יקבי ברקן מציעים מתכון חורפי מחמם של אוסובוקו טלה ביין מרלו. כמובן שככל שאיכות היין טובה יותר, כך גם המנה כולה.
חומרים ל – 6 מנות
6 נתחי אוסובוקו טלה
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית זרעי כוסברה
1 פלפל אדום יבש או פלפל טרי
1 כף רוזמרין טרי
1 כפית אורגנו יבש
1 כף קמח
1 כף שמן זית משובח
120 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, תמרים מגולענים, תאנים ושזיפים מגולענים)
1 גזר חתוך גס
6 גבעולי סלרי חתוכים גס 2 בצלים אדומים חתוכים גס
2 כפות חומץ בלסמי
אחת וחצי כוסות יין מרלו מסדרת רזרב
2 שיני שום קצוצים דק
400 גרם עגבניות מקולפות
100 גרם נענע טרייה קצוצה ( 1 חבילה)
100 גרם דבש דבורים
אופן ההכנה
כותשים את הכוסברה והצ'ילי, מערבבים את הרוזמרין והאורגנו, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומלח ים. מגלגלים את הבשר בתערובת.
מקמחים את הבשר.
מחממים סיר גדול בעל תחתית עברה, יוצקים את השמן, משחימים את הבשר מכל צדדיו ומאדים.
שמים בסיר את הגזר, השום, הסלרי, הבצלים והפירות היבשים ומבשלים עד שהם מתרככים.
מוסיפים את החומץ, היין והדבש ומניחים להצטמצם, מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האוסובוקו ומכסים את הסיר ואופים בתנור 1/2 1 שעות בחום של 180 מעלות.
מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד 1/2 שעה.
מסירים שומן ומתקנים טעם. לבסוף מוסיפים את הנענע הקצוצה.