INSPIRATION Patisserie Design של דודו אוטמזגין

במובן הוויזואלי, הספר הזה הוא פורנו מושלם לפודיס; יוסטר צילם תמונות שונות של עוגות, מאפים ומקרונים, היכולות לגרום גם לשונאי המתוק להזיל ריר

INSPIRATION Patisserie Design
מאת השף קונדיטור דודו אוטמזגין
מתכונים: דודו אוטמזגין
עורכת הספר: מירב סריג
מנהל אומנותי: שרון דדון
צילומים: בן יוסטר
צילום פורטרטים: יניר סלע
המחיר 349 ₪

ספר מתכונים חדש הגיע לעולם, אך כזה המבקש להיות יותר מאשר "רק" ספר מתכונים. הכוונה היא ל"INSPIRATION Patisserie Design", ספרו החדש של השף קונדיטור דודו אוטמזגין, ספר ובו לא פחות מ"300 עמודים של אומנות, עיצוב וקונדיטוריה".

יש משהו יומרני, כאשר אדם, מוכשר ככל שיהיה, מוציא לאור ספר ומכנה אותו בשם 'השראה', גם אם לדבריו הוא קיבל את ההשראה לספר "ממעצבי האופנה הגדולים בעולם, מאמנים, אדריכלים, ואנשי מקצוע נוספים אשר כולם תרמו לצמיחתו בתחום הקונדיטוריה והפטיסרי". גם השימוש התכוף בתמונות שלו עצמו, שצולמו רובן ככולן בפריז, תורם לתחושה שאוטמזגין עשה את הספר כך שיסוב גם סביבו, ולא רק סביב היצירות הקולינריות שלו. זו אינה תחושה נוחה, יש להודות, אך ישנם דברים בספר המחפים על כך.

ראשית, אלה הן התמונות שצילם בן יוסטר. במובן הוויזואלי, הספר הזה הוא פורנו מושלם לפודיס; יוסטר צילם תמונות שונות של עוגות, מאפים ומקרונים, היכולות לגרום גם לשונאי המתוק להזיל ריר.

שנית, אלו המתכונים. הספר מחולק לארבעה חלקים, כאשר הראשון שבהם הוא VITRINA, הכולל מתכונים חדשים לקלאסיקות קולינריות כגון עוגת היער השחור, עוגת מוצרט, עוגת מוס שוקולד ומרנג, דובוש קרמל, דולצה דה לצ'ה, ועוד.

החלק השני מוקדש לטארטים, עם מתכונים לטארט ברולה פירות יער, טארט ליים בזיליקום, טארט פסיפלורה שוקולד חלב, טארט לימון פירות יער ועוד.

שמרים מככבים בפרק השלישי, עם מתכונים לקרואסון, דניש ברולה פירות יער, ריבועי פלורנטין, דניש גבינה, בריוש תפוחים ועוד. החלק הרביעי מוקדש למקרונים, עם לא פחות מ-20 מתכונים לקלאסיקות בתחום, כולל שוקולד, תות, מנגו, פיסטוק ועוד.

חלק לא מבוטל מהמתכונים ידרשו מכם לכתת רגליים לחנויות מתמחות, ובעיקר לפנות לא מעט זמן להכנה שלהם. במובן הזה, הספר מיועד לאופים נלהבים, שיש להם הזמן והיכולת להשקיע כל כך הרבה זמן במטבח.

עם זאת, אפשר לדמיין כיצד הוא הופך להיות אחד הספרים ששמים על השולחן בסלון, במטרה לעשות רושם על האנשים המבקרים בבית, רגע לפני שמוציאים להם פרוסה מהעוגה שזה עתה קניתם. מה עוד שהוא יחסית כבד, כך שהסיכוי לדפדף בו בקלילות בזמן שאתם עומדים ליד השיש במטבח ומתלבטים מה להכין, אינו גדול במיוחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר