מצרכים
75 גרם (1/2 כוס) שקדים לבנים קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן
100 גרם שיבולת שועל
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות גרעיני חמניות
140 גרם (1 כוס) תמרים מגולענים – עדיף מגהול
2 כפות זרעי צ'יה – ניתן להחליף לשומשום
75 גרם (1/4 כוס) סילאן
60 גרם (1/4 כוס) חמאת בוטנים איכותית
60 גרם (1/2 כוס) חמוציות מיובשות
אופן ההכנה
לוקחים תבנית אפיה עם נייר אפייה, עדיף שיבלוט מהצדדים.
מניחים בצד.
קולים את הגרנולה במחבת משומנת.
במעבד מזון קוצצים גס את השקדים והאגוזים.
מוסיפים ומערבבים את כל הפיצוחים היבשים.
קולים במחבת כ- 10 דקות עד הזהבה.
במעבד מזון קוצצים את התמרים.
מוסיפים לקערת הפיצוחים הקלויים את התמרים, החמוציות, הסילאן וחמאת בוטנים (לחמם שתגיע לרמה של קרם).
לשטח ישר בתבנית המשומנת בנייר אפייה.
להכניס למקרר לשעתיים לפחות.
לחתוך 12 יחידות לקוביות.
לעטוף בנייר חום עם חבל רפיה.
להגיש לצד כדור גלידה וניל.