גורמה כשר בבן עמי

מסעדת בן עמי הכשרה שנפתחה לאחרונה במושב בן עמי סמוך לנהריה, מנפצת את הסטיגמה והעננה שריחפה מעל מסעדות השף הכשרות, בכך שאינן מחדשות כלום ושגורמה כשר אינו טעים

בעת האחרונה נפתחות יותר ויותר מסעדות שף במושבים או בקיבוצים בצפון, ונראה כי בשורה קולינרית חדשה לא נראית באופק.
מסעדת בן עמי הכשרה שנפתחה לאחרונה במושב בן עמי סמוך לנהריה, דווקא כן מביאה בשורה מרעננת, ומנפצת בהחלט את הסטיגמה והעננה שריחפה מעל מסעדות השף הכשרות, בכך שאינן מחדשות כלום ושגורמה כשר אינו טעים.

הגעתי למסעדת בן עמי בשעת ערב מוקדמת, והמסעדה האינטימית שעוצבה בצורה מינימליסטית ולא יומרנית כמסעדות שף, הייתה מלאה מפה לפה.
קיבלו את פנינו בברכה השף מאור מלכה ושותפו למלאכה השף אריק דניארו. השף מלכה הוא בוגר בית הספר לבישול דן גורמה, ובישל בעברו בין היתר גם במסעדת אדלינה וארנולד'ס, שם הפך מהר מאוד לסו-שף ושותף פעיל. השף דניארו התחיל את דרכו כעוזר טבח במספר מסעדות בנהריה, התאהב בקולינריה ויצא להתמקצע בדן גורמה בחיפה.

השניים הגשימו את חלומם המשותף, ופתחו יחד את המסעדה המציעה מבחר מנות גורמה מעניינות באווירה גלילית קסומה. בעצתם הוגשו לשולחננו מנות טעימה מהתפריט. התחלנו עם מנת ההתחלות (56 שקלים) – מגוון מטבלים טאפסים ולחם הבית: ממרח עגבניות, ממרח פסטו כוסברה, טחינה סלק שהיו חלקים ונעימים לחך, פלפל שושקה קלוי בליווי טפנד זיתים, סלט בן עמי-בורגול, קשיו, שקדים, חמוציות והרבה ירוק, קרם חציל עם קצח, שהיה קטיפתי ונעים, וסלט עלים 4 עונות בנגיעות שמן זית, לימון וסומק.

 

עוד הונחו על שולחננו מנות ראשונות מצוינות כמו קרפאצ'ו עם חומץ בלסמי וקונפי שום (46 שקלים), שהוכיח שגם קראפצ'ו כשר יכול להיות טעים ונהדר. קבבוני טלה על מצע טחינה ירוקה (46 שקלים) היו קלילים ולא מכבידים. הפתעה נעימה הייתה דווקא מנת פטריות במילוי כבדי עוף בנגיעות כבד אווז אפויות בתנור, על ריבת צ'ילי מתוק (48 שקלים). כבד האווז נתן טוויסט מעניין לפטרייה הנימוחה והקפיץ את טעמה.
המנות שהוגשו היו מוקפדות ועשויות כראוי.

לעיקרית קיבלנו את מנת הדגל של המסעדה, טורנדו רוסיני (138 שקלים): מגדל של פטריות פורטבלו, מדליוני פילה וכבד אווז ברוטב יין. מדובר במנה מיוחדת ומפתיעה, שהגיעה כמגדל של טעמים מופלאים. פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, השתלבה מצוין עם נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה גדולה וכבדה בטעמים, אך בהחלט משאירה טעם של עוד.

לקינוח הגיע לשולחן בלאגן המתוקים (48 שקלים): מגוון פטיפורים ופרפה חלבה עשיר. הפטיפורים לא היו מתוקים מדי, והיוו סיומת מצוינת לארוחה.

מסעדת השף במושב בן עמי אכן מוכיחה כי גורמה כשר יכול להיות גם טעים ואנין, עם מנות מוקפדות ועשירות, ובעיקר טעימות.

 

מסעדת השף בן עמי
מושב בן עמי בגליל המערבי
טל. 057-6130232

א'-ה' 13:00-22:00; ו' 13:00 עד כניסת שבת; מוצ"ש מצאת השבת עד
22:00

 

 

צילום אתר rest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר