טעימת רוחב לראש השנה ביקב אבידן

ערב ראש השנה, מזמין יקב אבידן את אוהבי היין לחגוג עימו את סיום בציר 2008, עם טעימת רוחב של יינות סדרת הבלנד דה נואר 2006 וסדרת הריזרב 2005 -לצד טעימת מיכלים מיינות בציר 2008 הצעירים

ערב ראש השנה, מזמין יקב אבידן את אוהבי היין לחגוג עימו את סיום בציר 2008, עם טעימת רוחב של יינות סדרת הבלנד דה נואר 2006 וסדרת הריזרב 2005 -לצד טעימת מיכלים מיינות בציר 2008 הצעירים.

טעימת הרוחב תיערך ביקב  בקיבוץ אייל, ביום שבת 27.9.08 בין 17:00 – 12:00.
תמורת הטעימה ייגבו דמי השתתפות בסכום של 20 ₪ לאורח אשר יזוכו בקניית בקבוק יין.

השנה בצר היקב כ- 35 טון ענבים מ- 11 זנים – קברנה סוביניון, מרלו, שרדונה, שירז, גרנאש, פטיט סירה, פינו נואר, טמפרניו, קריניאן, פטי ורדו ומורבדר – אשר יתרמו ליצירתיות של שלמה אבידן, יינן היקב, בעיצוב יינות 2008.

שירה אבידן מספרת לנו כי הבציר שהקדים השנה בשבועיים בממוצע, החל בסדרה של ימי בציר רצופים שהעסיקו את צוות היקב מסביב לשעון, כשהם מותירים שעות ספורות בלבד לנמנום קל בין בציר אחד למשנהו.
רצף הפעילויות הגדוש כלל התרוצצות בין הכרמים לבדיקת הבשלת הענבים והחלטות על מועדי הבציר, תאום קבוצת הבוצרים ותזמון ההובלות ליקב, ליווי בציר הלילה וקליטת הענבים בשעת הבוקר המוקדמת, ביצוע ההפרדה והמעיכה, וניקוי הציוד והיקב לעוד יום רצוף של בציר.

"אוסף ריחות התסיסה הממכרים, המשתלבים בארומות היין שנסחט ובניחוח החמאה המלווה את היינות בתסיסתם השנייה, מילא את חלל היקב ותרם בנוסף להזנת מאגרי האדרנלין", מוסיפה שירה. "לאחר שבעה בצירים רצופים החליט מזג האוויר שכנראה הגיע הזמן להתחשב בצוות היקב התשוש אך נחוש, ודאג להאטת קצב ההבשלה של הזנים הנותרים באופן שאפשר לצוות לנוח ולצבור כוח לסבבי הסחיטות והשפיות".

כיום נותרו ליקב אבידן שני הבצירים האחרונים – המורבדר משפלת יהודה והקברנה סוביניון מצפון הארץ, אותם הוא מצפה להספיק לבצור לפני ראש השנה.

לפרטים נוספים על טעימת הרוחב: שירה אבידן, טל. 050-2785020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר