7 דברים שלא ידעתם על פטרוזיליה

בצרור פטרוזיליה יש פי שניים ויטמין A מאשר בגזר, ופי שניים ויטמין C מאשר בתפוז
הכותבת היא סוזן באוורמן, דיאטנית קלינית בחברת הרבלייף הבינלאומית, שמציגה את כל הסיבות לאכול פטרוזיליה – המולטי ויטמין מהטבע

פטרוזיליה היא אחד מעשבי התיבול הנפוצים ביותר במטבח הישראלי. היא קלה לגידול בכל עציץ וגינה, ויש לה יתרונות בריאותיים רבים. אנחנו מתבלים איתה את הסלט, מקשטים איתה מאכלים, ואפילו מוסיפים אותה לשייקים, אך רבים מאתנו לא יודעים כמה היא חיונית לבריאות שלנו.  פטרוזיליה, כמו עלים ירוקים אחרים, מכילה כלורופיל – החומר שנותן לעלים את הצבע הירוק שלהם, והוא אחד מהרכיבים הצמחיים שמסייע בניקוי רעלים, במניעת אנמיה, ובהורדה במשקל.  הנה שבעה דברים ששווה לדעת על פטרוזיליה

צילום shutterstock
צילום shutterstock

מולטי ויטמין – בצרור פטרוזיליה יש פי שניים ויטמין A מאשר בגזר, ופי שניים ויטמין C מאשר בתפוז. כמו כן היא מכלה ויטמיןK  וחומצה פולית. צריכה קבועה של צרור ירוק, תחזק את מערכת החיסון ותמנע מחלות.

מסלקת רעלים מהגוף – הכלוורפיל הקיים בפטרוזיליה, מזרז את תהליך ניקוי הפסולת מהגוף, מסייע להורדת נפיחות מהגוף ולהאצת המטבוליזם. לכן הפטרוזיליה יעילה לאנשים הסובלים מבעיות עיכול, נפיחות בבטן, ותחושת עייפות.

סילוק צלוליט – בשל היכולת של הפטרוזיליה לסלק רעלים מהגוף, היא תורמת לטיפול בצלוליט דרך פינוי הפסולת. טבליות דוגמת צליו-לוס המכילות תערובת של ויטמינים, מינרלים ועשבי תבלין, מסייעות בהפחתת הצטברויות של נוזלים, בפינוי פסולת מהגוף, ובשיפור מראה העור בכלל והצלוליט בפרט.

אנטי אייג'ינג – הפטרוזיליה מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון היעילים בעיכוב ההזדקנות של העור. בשילוב עם תכונת סילוק הפסולת מהגוף, הפטרוזיליה מסייעת במניעת קמטוטים וכתמים.

זיהומים בדרכי השתן – בפטרוזיליה יש ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים, המסייעים להפחתת דלקתיות בדרכי השתן. שתיית חליטה מפטרוזיליה שהורתחה במים, יכולה להקל על צריבה במתן שתן.  

ריח רע מהפה – פטרוזיליה מנטרלת ניחוחות לא נעימים, כך שאם אכלתם דג, שום, או שאתם סובלים מריח רע מהפה עקב דלקת בחניכיים, לעיסת פטרוזיליה או שתיית שייק ירוק עם פטרוזיליה, יסייעו לכם להיפטר מהתופעה המביכה.

זירוז לידה – פטרוזיליה בריכוז גבוה מגרה את הרחם, ולכן נשים בהריון צריכות להיזהר מצריכה מוגברת וממיצויים של פטרוזיליה. נשים מעל שבוע 38 להריון יכולות להמשיך לצרוך פטרוזיליה ללא חשש. עוד אנשים שצריכים להיזהר מצריכה עודפת של פטרוזיליה הם חולי דיאליזה ומחלות כליות שונות, ואנשים הסובלים מקרישיות יתר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר