MeatKitchen – מהסינרמה לנמל תל אביב

השף נדב נצר צירף למטבח את השף הראל עמרם כדי לרקוח תפריט חדש. המעצב ירון טל אחראי על עיצוב המסעדה המכילה 350 מקומות ישיבה בחללים שונים

טעמים טובים של בשר בפה וחשק לבוא שוב. צילום נמרוד סונדרס
טעמים טובים של בשר בפה וחשק לבוא שוב. צילום נמרוד סונדרס

שלוש שנים וחצי לאחר שנפתחה ברחוב יגאל אלון בתל אביב בצמוד לבניין סינרמה העגול ז"ל, עברה המסעדה מערבה. המיקום החדש: נמל תל אביב, במקום בו פעל בעבר המועדון הידוע TLV. השף נדב נצר צירף למטבח את השף הראל עמרם כדי לרקוח תפריט חדש, והמעצב ירון טל אחראי על עיצוב המסעדה, המכילה 350 מקומות ישיבה בחללים שונים, כולל במרפסת הצופה אל הים.

שף נדב נצר. צילום דרור עינב
שף נדב נצר. צילום דרור עינב

MeatKitchen הייתה ונשארה מסעדת בשרים כשרה. התפריט אמנם השתנה, אך סועדים וותיקים ישמחו לדעת שמנות עבר כמו מסבחה שקדי עגל עם גרגירי חומוס, טחינה מתובלת, פטרוזיליה, צנוברים, סיגר מרוקאי, ויניגרט שיפקה וציר טלה (76 שקלים), ממשיכה לככב בו. גם  סינטה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי עם ביצת שניצל, קונפי פורטובלו, ציר בקר חרדל וטימין, טורטליני בטטה וברס אגוזי לוז (64 שקלים) היא מנה וותיקה שקיימת גם בתפריט החדש.

צילום נמרוד סונדרס
צילום נמרוד סונדרס

פוקצ’ה בתנור אבן המוגשת עם חומוס הבית, זיתים, שום קונפי, פלפל חריף ואריסה (34 שקלים), היא אחת ממנות הפוקצ'ה הטובות שאכלנו. הפוקצ'ה עצמה רכה, חמימה, עם כמות מספקת של שמן זית, כך שאפשר ליהנות ממנה כפי שהיא. אם רוצים תוספת, נסו את האריסה והשום קונפי (על החומוס אפשר לוותר). סלט החסות – שילוב של חסה סלנובה, חסה אייסברג, חסה רומית, אנדיב סגול, פרי העונה, אפונת שלג, אגוזי מלך, עגבניות שרי וויניגרט אננס (54 שקלים) היה בדיוק מה שקיווינו לו: טרי ומרענן. שמחנו שהחסה הרומית לא הייתה דומיננטית מדי, כך שהמרקם הכללי היה רך וכיפי.

אכלנו גם טרטר פילה בקר, המוגש עם קרם שום שחור, שקדים קלויים, בצל סגול, פטרוזיליה, קוויאר בלסמי, ויניגרט צלפים וטוסטונים, וחתיכה גדולה של מח עצם (72 שקלים). המתיקות של הטרטר עושה טוב לטעמי הבשר העזים, והוא משתלב היטב עם הקוויאר והטוסטונים הפריכים.

צילום נמרוד סונדרס
צילום נמרוד סונדרס

תפריט העיקריות מציע בעיקר בשר בקר עם כמה מנות דג, עוף וברווז. טעמנו מהאנטריקוט, המוגש עם פירה, תפו”א מדורה, מח עצם, צימיצ’ורי ושום קונפי (300 גרם, 159 שקלים); וסינטה נברסקה, המוגשת עם פירה, שום קונפי, גזר בצבעים, ארטישוק ירושלמי, ציר בקר ושאלוט (300 גרם, 155 שקלים). בהתחשב במגבלת הכשרות המשפיעה על איכות הבשר, במסעדה יודעים גם היום להפיק את המיטב מהנתחים השונים. התוצאה – בשר מלא טעמים, עשוי במידה הנכונה, עם תוספות מגוונות שהופכות כל מנה לצבעונית וייחודית.

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

יש ל- MeatKitchen גם תפריט קינוחים מסקרן, אבל בשלב הזה כבר הלכנו הביתה. נשארנו עם טעמים טובים של בשר בפה, וחשק לבוא שוב.

MeatKitchen יוסף יקותיאל 4, ביתן 27 נמל תל-אביב (סמוך לטראסק). א'-ד' , 12:00-00:00, ה 12:00-00:00, ו' צהריים – אירועים בלבד , מוצ"ש: שעה אחרי יציאת שבת – 01:00

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה