אוראל קמחי – סו שף מסעדת קאבלייר בירושלים הוא הזוכה בגביע הבישול של סאן פלגרינו, בגמר הגדול שנערך במלון הרודס בתל אביב במעמד נשיא סאן פלגרינו העולמית, סטפנו אוגוסטיני.
קמחי ייצג את ישראל בתחרות השייט והבישול שתתקיים זו הפעם ה- 11 בחסות סאן פלגרינו בוונציה, איטליה, בחודש יוני. ישראל תשתתף בתחרות לראשונה.
לגמר התחרות בישראל עלו ארבעה שפים: איתמר חלאווה – סו שף ארקדיה, אוראל קמחי – סו שף קבלייר, גלעד פלד – שף פושקין, דור אבן מהרברט סמואל.
צוות השופטים כלל את מבקרת המזון הילה אלפרט, ד"ר אלי לנדאו והשף שלום קדוש, אשר ביחד עם שף שני כוכבי מישלן קארלו קאראקו, ומנהל בית הספר לבישול האיטלקי "ALMA" אנדראה סיניגאגליה, בחרו באוראל קמחי כשף הצעיר שיזכה לייצג את ישראל בוונציה.
בשלב הגמר הכינו ארבעת המתמודדים אותן מנות אשר הכינו בשלב חצי הגמר, אך הפעם הם נבחנו לא רק על ידי השופטים המקומיים אלא גם על ידי שני השופטים שהגיעו במיוחד מאיטליה לתחרות.
כל מתמודד הכין את המנה שלו ל- 150 הסועדים שהגיעו לאירוע גמר, והמנות הוגשו לצד יינות סדרת אלטיטיוד 2008 החדשה של יקבי ברקן.
בתחרות גביע הבישול של סאן פלגרינו לשנת 2011, ישתתפו כ-40 סירות אשר יתחרו על הפרס היוקרתי, עם שפים מרחבי העולם – כולל ישראל. חבר השופטים, הכולל שפים ממסעדות עילית מכל רחבי העולם, יצפה בתחרות השייט מספינת האירוח “Timoteo”, בבעלותו של מעצב האופנה ויטוריו מיסוני. הם ישוטו במשך יום אחד, ולאחר תחרות השייט יוצגו מנות הגורמה לחבר השופטים לשיפוטם.
הקריטריונים העיקריים שעל פיהם יישפטו השפים הצעירים הם הטעם, קושי ההכנה, ההתאמה הנכונה ליין ולמים וצורת ההגשה של המנה. בתום יום שלם שבו ייבחנו יכולות הבישול שלהם, החל מבחירת המרכיבים בבוקר ב-Rialto Market, דרך בישול ושייט סביב ונציה לאורך מסלול של 10 מיילים ימיים, יטעם צוות הכוכבים את המתכונים ויעריך אותם: כדי שיוכלו לזכות יצטרכו השפים הצעירים לגייס את כל הניסיון והיצירתיות שלהם.
פרס השף הצעיר של השנה יוענק לשף אשר יציג את המתכון הטוב ביותר, על פי חבר השופטים שיבחן קריטריונים של טעם, קושי בהכנה, התאמה נכונה של יין ומים וצורת ההגשה של המנה.

תגובות
0