Lager & Ale – קפיצה קטנה ללונדון

בירה, אלכוהול ותפריט אוכל במחירים נגישים באווירה של חו"ל בסניף הראשון של Lager & Ale - רשת חדשה עם קונספט של רשת ברים לונדונית שנפתח בשרונה תל אביב

המקום מעוצב כמו בלונדון ומתנהל כמו בלונדון כשהלקוח מזמין את המשקאות ישירות מהברמן המקצועי בעמדת הבר. צילום אמנון פאר

סמוך למוזיאון הוויסקי במתחם שרונה שבתל אביב, פתח רן דור חי מבעלי ומייסדי של רשת הפאבים אוסקר ווילד ושל הוויסקי בר מוזיאון, את הסניף הראשון של Lager & Ale – רשת חדשה עם קונספט של רשת ברים לונדונית, שמאפשרת ליהנות משתיית אלכוהול במחירים נגישים כמו בחו"ל ובאווירה של חו״ל. בנוסף לסניף בשרונה תל אביב, ייפתח סניף נוסף בארנה הרצליה, ושלושה נוספים עתידים להיפתח במרכז ת"א, ראשון לציון ופתח תקווה.

רן דור חי. צילום אמנון פאר
רן דור חי. צילום אמנון פאר

המקום מעוצב כמו בלונדון ומתנהל כמו בלונדון, כאשר הלקוח מזמין את המשקאות ישירות מהברמן המקצועי בעמדת הבר, וחווה את תהליך ההכנה ללא תיווך של מלצרים. הדבר נכון גם לאוכל, כשאת התפריט מוביל השף יאיר פיינברג. קונספט התפריט מבוסס על טרנדים של אוכל הרחוב בעולם, והמנות המוזמנות מוגשות ישירות על ידי הטבחים ללקוחות בדלפק. רן דור חי – היזם והבעלים שאחראי למספר קונספטים בתחום הבילוי בארץ, אומר: "המטרה של המקום היא לגרום לאנשים לחפש סיבות לחגוג וליהנות עם משקה ואוכל באווירה של חו״ל ובמחירים של חו"ל״.

טעמנו כמה סוגי בירה בכוסות הייחודיות המיועדות לסוגי הבירה השונים וכמה מנות מהתפריט, ישבנו בתוך הבר ועברנו אחר כך החוצה עם בריזה נעימה ליד השולחנות הארוכים והמרווחים. מחירי הבירות לדוגמא: גינס מחבית – 15 ₪ לשליש, 22 ₪ לחצי; טובורג – 12 ₪ לשליש, 16 ₪ לחצי;  סטלה – 14 ₪ לשליש, 18 ₪ לחצי. בין המשקאות שיימכרו ברשת, בנוסף להרבה סוגי הבירה, גם קוקטיילים, סיידר אלכוהולי, יינות ומשקאות קלילים נוספים.

כריך קובני. צילום אנטולי מיכאלו
כריך קובני. צילום אנטולי מיכאלו

תפריט האוכל של המקום מיועד לא רק לשמש כשחקן חיזוק לשתייה האלכוהול, אלא לאפשר משהו לאכול במחיר שאינו גבוה. יש בו תשע מנות שעליהן חתום השף יאיר פיינברג, והוא כולל, לדוגמא, צלחת נקניקים ב-38 שקלים, כריך קובני ב-28 שקלים, וצלחת גבינות ב-38 שקלים. הזמנו מספר מנות, והחוויה הייתה בין מוצלחת ברובה למאכזבת במקרה אחד ברור: אין קשר ממשי בין הכריך המוגדר כקובני לבין הכריך המוכר. כאן הוא מכיל חזה עוף בדבש וחרדל עם כתף בקר מעושנת, חרדל אנגלי, איולי שום ומלפפון כבוש. מלבד העובדה כי אפשר היה למלא עוד קצת את הג'בטה המוצלחת (אם כי ברמת מחיר זו, הכמות התאימה), אין קשר בין רכיבים אלו לבין רכיבים של כריך קובני ממשי (נקניק חזיר, גבינה, עגבנייה).

צלחת נקניקים וצלחת גבינות. צילום אנטולי מיכאלו
צלחת נקניקים וצלחת גבינות. צילום אנטולי מיכאלו

אבל הכריך הזה היה בבחינת יוצא הדופן: הנאצ'וס המוקרמים עם גבינה כחולה מוגשים עם סלסת עגבניות וחלפיניו (28 שקלים), ולשמחתנו יש כמות יפה של גבינה וכמות מספקת של המטבל המוצלח. הפאטאטאס פריטאס (מהיכן הגיעה המילה Fatatas לשם המנה, לא ברור לנו) היו טעימים, אפויים כנדרש עם רוטב איולי צ'יפוטלה מוצלח (22 שקלים). טוסט הגאודה, שמכיל לחם עם הרבה גבינת גאודה בתוכו, היה בסיסי ומספק (28 שקלים), ושתי צלחות – האחת עם  גבינות והשנייה עם נקניקים, הכילו כל אחת שלושה מהרכיבים המובטחים, עם תוספות שונות כמו עגבניות שרי וקורנישונים, וכן מספר חתיכות של לחם קלוי למחצה. איכות חומרי הגלם היא מהטובות (גם אם יש טובים יותר), והכמות מפתיעה לטובה.

טוסט גאודה. צילום אנטולי מיכאלו
טוסט גאודה. צילום אנטולי מיכאלו

בסך הכל מציע Lager & Ale חוויה טובה: אלכוהול במחיר נגיש, אוכל טוב במחיר נוח לא פחות, כך שאפשר לאמץ אותו כשבאים לאזור, וליהנות מבילוי כייפי טעים ונעים.

Lager & Aleדוד אלעזר 27 שרונה תל אביב (צמוד לוויסקי בר מוזיאון). 050-3585358. א'-ה' ושבת 14:00-1:00; ו' 12:00-1:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה