טבעול וארז קומרובסקי יוצאים לחיפוש של מי יהיה מבקר המסעדות בגליל – בתשלום, במטרה לקדם את הקולינריה הגלילית. ארז קומרובסקי
במסגרת הפרויקט יקרא הציבור להגיש מועמדות למשרה הנחשקת של מבקר מסעדות בגליל. זאת במטרה להעלות את המודעות לייחודו של המטבח הגלילי ולאפשרויות הקולינריות המגוונות שהתפתחו באיזור בשנים האחרונות.

משרת מבקר מסעדות הגליל תכלול ארוחות גורמה וחוויות קולינריות בנופי הגליל, משכורת חודשית ורכב צמוד, למשך שישה חודשים. העבודה יכולה להתבצע בשעות הפנאי, ללא צורך לעזוב את מקום העבודה הנוכחי.
הביקורות יפורסמו בטור שבועי במדור שיוקם לטובת הפרויקט. חמשת המועמדים הסופיים שיעברו את תהליך המיון למשרת מבקר המסעדות בגליל, יתייצבו בפני פאנל שופטים בראשותו של השף הגלילי ארז קומרובסקי.

קרין שיפטר-מאור, מנהלת השיווק של טבעול, אומרת: "המטבח הגלילי מסמל פשטות נפלאה של טעמים, רעננות של חומרי גלם מקומיים וקרבה לטבע. לאחר שהבאנו את הגליל לכל בית בישראל עם הסדרה הגלילית של ארז קומרובסקי, החלטנו להחזיר אהבה לגליל ולצאת בפרויקט שיתן תנופה לקולינריה הגלילית. המקום היפה הזה היה מקור השראה עבורנו, ואנו מאמינים שיתן השראה לכל מי שיגיע לבקר בו".

שף ארז קומרובסקי אומר: "יש כיום חזרה לבישול אזורי המבוסס על גידולים חקלאים מקומיים. בפרובנס יש שמן זית ארומטי, בנורמנדי חמאה דשנה, ובאלזס לורן נקניקיות. גם אצלנו הגיע הזמן להעלות את המודעות לעובדה שהבישול הגלילי הוא אחר. הוא מושפע מהבישול הסורי והטורקי. האדמה, האקלים, עשבי התיבול, העיזים והכבשים שלנו, כל אלה הופכים את הקולינריה הגלילית ואת המסעדות שלנו לחוויה ייחודית שניתן למצוא רק כאן. הטעמים הגליליים – החל מהחומוס המקומי והמאכלים האותנטיים, לצד מסעדות של שפים מקומיים שקמו בשנים האחרונות בגליל, מציירים מפת קולינריה מפוארת, וכל שנותר הוא לשאת את הבשורה ולהגיע לגליל".

הדרך למשרת המבקר תכלול 3 שלבים: בשלב הראשון יתבקשו המועמדים להגיש את מועמדותם באמצעות אפליקציית פייסבוק. שם יענו על שאלון קצר הבוחן ידע הקולינארי בסיסי וכן יתבקשו לכתוב ביקורת קצרה באורך של 100 מילים. מעבר לציונים שיקבלו על השאלון ועל כתיבת הפוסט המועמדים ידורגו ע"י גולשי הפייסבוק. 30 המועמדים שיקבלו את הציון המשוקלל הגבוה ביותר יעלו לשלב חצי הגמר ויוזמנו לראיונות אישיים. לאירוע הגמר, שיתקיים בסוף פברואר, יעלו 5 מועמדים שיתייצבו בפני פאנל שופטים בראשותו של השף הגלילי ארז קומרובסקי.