סלט פילאף פתיתים עשבי תיבול ועוף צלוי

מגישים את הסלט בצלחת עמוקה. במקביל פורסים את חזה העוף ומסדרים על גבי הסלט
מתכון קיצי קליל ומרענן של ענת ואן דר ואלט – השפית של חברת "שפע קייטרינג"

רכיבים (עבור 3-4 מנות)

500 גרם חזה עוף או הודו שלם

330 גרם פתיתים אפויים

50 גרם בצל קצוץ

35 גרם שמן

400 מ"ל מים רותחים

60 גרם פטרוזיליה

60 גרם כוסברה

100 גרם בצל ירוק

50 גרם פלפל אדום

50 גרם פלפל צהוב

50 גרם כרוב אדום פרוס דק

150 גרם עגבניות שרי טריות חצויות

15 גרם שמן זית

70 גרם ויניגרט עשבי תיבול

50 גרם ויניגרט דיז'ון דבש-תפוז

מלח ופלפל שחור לתיבול

אופן הכנת הסלט

מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הפתיתים.

מתבלים במלח ומעט פלפל.

מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים במשך 6 דקות עם מכסה.

מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות.

פותחים ומעבירים לקערת ערבוב ומצננים מעט (אין צורך לקרר את הפתיתים במקרר).

מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לעמדת ההגשה בכלי נאה.

אופן הכנת העוף הצלוי

משרים את העוף/ או ההודו בויניגרט דיז'ון דבש-תפוז.

מתבלים בפלפל שחור גרוס, מעט מלח ושמן זית.

רצוי להשרות יום לפני – ובמידה ולא ניתן ,שלוש שעות יספיקו.

צולים בתנור או על הגריל, ומעבירים את העוף הצלוי לעמדת ההגשה.

מומלץ לשמור חם.

אופן ההגשה

מגישים את הסלט בצלחת עמוקה.

במקביל פורסים את חזה העוף ומסדרים על גבי הסלט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר