Poupee: חייבים לראות את השירותים – גם האוכל מוצלח

התפריט עליו חתום השף הצעיר אורן אסידו (זוכה העונה השלישית של משחקי השף) משלב בין עולמות וטעמים שונים, ממש כמו השילוב בין הג'ונגל לבין אמא רוסיה בשירותים. המסעדה נפתחה זמן קצר לפני סגר הקורונה ובמהלך הסגר ליטש השף את התפריט

קודם כל גשו לשירותים של Poupee - ארבעה תאי שירותים נפרדים המעוצבים כמו בבושקות רוסיות, לא פחות. צילום אורן אקרמן

לפני הכל – בטרם שאתם מעיינים בתפריט, מזמינים את האוכל, מסתכלים על העיצוב הדקדנטי/סליזי/מזמין ומביעים את דעתכם עליו בפני השותפים שלכם לבילוי – לכו לשירותים של Poupee (בובה בצרפתית). זה חלל אחד, המיועד לנשים ולגברים, ובתוכו ארבעה תאי שירותים נפרדים המעוצבים כמו בבושקות רוסיות, לא פחות. החלל כולו מעוצב כמו ג'ונגל, כולל צמחייה על התקרה ומערכת סאונד שמוציאה קולות של יער. אז אם פעם היו עושים בשירותים קוק, הנה שירותים לעשות בהם איוואסקה (המשקה מהאמזונס שמסייע לדיכאון); אלמנט חשוב בימים בהם אי אפשר לנסוע לג'ונגלים של פרו לשם כך.

צילום אורי אקרמן

התפריט, עליו חתום השף הצעיר אורן אסידו (זוכה העונה השלישית של משחקי השף), משלב בין עולמות וטעמים שונים, ממש כמו השילוב בין הג'ונגל לבין אמא רוסיה. המסעדה נפתחה זמן קצר לפני סגר הקורונה ואז נסגרה, ובזמן הזה ליטש אסידו את התפריט. Poupee, חשוב להגיש, פועל כמסעדה בשעות אחר הצהריים והערב, ובלילה הוא הופך לבר-מועדון. התפריט משתנה בהתאם, ואנו באנו כדי לטעום את התפריט שמוגש בשעות המסעדה.

צילום גיל אבירם

הדבר שאתם חייבים לעשות – אחרי הביקור בשירותים כאמור,  הוא להזמין את מנת הבריוש תימני – סוג של קובנה אבל בריוש עתיר חמאה, מנה ששווה לחזור לכאן רק עבורה. ואם זה לא מספיק, הוא מגיע עם קרם עגבניות שרי צהובות, חמאת קרמל מלוח ופלפל צפון אפריקאי (39 שקלים). מעדן של ממש.

צילום גיל אבירם

מנה אחרת, קרפצ'יו חציל המוגש עם טחינה גולמית, זרעי עגבנייה, פיקואל, טימין ותות פקיסטני-אפגני (37 שקלים), פחות מלהיבה מהתיאור שלה. בסופו של דבר זה חציל קלוי. מנת פתיחה אחרת שאהבנו היא סלט שופלור (כרובית בצרפתית) המשלב כרובית, עם גרגרי חומוס, גרגרי רימונים, סלרי, שקדים, פיתה קראנץ', עשבי תיבול ויוגורט 56 שקלים). מרענן, קליל, פריך וטעים.

צילום גיל אבירם

יש עוד, כמו סשימי דג נא המוגש עם בצל סגול כבוש, צנוניות, דובדבנים, נקטרינות, לאבנה ופיסטוקים (67 שקלים); טרטר דג נא המוגש עם ויניגרט פסיפלורה, אננס והבנרו, מלון, עשבי תיבול וקראמבל ג'ינג'ר (62 שקלים); וגולת הכותרת מבין השלושה – ויטלו טונטו עם איולי טונה, צלפים, אנשובי, פרמז'ן, בזיליקום וביצה רכה (72 שקלים), יפה לעין, חומרי גלם טובים וטעמים עדינים שמשאירים חשק לעוד.

צילום גיל אבירם

אפשר לסגור את כל הארוחה עם מנות פתיחה, אבל יש גם מנות עיקריות. זו שאהבנו במיוחד היא מנת צלעות הטלה, הנעשית עם גלייז בהרט ומוגשת עם בטטות אפויות במלח וירקות ירוקים (92 שקלים). זו מנה משתלמת מכל בחינה – גדולה, בשר טוב עם כמות מתבקשת של שומן, ותוספת הבהרט משדרגת את הטעם למחוזות מפתיעים, וכל זה תמורת מחיר נוח במיוחד. טעמנו גם את דג הים המוגש עם בוקצו'י מעושן, רוטב הוייסין ואגוזים (114 שקלים). הדג, ששמו אינו זכור לנו – סליחה, היה עשוי במידה מדויקת כך שטעמיו נשמרו מבלי להתייבש, והוא התחבר טוב עם הרוטב. העניין הוא שהבקצ'וי המעושן השתלט על הטעם, ולא במובן הטוב.

צילום גיל אבירם

הקינוחים המרשימים כוללים טארט לימונענע עם מרנג ואבקת נענע (39 שקלים) – פאי אידיאלי לעונת הקיץ, שלמרות בצק החמאה קליל מספיק כדי לסגור טוב את הארוחה. ואם אתם חסידי שוקולד, תמצאו כאן נמסיס שוקולד עם חמאת פיסטוק, קציפת רוויון וליקר אלדר פלאוור (44 שקלים). אלה שטעמו התלהבו מכל ביס.

Poupee – יהודה הלוי 46 פינת אלנבי תל אביב, 077-2302777. ב'-שבת 19:00-לקוח אחרון

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה