דגים חריפים (חריימה)

מתכון של רשת קפה גרג לדגים חריפים (חריימה), מנה שמקורה בצפון אפריקה וכבשה מטבחים רבים בארץ

לבשל כ-20 דקות עד להסמכה, ולהוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה
לבשל כ-20 דקות עד להסמכה, ולהוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה

רכיבים ל-4 אנשים

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום, פרוסות

פלפל ירוק, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

פלפל אדום, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

2 כפיות גדושות רסק עגבניות

4 עגבניות חתוכות קצוץ דק

1/4 כוס מים

2 כפיות כמון טחון

2 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שאטה גרוס

1/2 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל

כף גדושה כוסברה טרייה קצוצה

8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר

אופן ההכנה

לשים במחבת שטוח ורחב: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים.

אחרי טיגון קל להוסיף את רסק העגבניות ולטגן כ- 2 דקות נוספות.

להוסיף למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה.

לבשל כ-20 דקות עד להסמכה, ולהוסיף את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה.

לכסות את הדגים ברוטב ולבשל כ- 5 דקות נוספות.

לפני ההגשה לקשט במעט עלי כוסברה טריים.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה