מצרכים
500 גרם (חפיסה) תמרים בואקום או 500 גרם תמרים טחונים
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן טבעי כמו של מיה
100 גרם פיסטוקים טבעי או קלוי כמו של מיה
100 גרם פקאנים טבעי או קלוי
100 גרם שקדים שלמים או שבבים
100 גרם אגוזי קשיו טבעי או קלוי
או 400 גרם של תערובת אגוזים שאוהבים
אופציה לתוספת: 1 כף גדושה של אבקת קקאו לטעם שוקולדי
לציפוי
100 גרם שומשום קלוי מעט במחבת
אופציות נוספות: קוקוס לבן, אבקת קקאו , בוטנים גרוסים וכו'
אופן ההכנה
שמים את התמרים בקערה ומכניסים ל- 30 שניות למיקרוגל לריכוך קל.
בתנור אפייה קולים את תערובת האגוזים קלות.
מערבבים היטב את תערובת האגוזים עם התמרים, הסילאן והטחינה.
מחלקים ל -2 כדורים שווים.
יוצרים מכל כדור גליל ומצפים בשומשום הקלוי.
עוטפים אותו בנייר כסף או ניילון נצמד.
מכניסים למקפיא ל- 30 עד 60 דקות.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מסדרים בכלי אטום ושומרים במקפיא עד להגשה.