את אייל ודליה, הזוג העומד מאחורי הביסטרו התל אביבי הוותיק טשרניחובסקי 6, אנו מכירים מאז פתחו את המקום לראשונה לפני 10 שנים. המקום היה בתחילת ה-2000 עממי, עם אוכל מצוין אך פשוט יחסית.

אחרי מספר שנים הם שדרגו את המקום, הפכו אותו לביסטרו, שינו את המיקום לטשרניחובסקי 5 (ושמרו על השם מהכתובת הקודמת). אנו לא ביקרנו במקום החדש מאז שנפתח, ולכן היתה זו הזדמנות מצויינת לגלות את יכולות הבישול של השניים כפי שהן באות לידי ביטוי בתפריט מושקע יותר, כיאה לביסטרו.

הגענו בשישי בצהריים, בשיאן של החגיגות לרגל המיתוג מחדש של רחוב שנקין. המקום היה מלא עד אפס מקום, כצפוי, מה שהאט מעט את השירות, עובדה שהתקבלה בהבנה. לשמחתנו, האוכל שהגיע לשולחן ענה על כל הציפיות.

התחלנו עם נקניקיית שרקוטייר (28 ₪), המגיעה עם כרוב ובצל מטוגן, והתגלתה כנקניקייה עבה, עסיסית וממולאת בכל טוב, מנת פתיחה ראויה בהחלט. סלט גבינת עיזים ברולה (40 ₪), המשלב חסות, פרי העונה (אפרסמון בביקור זה), אגוזי מלך, גבינת עיזים מקורמלת ורוטב ויניגרט רוזטה; היה טרי, מרענן, עם מינון נכון של רכיבים ושילוב מוצלח של מרקמים שונים בפה.

תבשיל הדייגים הפורטוגלי (75 ₪) משלב פילה דג ים עם סופריטו של תפוחי אדמה בעגבניות, בצל וכוסברה. הדג במנה זו, שאת זהותו שכחנו, אודה כהלכה והיה רך ומלא טעם. יחד עם התבשיל עליו הונח, הוא השתלב מצוין עם היין האדום הפורטוגלי שהזמנו. מנה עיקרית נוספת היתה ביף בורגיניון (75 ₪), תבשיל עשוי נכון של בשר בקר שבושל מספיק שעות כדי להיות רך אך לא רך מדי; והוגש עם פירה תפוחי אדמה חלק ורך.

הקינוח שסחף אותנו היה טארט אגסים בקרם שקדים, ששילב בצק פריך עם כמות יפה של אגסים ורוטב שקדים מצוין (35 ₪).

הטוב במה שמציעים אייל ודליה במקום הוא לא רק התפריט, שמשתנה בין צהרים לערב, בין אמצע שבוע לסוף שבוע, ואותו ניתן גם להזמין טלפונית אם אתם גרים בתל אביב. חלק מהטוב הזה זמין מזה ארבעה חודשים גם בטשרניחובסקי 6 (הכתובת, לא הביסטרו).

כאן פועלת מעדניית אדגה שלהם, המציעה מבחר של מעדנים ויינות, חלקם נעשים במקום או מיובאים באופן בלעדי. בימי שישי יש כאן שוק אוכל בו נמכרות מנות המוגשות גם במסעדה, כך שאפשר לקנות מהביף בורגיניון, למשל, אחרי שסיימתם לאכול ולקחת הביתה, תמורת 37 ₪ למנה.

יצאנו מטשרניחובסקי 6 מרוצים. היה נעים, היה טעים, והמחירים נוחים מאוד בהשוואה למקובל היום בתל אביב. אין פלא שהשניים מצליחים בתחום בו רוב היזמים סוגרים את המקום שלהם אחרי חודשים מעטים או שנים ספורות.
מקום שמומלץ לבקר בו כאשר אתם מחפשים מקום לאכול בתל אביב.

ביסטרו טשרניחובסקי 6
טשרניחובסקי 5 תל אביב
טל. 03-6208729
ב'-ה' 12:00-24:00, ו'-שבת 10:00-24:00

Adega חנות יין ומעדנים
טשרניחובסקי 6 תל אביב
טל. 03-6206610
א'-ה' 10.30-19.00, ו' 9.30-17.00