת סירין. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי, והועברו סחיטה להפרדת הקליפות מהתירוש הוורוד עז שהתקבל. המשך התהליך כמו ייצור יין לבן: תסיסה במיכל נירוסטה בטמפרטורה נמוכה ויישון קצר במיכל לפני ייצוב, הצללה וסינון. מתאפיין בניחוחות של תותים ופריחת הדרים, וטעמו מתקתק, פירותי ועדין. אלכוהול: 12.5%. מחירו 25 ₪

יקב בנימינה BIN שרדונה 2016

בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במכלי נירוסטה
בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במכלי נירוסטה

דבר היקב:  100% ענבי שרדונה מכרם ברכס הרי הגלבוע. תסס כ- 3 שבועות ב- 15 מעלות. בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במכלי נירוסטה, אז נבנה הבלנד הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים. היין נוצר להיות שרדונה "קליל", טעים ונגיש. גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר, וחמיצות מאוזנת. אלכוהול: 13.5%. מחירו 30 ₪

יקב בנימינה רזרב גוורצטרמינר 2016

ארומה פרחונית של מי ורדים, משולבת עם מאפיינים טרופיים טיפוסיים
ארומה פרחונית של מי ורדים, משולבת עם מאפיינים טרופיים טיפוסיים. צילום רונן מלחן

דבר היקב: יין לבן חצי יבש. 100% ענבי גוורצטרמינר מכפר תבור בגליל התחתון. עבר תסיסה איטית, שבסופה הורדה הטמפרטורה לכ-0 מעלות  לעצירת  התסיסה ושימור חלק מהמתיקות הטבעית המאוזנת ע"י החמיצות שמקורה בענבים. ארומה פרחונית של מי ורדים, משולבת עם מאפיינים טרופיים טיפוסיים כמו ליצ'י, וניחוחות אשכולית אדומה טרייה. אלכוהול: 13%. מחירו 60 ₪

יקב 1848: שרדונה סוביניון בלאן 2016

 באף רמזים של פרחים לבנים, אשכולית צהובה ולמון גראס
באף רמזים של פרחים לבנים, אשכולית צהובה ולמון גראס

דבר היקב: הענבים מכרמים למרגלות הר תבור בגליל. צבע היין קש בהיר ירקרק. באף רמזים של פרחים לבנים, אשכולית צהובה ולמון גראס. היין בעל גוף קל ופריך, עם סיומת מינרלית ארוכה. מחירו 60 ₪

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר