מתכון ל-10 מנות
לשיפודים
1 ק"ג בשר פרגית עוף חתוך לחתיכות קטנות
20 שיפודי עץ
40 יח' בצל ירוק (באורך 3 ס"מ)
40 רצועות (כ – 10 פיטריות שיטאקי יבשות) מבושלות במים רתוחים
למרינדה
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
1 כף צ'ילי מתוק (אופציונלי) או חצי פלפל ירוק חריף + כף סוכר
רוטב בוטנים וקוקוס לפרגיות
חצי ליטר חלב קוקוס
2 כפות חמאת בוטנים
חצי בצל לבן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כפית שמן שומשום
חצי כפית שמן זית
1-2 כפיות סויה
1 כפית מיץ לימון
צ'ילי חריף לפי הטעם
מירין או סוכר לפי הטעם (כ – 1 כף)
אופן ההכנה
מאדים את הבצל והשום בשמן
מוסיפים חלב קוקוס, חמאת בוטנים ומערבבים, בהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים,
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מצמצמים מעט ע"י ערבוב ומורידים מהאש. מסננים.