Moët & Chandon – אם כבר למות אז לפחות בסטייל

אלון גונן הולך לפתוח את 2012 רק עם הדברים הנפלאים באמת. הוא רוצה את הדבר האמיתי, לא חיקויים זולים. למשל שמפניה מואט & שנדון עם אוכל משובח. ויש גם מתכונים

האם יגיע כדור הארץ לקיצו ב-21 בדצמבר 2012? האם יש סבירות מסוימת שכולנו (או לפחות חלקים נרחבים מאוכלוסיית העולם) נפסיק להתקיים? האם צריך להפסיק לתכנן את הקריירה שלנו? אולי צריך להפסיק לשלם את המשכנתא? ואולי צריך לעשות את הדבר האחד שתמיד חלמנו לעשות ואף פעם לא היה לנו זמן לזה? עכשיו יש בדיוק שנה ליהנות לפני הסוף.
ואני הולך לפתוח את השנה הזו רק אם הדברים הנפלאים באמת. לא יין נתזים, לא קאווה ולא חיקויים זולים. אני רוצה את הדבר האמיתי. איך כתבתי: לפחות למות בסטייל. 2012 בפתח. שתהיה זו שנה של רק אוכל טוב ויין משובח, כמו השמפניות של Moët & Chandon לדוגמא.

התענוג המקורי – Brut Imperial
השמפניה הייצוגית של מואט & שנדון (Moët & Chandon) מאז 1869.
בלנד של 21% שרדונה, 50% פינו נואר ו-29% פינו מונייר. שילוב מעניין של זנים אצילים שהופכים את השמפניה הזו לפרחונית ופירותית.
צבע השמפניה נוטה לדבש עם שוליים ירוקים. ריחות טובים של אפרסק לבן, פירות הדר וליים. עוצמת השמרים מורגשים היטב בשמפניה, מה שמעדן באופן קלאסי את המתיקות. אפטר טייסט חמאתי מושלם.
בארוחת הסילבסטר המוקדמת הפעם ל- 20 לחודש, אני אגיש את השמפניה הזו עם אויסטרים קלויים קלות. לפניכם המתכון:
לכל אורח אויסטר אחד מהסוג הבשרני.
לתערובת: 6 כפות פירורי לחם. לתוכם לקצוץ חופן צלפים, 2 שיני שום,חופן עלי פטרוזיליה טריים, ו- 6 כפות מהשמפניה הנפלאה הזו.
לערבב היטב, לשים כפית גדולה על האויסטר הפתוח, ולהכניס לגריל חם מאוד רק עם חימום עליון למשך 3 דקות.
טוב נו, אולי שני אויסטרים לכל אחד
מחיר מואט & שנדון ברוט אימפריאל: 289 ₪

הנוצץ – Rose Brut Imperial 
בלנד של שלושת זני ענבי השמפניה, עם דגש על מאפייני הפינו נואר.אורלי סגל
אי אפשר שלא להתפעל מהצבע המדהים של הרוזה הזה. בועות דקיקות ודחוסות מפיצות ריח נפלא של פירות אדומים עדינים וטריים עם ריח של טוסט קלוי בעדינות. בטעימה: שפע של פירות מתפוצצים בפה. חלל הפה נעטף כולו בעושר של טעם נפלא, אפטר טייסט ארוך ומרגש.
ואם כבר למות אז בתוך אמבטיה של הרוזה המדהים הזה.אורלי סגל, אשת יחסי הציבור, את מוזמנת להצטרף. אני יודע שזו הפנטזיה שלך.
בארוחה אגיש את השמפניה הזו עם טרטר טונה אדומה וסלמון:
 250 גרם טונה אדומה טריה, 250 גרם סלמון טרי (אמצע של דג, שהוא יותר שומני).
לקצוץ בסכין חדה מאוד את הדגים למרקם טחון גס. להוסיף שתי כפות של דומדמניות, רבע כפית של פלפל ס'צואן טחון, חצי כפית מלח גס, קורט של כוכב אניס טחון דק. להגיש על בגט קלוי.
מחיר מואט & שנדון רוזה: 350 ₪

העוצמתי – Grand Vintage 2004
בלנד של פינו מונייר – 43%, פינו נואר – 29%, שרדונה – 28%
צבע בוהק מדהים עם בועות תוססות מרתקות. ריחות של פירות הדרים מתוקים. יין שמתערסל בכוס בכבדות ומפיץ עוד ועוד ניחוחות של פרי מתקתק, עם עקצוץ בוסרי מדי פעם.
זה יין שממלא את חלל הפה בשמנוניות של פרי עוצמתי, המאוזנת באופן מושלם עם חומציות. אפטר טייסט חלק שמעלה טעמי אניס קלילים. יין עוצמתי ומרשים.
בארוחה אגיש את השמפניה הזו עם שרימפסים גדולים ועסיסיים בחמאה על חציל קלוי.
החומרים לארבעה סועדים: 4 שרימפסים לאורח, וחציל קלוי על האש.
מקלפים את החציל לאחר קלייתו וקוצצים אותו גס לפירה.  מוסיפים 2 שיני שום קצוצות, חופן פטרוזיליה קצוצה, כפית טימין טריה, 2 כפות לימון, חצי כפית ג'ינגר קצוץ, כפית מלח.
במחבת טפלון ממיסים 50 גרם חמאה ומקפיצים את השרימפס עד שהם הופכים לוורדרדים. מוסיפים 4 שיני שום כתושות, מיץ מחצי לימון, מלח, מעט צ'ילי טרי, רבע כוס שמפניה.
שמים בצלחת הגשה 2 כפות פירה חציל, ועליו להניח את השרימפס. לצקת רוטב מסביב.
מחיר מואט & שנדון גראנד וינטאג' 2004: 499 ₪

המורכב – Brut Imperial Vintage 99
בלנד של שלושת זני ענבי השמפניה המכיל 31% שרדונה, 38% פינו נואר ו-31% פינו מונייר. הבציר האחרון של המאה הקודמת, 1999 שנחשבה לשנת בציר מצוינת.
צבע היין אפרסק לבן. ריחות נפלאים של אגס קשה ואפרסק לבן מעט בשל. ריח השמרים מלווה אף הוא, והופך את שלל הריחות למעודנים ומעניינים.
בטעימה היין מתגלה כאחת מהשמפניות המורכבות שטעמתי. אף על פי שהוא יבש מאוד יש טעמים של פירות יבשים מוצקים, קרמל משובח וחמאתי, ועוד ועוד פירות קיץ בשלים.
היין בעל גוף חסון שמאפשר לשלל הטעמים לבוא לידי ביטוי באופן אינדיבידואלי.
שמפניה מהמאה הקודמת. לא לוותר. בארוחה אני אגיש אותה עם רוסטביף של פילה בקר ברוטב שמנת ומחית כמהין.
עבור 4 סועדים: 1 פילה בקר טרי במשקל קילו וחצי – מיושן כמו שצריך, 2 כפות של מחית כמהין שחורות, 1 מיכל שמנת מתוקה. רבע כפית מלח (לערבב יחד), כף פלפל שחור, כף מלח גס, 50 גרם חמאה
לערבב את הפלפל והמלח עם החמאה עד שהופכת למחית הומוגנית. למרוח היטב את פילה הבקר ולהניחו בתבנית. לחמם תנור ל- 240 מעלות ולהכניס את פילה הבקר לתנור. לאחר 10 דקות בדיוק להנמיך את חום התנור ל- 160 מעלות לרבע שעה – לקבלת מידת עשייה מדיום.
להוציא את הפילה עם התבנית החוצה, ולאחר 10 דקות להוסיף את השמנת עם הכמהין על פילה הבקר, ולהכניס לתנור ל- 5 דקות נוספות לפני ההגשה.
לתוספת: סלק מקורמל. לבשל סלק עד שנעשה רך. לחתוך לקוביות גסות. להכין קרמל ולהוסיף לו 2 כפות חומץ בלסמי. להוסיף את הסלק פנימה ולקרמל אותו היטב.
מחיר מואט & שנדון ברוט אימפריאל וינטג' 99: 499 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר