Melt Room – כשגבינה מותכת הופכת לנושא המוביל

קשה לפספס את המקום בזכות העיצוב הצהוב שלו וקשה לא פחות להיפרד מהרגלים. קשה אבל כדאי כי כך זוכים לחוויה קולינרית מיוחדת שעושה חשק לחזור לעוד. צילום איתן וכסמן
ה-Melt Room מציע אופציה אחרת, מוכרת היטב בעולם והרבה פחות בארץ – מנות שונות שהמשותף להן הוא שילוב של גבינות מותכות. במילים אחרות, מטבח Grilled Cheese במיטבו

אני מבין את היתרון שבשגרה ובהרגלים, במיוחד בתקופה בה השגרה היחידה הם שינויים בלתי פוסקים. אבל אם כבר המציאות משתנה ללא הרף, למה לא לשנות עוד כמה הרגלים, והפעם הרגלים קולינריים? בחיפוש אחר פאסט פוד אנחנו נבחר לרוב בין המבורגר, פיצה ופלאפל. ה-Melt Room מציע אופציה אחרת, מוכרת היטב בעולם והרבה פחות בארץ – מנות שונות שהמשותף להן הוא שילוב של גבינות מותכות. במילים אחרות, מטבח  Grilled Cheese במיטבו.

צילום איתן וכסמן

התפריט מתחלק לארבעה חלקים עיקריים. הראשון הן מנות סליידרס – חמש מנות שונות שהבסיס שלהן הוא לחמניות "עננים", שם שניתן להן בגלל הצורה כמו גם מפני שהן רכות יחסית. החלק השני הן מנות הגרילד צ'יז – שמונה מנות שונות שמוגשות בין שתי פרוסות של לחם קסטן (עם אופציה ללחם ללא גלוטן). חמש מנות צ'יפס שונות כלולות בחלק השלישי, ויש עוד ארבע מנות שהבסיס שלהן הוא מק&צ'יז.

צילום שחר בן-פורת

מה טעמנו? סליידרס אסאדו, שתי לחמניות שבתוכן בשר אונטריב אסאדו מפורק, עם איולי ותערובת של צ'דר ומוצרלה מותכות (44 שקלים). הבשר עשוי היטב, ותערובת הגבינות משתלבת היטב עם טעם הבשר ומשדרגת אותו. הלחמניות רכות כמובטח ופריכות מבחוץ, והן סופגות את הנוזלים של המנה בלי להתפרק. זו מנה נדיבה, כמו כל המנות שאכלנו, יתרון שהוא גם חיסרון – הלחמניות מתקשות להכיל את מה שיש בתוכן. טוב שמגישים את המנות עם מזלג וסכין, כך יכולנו לאכול את מה שנשפך מהן החוצה.

צילום שחר בן-פורת

מנת המאק&צ'יז גרילד צ'יז מוגשת בין שתי שכבות של לחם קסטן קלוי (40 שקלים). הסיכוי שחלק מהתכולה – פסטה ברוטב גבינות עם איולי ושכבות של של צ'דר ומוצרלה מותכות – לא ייפול מהכריך, שואף לאפס. זו הסיבה שייתכן מאוד כי בהמשך הלחם יוחלף בלחמנייה, שתצליח להכיל קצת יותר. אבל אל תתנו לנקודה הזו לבלבל אתכם – זו מנה סופר-טעימה, גם אם קשה להתרגל לרעיון של פחמימות בתוך פחמימות. הפסטה עשויה אל דנטה, הגבינות דומיננטיות, והאיולי נותן טוויסט כיפי בטעם.

צילום שחר בן-פורת

מנת הרובן מלט – שילוב של קורנביף, רוסטביף, צ'דר, מוצרלה וכרוב כבוש (45 שקלים) – מוגשת לרוב גם היא בתוך הלחם. השף לירוי קפוזה הגיש לנו אותה בתוך לחמנייה, כחלק מהבחינה מחדש של סוגיית הלחם. זו בחירה מעולה – לחמניית המבורגר טרייה וטעימה, שמספקת תפאורה הולמת לתכולה המושחתת. הגבינות הופכות את הכריך הזה לאחד מכריכי הרובן הטעימים ביותר שאכלנו עד היום, גם בזכות תוספת צד מתבקשת של איולי וקורנישונים.

צילום שחר בן-פורת

טעמנו  גם את אחת ממנות הצ'יפס, צ'יזי סטייל, עם תערובת של גבינות מותכות ופרמז'ן (24 שקלים). הצ'יפס עובר תהליך טוב של הכנה, כך שנותר רך מבפנים, והגבינות עושות את שלהן. תוספת הפרמז'ן הפתיעה אותנו לטובה – זה עשוי להיות שילוב שנאמץ גם לפעם הבאה שנכין צ'יפס בבית.

צילום איתן וכסמן

קשה לפספס את המקום בזכות העיצוב הצהוב שלו, וקשה לא פחות להיפרד מהרגלים. קשה אבל כדאי, כי כך זוכים לחוויה קולינרית מיוחדת, שעושה חשק לחזור לעוד.

Melt Room – אבן גבירול 24 תל אביב, 054-8266260. ראשון-רביעי 11:00-22:30, חמישי 10:00-22:30. הזמנה Wolt, הזמנה תן ביס

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר