התאמת יינות לארוחת החג יכולה להיות לעתים משימה לא קלה: מה לבחור? יין אדום או
לבן? אולי שמפנייה או יין מוגז?
אפשר לחלק את התאמת היין לשלוש קטגוריות:
• התאמת היין לפני המנות שיוגשו בארוחה.
• התאמת מנות האוכל ליין שאותו מעוניינים לשתות במהלך הארוחה.
• התאמת היין לאנשים המשתתפים בארוחת החג לפי טעמו האישי של כל אחד והאווירה השוררת סביב שולחן החג.
אני ממליץ לבחור מספר סוגי יינות שיוכלו להתאים גם למנות השונות וגם לאורחים המשתתפים בארוחה.
מומלץ להתחיל ארוחה עם יין לבן יבש או חצי יבש. יינות אלו הנם בעלי חומציות יחסית גבוהה, והם המתאימים לפתיחת הארוחה ויפתחו את התיאבון. אפשר לבחור יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן 2011 מסדרת טרה, או חצי יבשים כמו גוורצטרמינר 2011 מסדרת טרה, או אמרלד ריזלינג הנצחי.






למנות העיקריות ולחובבי היין האדום הכבד והמלא, מומלץ לבחור בקברנה סוביניון מבציר 2008 (שנה מצוינת), שהתיישן מספר חודשים בחביות עץ אלון והוא בעל אופי עוצמתי ומלא יותר. לחובבי היין האדום הקל והרך, אני ממליץ על יינות מזן סירה, או אפילו סנג'ובזה מבציר 2010 או 2011.
יינות אדומים אלו יכולים להתמודד עם מנות בשריות כבדות, ולאזן אותן בזכות חומר טבעי ביין ממשפחת הפוליפנול, הנקרא טאנין.
הטאנין מתחבר בצורה מצוינת עם החלבון שבבשר, וגורם לשיפור הטעם הכללי של המנה ושל היין.
לסיום הארוחה אני ממליץ לבחור ביינות קינוח כמו "בציר מאוחר" של זני מוסקט או ריזלינג. יינות אלו מתאימים לסיום הארוחה משום שהם משתדכים טוב עם קינוחים, ובעצם מאזנים אותם.
אז נשאר רק לאחל לכם שנה טובה וחג שמח. שתו יין, זה טוב לבריאות ולנשמה.

תגובות
0