כאן בהקמה: ישראל אוהבת שווארמה

השווארמה במקום הראשון
בסקר אינטרנטי ענו כ-60% מהמשיבים כי הם מעדיפים שווארמה, ואחריה פלאפל – 29% וסביח – 11%

טלוויזיה ורדיו הם עדיין לא משדרים, ומחכים ומצפים לסוף אפריל הקרוב או לשינוי אחר בגזירות – מה שיבוא קודם. בינתיים הם מפגינים נוכחות במרחב המדיה החברתית, וכך, בסרטון משעשע חדש מסדרת "כאן מחקרים", שהופץ בעמוד הפייסבוק של "כאן בהקמה" תאגיד השידור הישראלי, מגלים לנו פרטים מעניינים על החך הישראלי.

מחקר שנערך ע"י חברת ניתוח המידע העסקי דן אנד ברדסטריט, מצא כי רבע מהמסעדות בישראל הן דוכני פלאפל ודומיהם, אך בסקר אינטרנטי שנערך ע"י "כאן בהקמה", ובו התבקשו 150 גולשים להצביע על המאכל אותו הם מעדיפים לאכול בארוחת הצהרים, ועל הרגלי האכילה שלהם, ענו כ-60% מהמשיבים כי הם מעדיפים שווארמה, ובעקבותיה באים פלאפל עם 29%, וסביח עם 11%.

מעדיפים לאכול בפיתה, ומהצד

מעדיפים לאכול בפיתה, ומהצדנבדקה גם התפלגות אוהבי החריף והעמבה: 63% מתוך המשיבים האשכנזים מוסיפים חריף, ואילו בקרב המשיבים יוצאי עדות המזרח החריף מטפס ל- 83%. באשר לעמבה:  50% מהמזרחים העידו שהם מוסיפים עמבה למנה שלהם, לעומת 33% מהאשכנזים ו-25% מהמשיבים יוצאי רוסיה.

עוד ממצא מדהים, שקשה להאמין לו: ישראלים מעדיפים לאכול את המנה שלהם בפיתה – ממש כך. מדובר ב- 45% מהמשיבים, וצמודים אליהם 43% שאוכלים בלאפה – פיתה בפני עצמה, 10% – באגט, ורק שני משיבים מעדיפים לאכול בצלחת. אם הייתי משתתף בסקר, היא גם מוזר שלישי שאוכל בצלחת וללא פיתה

צפו בסרטון, ובהצלחה ל"כאן"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר