7.10.23 – 28.9: קולנוע קולינרי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה- 39 חיפה

הסרט אני לא ארעב – I will not starve: מפגש מקרי עם חסר-בית מוביל את פייר אנטוניו לדרך חדשה, חופשיה יותר, שמנצלת את המזון שנזרק בשפע לפחים והופכת מזון לא רצוי ליצירות מופת
ארבעה סרטי קולנוע עלילתי ותיעודי בפסטיבל חיפה השנה – חוה"מ סוכות 7.10.2023 – 28.9 מוקדשים לתרבות המזון העולמית ברצועה קולינרית שעוסקת בחלומות, בתקווה ובאמונה

הקדירה – The Pot-au-Feu – זוכה פרס הבימוי הטוב ביותר בפסטיבל קאן 2023

"הקדירה" הוא סיפורה של יוג'יני (ז'ולייט בינוש), טבחית מוכשרת שעבדה במשך 20 שנה בשביל דודין – מאסטר-שף מדופלם ומוערך. כשמערכת היחסים בין השניים הופכת לרומנטית, נדמה שהאוכל של יוג'יני נהיה אפילו יותר מיוחד ומפתיע. דודין מחליט להתחתן עם אישה מדהימה זו, אבל נתקל בבעיה – יוג'יני אוהבת את החופש שלה ולא מעוניינת להתחתן. הוא מבין שיש רק דרך פעולה אחת – הוא יבשל, במיוחד בשבילה.

"הקדירה" הוקרן בפסטיבל קאן וזיכה בפרס הבימוי הטוב ביותר את טראן אן הונג הווייטנאמי -צרפתי ("יער נורווגי"), בזכות הבימוי היפה ומעורר התיאבון ,שמצליח לשלב בצורה יוצאת דופן אהבה, אוכל וכל מה שביניהם, בכיכובה של ז'ולייט בינוש בהופעה מעוררת תאבון שהזכירה לרבים את תפקידה הבלתי נשכח ב"שוקולד". 

בתום הסרט תתקיים שיחה עם השפית איילת לטוביץ' בהנחיית הילה אלפרט – על עשייה נשית במטבח, על אגו מטבחים נשי מול זה הגברי ועל האופן בו נשיות מתבטאת (אם מתבטאת) בעולם היצירה הקולינארי –  טעם, מרקמים, צורות, טפל ועיקר.

צרפת 2023. בימוי: טראן אן הונג, הפקה: אוליבייה דלבוסק, תסריט: טראן אן הונג, צילום: ז'ונתן ריקבור, עריכה: מריו באטיסטל, פסטיבלים: קאן (פרס הבימוי), קרלובי-וארי.

משחק: ז'ולייט בינוש, פייר גגנייר, בנואה מג'ימל, מקור: בתי קולנוע לב. 134 דקות, צרפתית, תרגום לעברית ואנגלית

אני לא ארעב – I will not starve   

פייר אנטוניו היה פעם שף מצליח עם כוכב מישלן. הוא איבד את כל עולמו ועזב את טורינו, עירו האהובה. כעת, אחרי שנים של היעדרות, הוא שב לטורינו בניסיון לחזור לחיים וליישר את ההדורים עם בתו בת העשרה, אנה. מפגש מקרי עם חסר-בית מוביל את פייר אנטוניו לדרך חדשה, חופשיה יותר, שמנצלת את המזון שנזרק בשפע לפחים והופכת מזון לא רצוי ליצירות מופת.

איטליה-קנדה 2023, בימוי: אומברטו ספינאצולה, הפקה: אלסנדרו בורלי, פול קאדיו, תסריט: אומברטו ספינאצולה

צילום: מתיאו בוזי. משחק: מיקלה די מאורו, קיארה מרולה, יז'י שטור. מקור: פילם אופשן. 109 דקות, איטלקית, תרגום לעברית ואנגלית.

בנוסף לעבודתו כבמאי קולנוע, אומברטו ספינאצולה מביים גם את "מאסטר-שף איטליה". בסרט הוא מגיש דרמה חביבה, שהיא בו בזמן שיר אהבה למטבח האיטלקי וקריאה רלוונטית נגד הבזבוז המחפיר של מזון בעולם המערבי.

בתום הסרט יתקיים מפגש עם המעצב והאמן ניצן מיוסט בהנחיית הילה אלפרט. המעצב והאמן ניצן מיוסט מציג בימים אלה בתערוכת Food של המוזיאון לעיצוב בחולון  עבודה  בשם, "מכתבים לעופר" – פרויקט מתמשך במרכזו עשרות מכתבים אותם כתב מיוסט למנכ"ל רשת שופרסל דאז, בהם הפנה את תשומת לבו לזריקה היום־יומיות של טונות מזון טרי, סדרת המכתבים שלא זכו לתשובה, מצמיחה מתוכה את הקלות הבלתי נסבלת של בזבוז המזון, את טעמו המר-מלוח של מטבח השפע בו קפיטליזם בזבזני הוא השף הראשי, והגדרת הפג תוקף העובדת בשירות תאגידי ענק, מאיימת בעיקר לזרז קטסטרופות אקלימיות וחברתיות.

חלומות מסוכר – Sugar and Stars   

מאז שהיה ילד קטן חלם יזיד להיות קונדיטור – חלום שנראה בלתי אפשרי עבור בן מהגרים ממרוקו שבילדותו עבר בין בית אומנה אחד לשני. ועדיין, חמוש בנחישות, כשרון וכריזמה, הוא נחוש להצליח בעולם האליטיסטי של הבישול והקונדיטוריה בצרפת. כשהוא ימצא את עצמו לצד שפים מדופלמים בעלי שם, במטבחים יוקרתיים מפריז ועד מונקו, ובתחרויות אפייה נוצצות – האם יש לו את מה שצריך?

"חלומות מסוכר" מבוסס על סיפורו האמיתי ויוצא הדופן של השף יזיד איחרמהן, שהצליח, כנגד כל הסיכויים, לברוח מעתיד שנראה שהיה קבוע מראש, ולזרוח. סיפור מתוק,מיוחד, מרגש ומלא השראה על אומץ, על כישרון, ועל גורל.

צרפת 2023, בימוי: סבסטיאן טולאר – סרט ביכורים, הפקה: לורן לאסקרי, תסריט: יזיד איחרמהן, סדריק אידו, צילום: פייר דז'ו, עריכה: מריאל באבינה, מוזיקה: ברייס דאבולי

שחקנים: ריאד בלאיש, לובנה אבידר, פסקל לגיטימוס, מקור: בתי קולנוע לב. 110 דקות, צרפתית, תרגום לעברית ואנגלית

בתום הסרט יתקיים רב שיח בהנחיית הילה אלפרט עם אופות ואופים על תמורות בדרך הבצק, על מקורות השראה בעידן הרשתות, על מיתוסים באפיה על רב תרבותיות בעולמות האפייה, על השפעות מהגרים ועל השפעות משבר הסוכר על עולם הקונדיטוריה והמאפיות.

כוכבי מישלן סיפורים מהמטבח – Michelin Stars Tales from The Kitchen 

בעידן של אובססיה למזון לוקח אותנו סרט תיעודי זה אל מאחורי הקלעים של מסעדות שזכו בכוכבי מישלן. אנחנו מוזמנים לפגוש את השפים המובילים, מאלן דוקס ועד רנה רדזפי, לעקוב אחרי ההתנהלות היומיומית של מסעדות היוקרה, לשמוע אנקדוטות וללמוד על כל המעלות והחסרונות של המדריך הנחשב מכולם, מדריך מישלן.

ראסמוס דינסן – ששניים מסרטיו, "מן האדמה לשולחן" ו"נורדי זה טבע", כבר הוקרנו במסגרת הקולינרית, עקב אחר 15 שפים במשך שנתיים כדי להגיש סרט רלוונטי ומסקרן, הבוחן לעומק את הסצנה המרתקת של מסעדות מישלן. 

דנמרק 2017. בימוי: ראסמוס דינסן שמגיע לפסטיבל חיפה, הסרט השתתף בפסטיבל: סן סבסטיאן. הפקה: יספר ירל בקר, כריסטיאן ברסק תומסן, תסריט: ראסמוס דינסן, יספר ירל בקר, קרסטן הולסט, צילום: ראסמוס דינסן, יספר ירל בקר, עריכה: מרטין מונק שמידט, תומס פפאפטרוס, מוזיקה: רונה פונץ'

שחקנים: גי סאבואה, אלן דוקס,  אנדוני לואיס אדוריס, רנה רדזפי. מקור: סוויט אנד סייבורי פילם קומפני. 82 דקות, אנגלית ודנית, תרגום לעברית

בתום הסרט יתקיים מפגש עם השף גל בן משה בהנחיית הילה אלפרט. גל בן משה היה הישראלי השני אחרי השף מושיק רוט, שקיבל כוכב מישלן. בשנים האחרונות מחלק בן משה את הזמן בין Prism הברלינאית המכוכבת שלו, למסעדת פאסטל הצמודה למוזיאון תל אביב. השיחה תתקיים בנוכחות ראסמוס דינסן, במאי הסרט, שביחד עם בן משה יענה בסוף הדיון לשאלות הקהל.

התוכנית המלאה, לוח הקרנות ורכישת כרטיסים באתר הפסטיבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר