זפולה בסגנון "קפרזה"

המתכון מתוך מארז 48 מתכונים מוצלחים של פאוליןמרכיבים:500 גר’ תפוחי אדמה מבושלים וחמים800 גר’ קמח4-5 ביצים100 גר’ חמאה רכה2 כפות שמרים יבשיםגרדת לימון/תפוזקורט מלח2 כפות סוכרשמן צמחי לטיגון200 גר’ מוצרלה4-5 עגבניות1/2 צרור ריחןאופן ההכנה:מרסקים את תפוחי האדמה למחית אחידה. שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת לוע “הר געש”.שמים במרכז את כל המרכיבים ביחד: חמאה, תפוחי האדמה, שמרים, מלח, סוכר וביצים. מערבבים בעזרת מזלג את הכל עד קבלת בלילה אחידה. אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.יוצרים כדור בצק רך. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות.יוצרים כדורים בגודל של ביס, מניחים על מגש מקומח לתפיחה נוספת, מכסים ומשאירים במקום חמים לחצי שעה. פורסים את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות דקות.על אש בינונית, מחממים במחבת שמן לטיגון. מטגנים את הכדורים.כאשר הזפולה מוכנים, חותכים אותם וממלאים בפרוסות מוצרלה ועגבנייה. מוסיפים עלה ריחן לכל אחד ומגישים.

המתכון מתוך מארז 48 מתכונים מוצלחים של פאולין

מרכיבים:
500 גר’ תפוחי אדמה מבושלים וחמים
800 גר’ קמח
4-5 ביצים
100 גר’ חמאה רכה
2 כפות שמרים יבשים
גרדת לימון/תפוז
קורט מלח
2 כפות סוכר
שמן צמחי לטיגון
200 גר’ מוצרלה
4-5 עגבניות
1/2 צרור ריחן

אופן ההכנה:
מרסקים את תפוחי האדמה למחית אחידה.
שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת לוע “הר געש”.
שמים במרכז את כל המרכיבים ביחד: חמאה, תפוחי האדמה, שמרים, מלח, סוכר וביצים. מערבבים בעזרת מזלג את הכל עד קבלת בלילה אחידה.
אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.
יוצרים כדור בצק רך. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות.
יוצרים כדורים בגודל של ביס, מניחים על מגש מקומח לתפיחה נוספת, מכסים ומשאירים במקום חמים לחצי שעה.
פורסים את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות דקות.
על אש בינונית, מחממים במחבת שמן לטיגון.
מטגנים את הכדורים.
כאשר הזפולה מוכנים, חותכים אותם וממלאים בפרוסות מוצרלה ועגבנייה.
מוסיפים עלה ריחן לכל אחד ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר