Coveri Caffe – לשתות ולנשנש בדרך הביתה

מי מאיתנו לא ראה בשעות הערב המוקדמות, במהלך נסיעת עסקים או סתם חופשה בחו"ל; אלפי אמריקאים, צרפתים, איטלקים או גרמנים מסיימים את יום עבודתם, ובדרך למכונית או לתחבורה הציבורית עושים חניית ביניים בבית קפה, בית יין או פאב?

ומי לא התקנא בהם וחשב על השיירות המשתרכות בסוף יום עבודה מרמת החייל, הרצליה פיתוח, עתידים, קרית המדע ברחובות, מת"מ, סגולה, הר חוצבים ומרכזי עבודה אחרים בארץ – ולמה לנו אין תרבות כזאת של לקחת פסק זמן מהיום לפני שחוזרים למשמרת שנייה בבית?

אז עכשיו יש. אדם סטרוגו פתח  את "Coveri Caffe" במרכז ההיי-טק ברמת החייל בתל אביב, והנה גם לנו יש בר יין לדרינק ונשנוש קליל בדרך הביתה, ומיכל – ברמנית מקסימה ויעילה ביותר, השולטת בקלות ובנעימות בממלכה הקטנה שלה.

ה- "Coveri Caffe" פתוח בין השעות 16:30 עד 20:30 בלבד, ופועל על בסיס של Happy hour, כאשר תמורת 39 ₪ נהנים מכוס של דרינק: יין, קיאנטי או מרלו, בירה, קוקטייל, לצד מבחר של נשנושי קרוסטיני  עם גוואקמולי, עגבניות, בזיליקום, העשויים לפי מתכון איטלקי ומוגשים באופן חופשי על הבר. מחיר הכוסית או הדרינק השני 29-39 ₪.

אדם סטרוגו האיש שמאחורי Coveri Caffe
"מדובר בבר Happy Hour נטו, לא מסוג המקומות שבאים להשתכר בהם"' אומר הבעלים אדם סטרוגו, "הוא נועד לתת מענה לכל אותם אנשים שעובדים כל היום ולא מתכננים לצאת בערב, כך שהם עושים עצירה להחלפת אנרגיות, שותים משהו ומגיעים הביתה רגועים ועם הרגשה שלא כל היום עבר רק עם עבודה".

אדם סטרוגו, בן למשפחה איטלקית, מתעסק בתחום האופנה, ולעתים קרובות הוא טס לאיטליה, משם ספג את ההשראה ל- Coveri Caffe. "נחשפתי אל הברים בסגנון הזה באיטליה ופירנצה, ברים שעומדים בהם ומבלים בהם בדרך כלל בין פגישות או לאחר שעות העבודה", הוא אומר. "התחושה שלי אחרי כחודשיים של פעילות כאן מעולה".

קהל היעד כאן הם אנשי מתחם רמת החייל – לא רק היי-טקיסטים, ותושבי שכונות צפוניות של ת"א שבדרך הביתה מהעבודה זזים הצידה למקם שיאהבו להיות בו.
מדובר בקהל מבוגר יחסית – גילאי 30-50 ואפילו יותר.
"זה קהל איכותי שאוהב יין טוב ונהנה מקרוסטינים מיוחדים. זו לא מסעדה, ואין לנו יומרות של מסעדה", אומר אדם.

ה- Coveri Caffe ממוקם במתחם ובו שילוב של כמה עסקים: שת"פ בין קוברי גלרי ל"רטרו שוק" – קוברי גלרי היא גלריית רהיטים יוקרתיים לצעירים לפי הזמנות.  קוברי לה סוויט – רהיטי יוקרה לצעירים, נוער ונערים – לפי הזמנת חומרים ועיצוב. קוברי קלאס – חלל מיועד לימי הולדת לצעירים וגלריה בה יש חמש סוויטות לבני 6-16. התפרסמו בימי הולדת לבנות: 20 בנות מגיעות ואליהן מוצמדים ספר, מאפרת, מורחת לקים – יום כייף עם אוכל איטלקי או סושי, והבר מוזג בכוסות שמפניה פונצ'ים צבעוניים ללא אלכוהול.

יינות איטלקיים בלעדיים
ב"Coveri Caffe" מוגשים באופן בלעדי בישראל היינות של יקב הבוטיק "Castello del Trebbio", זוכה מדליות זהב בתחרויות יין בינלאומיות, הממוקם בפירנצה במרתפי טירה מתקופת ימי הביניים שהוקמה בשנת 1184 ונמצאת בבעלות משפחת Casadei.
ניתן גם לרכוש בקבוקים או ארגז של היין במקום (ראו פירוט בהמשך) בכדי ליהנות ממנו בבית או במשרד (מחירים לבקבוק מ- 60 ₪ עד 250 ₪. הנחה של 10% לרוכשים ארגז של 6 בקבוקים).
תוכלו גם למצוא את היינות במספר מצומצם של מסעדות בתל אביב.

ישבתי עם אדם לכוס יין וקרוסטיני חופשי מהבר, עם מבחר משתנה כל יום המיוצר במטבח אחורי, פרט לטוסטים הקלויים במקום עצמו.
הממרחים מבוססים על מתכונים של השף של קסטלו דה טרביו, המפעיל גם  יקב וגם אגרו-טוריזם (חוות אירוח ולינה, מקובל מאוד באיטליה) ומסעדה ביתית איכותית.

למי שלא שותה יין מוצעים גם חריפים אחרים. קסטלו דה טרביו מייצר גם גראפה, אותה יביא אדם בהמשך, ובמשלוח הקרוב יגיעו יינות מבעבעים מיקב "ארו" שמייצר מבעבעים תחת המותג "פרנצ'ה קורטה". את הפרויקט מלווה בהיבט היינני הסומלייה ג'וניור (רועי יניב).

מבחר קרוסטיני
טעמתי את מגוון היינות האדומים, ונהניתי לצד היין ממגש הקרוסטיני. אהבתי במיוחד ממרח טונה עם צלפים, פלפל, חרדל דיז'ון ומעט מיונז.
קרוסטיני נוספים: טפנד זיתים שחורים, קרוסטיני כבש: בשר כבש טחון על הקרוסטיני, במרכז עגבניות עם בצל ופטרוזיליה – להיט.
קרוסטיני ארטישוק ירושלמי מבושל בחמאה – מתכון איטלקי שבמקור כלל לבבות ארטישוק רגילים, ובהברקה מוכן עם ארטישוק ירושלמי.
יש גם ממרחי חצילים, קישואים, עוף עם עשבי תיבול וחרדל – כל יום כארבעה-חמישה סוגים שונים.

סנונית ראשונה
בין נגיסה ללגימה מספר לי אדם סטרוגו כי המקום נבחר ברמת החייל כסנונית ראשונה, ובהמשך יהיו מספר נקודות בתל-אביב. כבר נבחר המקום הבא, ובתוך כחודשיים ייפתח בר יין נוסף באבן גבירול, שב בקונספט של יין וקרוסטיני – כשרוב האנשים נמצאים מחוץ לבר על המדרכה.

יינות יקב Castello del Trebbio
Chianti קיאנטי DOCG 2007
הקיאנטי של היקב עומד בתקן המחמיר ביותר באיטליה – D.O.C.G. (תזהו לפי החבק הוורוד על צואר הבקבוק), מורכב מ-95% ענבי סנג'ובזה ותוספת סטנדרטית של 5% ענבי קאניולו. היין מתאפיין בחמיצות מרשימה ומאוזנת וסיומת ארוכה ויפה. ניחוחות של תותי שדה, שזיף וסיגליות.
מחיר לצרכן: 75 ₪
מתאים לצד קרוסטיני עגבניות ושום, נקניקים, גבינות עדינות, פסטות ברטבי עגבניות.

Chianti Rufina קיאנטי רופינה-לאסטריקטו 2004
יין הדגל של היקב המגיע מתת האיזור האיכותי והפחות מוכר – קיאנטי רופינה, ובו מכרם פראגה הממוקם בלב האיזור. חלק מהכרמים ניטעו מחדש ומוסיפים רעננות לגפנים בנות 30 שנה הענבים סנג'ובזה וקאניולו. יישון: 20 חודשים בחביות באריק בנות שנתיים, ועוד 14 חודשים בחביות 2,000 ליטר. יין מעולה
מחיר לצרכן: 140 ₪

מתאים למנות בעלות חריפות גבוהה, סלסיצ'ה (נקנקיות מרגז), גבינות מיושנות, פסטות ברטבים על בסיס שמנת.

Pazzesco פאצ'סקו 2004
"הסופר טוסקן" של קסטלו דל טרביו. מורכב מ- 70% סנג'ובזה, 24% מרלו ו-6% סירה המגיעים היישר מכרמי היקב. ליין מאפיינים של שזיפים ודודבנים המלווים בטעמים וניחוחות של טבק, מנטה וקינמון.
היין אינו מיועד לשתייה מיידית, ומספר שנים נוספות יעגלו אותו ויוסיפו לו מורכבות.
מחיר לצרכן: 220 ₪
מתאים למנות בשר שונות, תבשילי קדירה

Bianco – ביאנקו די קוסטיניאנו 2007
היין הלבן הנפוץ של היקב. מורכב מבלנד לא שיגרתי של 50% שרדונה, 45% טרביאנו, 5% מלבזיה.
יין לבן יבש מאוד וקליל, ארומטי ופירותי. לצריכה בתוך שנתיים משנת הבציר. מומלץ לשתייה כאפריטיף.
מחיר לצרכן: 60 ₪
מתאים למנות על בסיס דג נא, קרוסטיני, פירות ים.

Bianco della Congiura ביאנקו דלה קונג'יורה 2006
"סופר טוסקן" לבן מרתק ושונה, מורכב מ-50% ריזלינג, 20% פינו גריג'יו, 20% אינקרוצ'יו מאנזוני ו-10% ויונייה. בלנד עתיר זנים ומאוד לא טיפוסי לאיזור קיאנטי ואיטליה בכלל. השילוב המיוחד מביא יין מעט טרופי, בעל ניחוחות של תפוח, אגס ושזיף, ופה צלול ומדוייק.
מחיר לצרכן: 115 ₪
מתאים לקרוסטיני, סרטנים ולובסטרים, ריזוטו עם ירקות גינה.

כאמור: הנחה של 10% לרוכשים ארגז של 6 בקבוקים.

Coveri Caffe
רח' הברזל 34, תל אביב רמת החייל
טל': 03-6493269






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה