טעימת היינות של שמעון לסרי

שמעון לסרי, יבואן עצמאי, איש חביב וחם עם מבטא צרפתי בולט, הטעים במסעדה בהרצליה מהיינות שהוא מייבא לקבוצת טועמים שמנתה 16 איש, חלקם גרעין טועמים קבוע המלווה את שמעון מזה כבר תקופה די ארוכה, שורת בקבוקי יין – 12 במספר – מאזורים שונים באיטליה, דרום אפריקה וגרמניה

במסעדת טאבולה בהרצליה, מסעדה איטלקית מעוצבת בסגנון כפרי אלגנטי, ויש האומרים עליה שהאוכל בה בכלל לא רע, קיימים שני חדרים פנימיים המיועדים לאירועים פרטיים ואינטימיים עד כמה שניתן, עד ל- 20 איש.

כאן ביקש שמעון לסרי, יבואן עצמאי, איש חביב וחם עם מבטא צרפתי בולט, להטעים מהיינות שהוא מייבא לקבוצת טועמים שמנתה 16 איש, חלקם גרעין טועמים קבוע המלווה את שמעון מזה כבר תקופה די ארוכה, שורת בקבוקי יין – 12 במספר – מאזורים שונים באיטליה, דרום אפריקה וגרמניה.

"יינות יוקרה במחירים סבירים". זה המוטו של שמעון לסרי, שלשיטתו ניתן למכור יין יבוא משובח למסעדות ולאנשים פרטיים בשיטת שיווק עצמאית ואישית, אפילו נעדרת כל סממני מסחר ופערי תיווך, ובמחירים סבירים הנמוכים בדרך כלל בכ- 20-40 אחוז ממחיר היינות הללו בחנויות היין.

לפיכך, לא אחת תוכלו לגלות אצל לסרי מציאות יין אמיתיות. את היין ששמעון מטעים הוא בוחר בקפידה. הוא טועם, הוא מחליט, הוא מעניק לבחירת היין שהוא מציע את כל כובד משקל ניסיונו ביין. את היין הוא קונה בכמויות קטנות, אותן לבטח לא תוכלו להגדיר מסחריות, וטווח המחירים של היינות יכול לנוע מיינות במחירים זולים של סביבות 40 שקל, עד ליינות מובחרים יקרים ויוקרתיים, לרבות יין בקנייה עתידית.

את הטעמת היינות, ותמורת 150 שקל למשתתף, ליוו מנות אנטיפסטי גדולות ואישיות עם פוקאצ'ה מאפה בית כמנת פתיחה, ולמנה העיקרית הוגש סטייק אנטריקוט מלווה ברצועות עבות ופריכות של צ'יפס. לקינוח: מוס מתוק חמצמץ בניחוח לימוני, שנרקח והוכן בביתו של לסרי על ידו באופן אישי.

האווירה הייתה חופשית קלילה ולא מעונבת. בעיקרון, ערב טעימה הוא ערב של תרבות ונושאי שיחה פופולריים. אתה מריח, אתם ממשש את הכוס, אתה רואה את צבע היין, בוחן את עומקו וצלילותו, אתה מחפש ריחות של ארומה ובוקה, אתה משיק כוס עם שכנך, אתה מגלגל את היין בפיך וטועם. אתה מפעיל למעשה את כל חושיך, ולכך מתבקשת מידת ריכוז, ולו מסוימת, אך זו חסרה לי באירוע עקב מסיבת יומולדת של ילדים שהתקיימה בתחילת הערב בחדר הסמוך.

יין שותים בדרך כלל במנות של 120 מ"ל. יש הממלאים את הכוס עד מחציתה ומקסימום עד שני שלישים מגובהה. כאשר אתה מבקש לחלק 12 בקבוקים למנות מידה מדודות שתאפשר ל-16 טועמים לטעום מהיין יש הנוהגים לסמן את הכוס במידה המדודה, עם סימון מיוחד על הכוס, יש הנוהגים למזוג לכוס מתוך כוס מידה שהוכנה מבעוד מועד, כך שהמנה הנמזגת תהיה שווה בין כולם והטעימה תהיה מורגשת. זה מקובל ונתקלתי בכך לא אחת בהטעמות יין ממוסדות במסגרת של הרצאות מאלפות מפי יודעי דבר. אולם, לסרי, שבאופן אישי מזג לכול הטועמים את היין, לא בהכרח הקפיד על כך, ולא אחת מצאתי את עצמי עם מידה קטנה מדי מכדי לחוש ביין.

חסרו לי גם הסברים מעמיקים יותר או רחבים יותר על כל יין שהוטעם, על האזור שהוא בא ממנו, על הענבים ועל היקב.
ומאידך הבחנתי כי לטועמים זה ממש לא היה בכלל משנה. אלו הגיעו בכדי ליהנות מהיין ומהערב, וגם מהמארח החביב.

ואלו היינות שהוטעמו:

בסרמן יורדן ריזלינג דיידסהיימר קיזלברג קבינט יבש 2005 – יין ריזלינג מאזור פאלץ בגרמניה, המופק מכרמים הנטועים על אדמת גיר ומספקים ענבים איכותיים. זהו יין ריזלינג בהיר מאד, אלגנטי, טעם פטרולי משהו, עם ארומות עדינות וכמעט לא מורגשות של משמש ותפוח. חמיצות היין מודגשת.

סנטה סופיה אנטיקו קסטלו אדום – יין המגיע מאזור ולפוליצ'לה בצפון מזרח איטליה. עשוי מבלנד של 70 אחוז ענבי קורבינה, 20 אחוז רונדינלה, 10 אחוז קורבינון. 11.5 אחוז אלכוהול. צבע היין אדום רובי עם נימה סגלגלה יין מאוזן, עם ארומות פרי אדום.

סנטה סופיה ולפוליצ'לה קלסיקו 2003 – יין המגיע מלב ליבו של אזור ולפוליצ'לה, מאחד היקבים הותיקים בבעלות משפחתית. היין עשוי 65% ענבי קורבינה, 30% רונדינלהף ו-5% מולינרה.

פיירוויו גואטס דו רואם 2004 – בלנד המנסה להזכיר את יינות עמק הרון של צרפת. מורכב מענבי שיראז, פינוטז', גרנש, סינזו, גאמאי, קברנה ומרלו. התיישנות קצרה של חודשים מספר בחביות עץ. צבעו ארגמני עמוק. בטעמו ניתן לחוש ברמז לפירות בשלים וניחוח תבלין. זהו יין לשתייה עכשווית, אך עם פוטנציאל לשמירה למשך שנתיים-שלוש הקרובות.

סוורטלנד שיראז 2001 – 8 חודשי יישון בחביות עץ קטנות ליין העשוי 100% ענבי שיראז, העניקו ליין צבע אדום בוהק עמוק וגוף מלא. מרקם היין רך ועשיר. הסיומת אלגנטית עם נימה ורמז לעישון ופלפל שחור. זהו יין להשכיב ולהשביח בשנים הקרובות, שזכה בעבר בפרסים ומדליות, ואף נבחר ליין החודש במגזין "דיקנטר" כ-BEST VALUE.

מורגנטה סיציליה 2004 – יין המושתת כולו על ענבי נרו ד'אבולה, ומגיע מאחד היקבים הטובים ביותר בסיציליה. היין יושן 4 חודשים בחביות עץ. הטאנינים רכים, עם טעמים של דובדבן שחור ותבלין. רוברט פרקר קבע כי היין הוא התמורה הטובה ביותר למחיר, עם פריצת דרך בענב הנרו ד'אבולה, והעניק ליין ציון 88. ליין טעמי דובדבן שחור בשל ומתוק ושוקולד מעורב בווניל וקמפור. צבעו רובי סגול כהה. הטאנינים רכים, והסיומת ארוכה ומלאת טעם. יין שיילך וישתבח בשנים הקרובות.

ביירסקלוף פינוטז' 2004 – לטעמי היין הטוב בטעימה של הערב. יין העשוי מהכלאה בין גפנים של פינו נואר וסינסו, שנעשה בדרום אפריקה באזור הגידול סטלנבוש. גיל הכרמים 20-40 שנה. 422 ליטר לדונם מעניקים לשותה חוויה אמיתית של יין משובח לסוגו. היין יושן 12 חודש בחביות עץ אלון, ויש לו גוף מלא ומורכב שמאפיין את תכונות הזן. צבע היין אדום עמוק. טעמיו מזכירים רמז לאוכמניות שחורות ואדומות, פטל, שזיף וקסיס שחור. היין מהווה יין דגל בדרום אפריקה. יין מפורסם ועטור פרסים זה מוכר כאחד מיינות הפינוטז' הטובים בעולם. הוא מצוין לשתייה עכשיו, אך מורכבותו וטעמיו רק ישתבחו בשמונה השנים הקרובות. היינן ביירס טרוטר זכה פעמיים בתואר יינן השנה של המגזין דקנטר, ונחשב מיסטר פינוטז' העולמי. 4 כוכבים אדומים במדריך היין של פלטר, לצד זכיות ופרסום עולמי.

מורלינו דד סקנסנו 2004 לה פופילה טוסקנה – יין המגיע ממערב טוסקנה, ועשוי 90% ענבי סנג'ובזה ו-10% ענבי אליקנטה ומלבזיה נרו. היין עגול, נדיב בטעמיו ובארומותיו. היין בעל טעם מיוחד של אוכמניות, תות יער שחור ודובדבנים שחורים. צבעו אדום כהה עד סגול. הגוון כהה מאד. מדריך גמברו רוסו הכתיר את היקב כמוביל באזור מורלינו די סקנסו. רוברט פרקר התרשם מאוד מיינות יקב טוסקני זה. הטאנינים ביין רכים, עם סיומת ברמז ליקריץ.

קיאנטי קלסיקו סן פליצ'ה ריזרבה איל גריג'יו 2000 – יין אלגנטי ומאוזן. עשוי 100% ענבי סנג'ובזה. איזון בין הפרי לעץ החבית, טאנינים חלקים. צבעו אדום דובדבן. גוף בינוני וחומציות פריכה. שזיף, דובדבן כהה, עם נימה מתובלת עד חריפה ברקע. לאוהבי הקיאנטי. תמצאו כאן 24 חודשי יישון בחביות עץ אלון, ויין מצוין לסוגו.

קיאנטי קלסיקו סן פליצ'ה טוסקנה 2003 – עוד קיאנטי לטעימה, והפעם יין פופולרי ששייך לצמרת היקבים האיכותיים באזור הקיאנטי קלסיקו. זהו יין מאוזן עם הרמוניות טובה. היין מורכב 95% ענבי סנג'ובזה ו-5% ענבי קאניולו נרו. היין יושן 12 חודש בחביות עץ. הארומות של פטל שחור, איריס וסיגליות.

פיירוויו בורד דו 2004 – היין מיוצר באזור פיירוויו בו מיוצרות גבינות עיזים משובחות. מראה העיזים המטיילות להנאתן בשטחי המרעה העניקו ליין את שמו: "עיזה משועממת". היין עשוי מענבי מרלו – 48%, קברנה סוביניון – 28%, מלבק – 13%, פטי וורדו – 11%. היין בסגנון בורדו, יושן 12 חודש בחביות עץ צרפתיות. צבעו אדום עמוק. הארומות של פרי כהה טבק ופלפל. היין זכה לארבעה כוכבים אדומים בביקורת של ג'ון פלטר, וכן לציונים גבוהים נוספים.

פיירוויו זינפנדל 2002 – יין עם תכולת אלכוהול גבוהה של למעלה מ-,15% נותן חבטה במעלה האף עם ההרחה הראשונה. 100% ענבי זינפנדל ו-18 חודשי יישון בחביות צרפתיות, יצרו יין עוצמתי, פירותי, בצבע אדום וסגול כהה. הארומות של פירות יער וניל ותבלינים. היין זכה בין השאר במדליית כסף בתחרות יוקרתית ונחשבת.

12 יינות מניתי כאן לפניכם. כפי שתוכלו להתרשם, אין כאן כיוון או מגמה ברורים. אין זהות זנים, אין זהות אזורים או ארצות, חסר לי כאן איזה יין קינוח מתוק ללוות או לסתור את המנה האחרונה, אך יש כאן את הארסנל העכשווי של שמעון לסרי, והוא יורה כאן בכל הכלים הכבדים.

השמות של היינות, בליל הטעמים והריחות, יינות היבוא שהוטעמו כאן, מבקשים לדעת את השורה התחתונה: כמה בעצם זה יעלה לנו?
ובכן, כאן שמעון לסרי מבקש שתתקשרו אליו. כבר אמרתי לכם, הוא חם, הוא לבבי והוא מחכה לטלפון מכם, ואתם תופתעו מהמחירים. אני מבטיח לכם שזה פחות, אבל פחות משמעותית, ממה שתמצאו בחנויות היין. אפשר גם להזמין ולקבל את היין במשלוח אליכם. אם זה שווה לכם, אם תחפצו לקחת חלק באירוע הטעמה שכזה, אתם תחליטו . אני את ההחלטה שלי כבר קיבלתי.

שמעון לסרי
טל. 054-6535482
[email protected]


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר