מתכון ל- 4 מנות
חומרים לפלאפל:
1/2 צרור נדיב של כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
2 שיני שום טרי קצוצים
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
4 נתחים של גד דניס מפולטים ונקיים
מעט גרידת לימון
2 לימונים סחוטים
קורט פילפל שחור גרוס
קורט מלח ים
150 גר' גבינת פרמזן
חומרים לציפוי:
פרורי פאנקו (רצוי) או פירורי לחם
1/2 כוס קמח
2 ביצים
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים במים ומייבשים.
טוחנים את הדגים במעבד מזון.
מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומגובשת.
מתבלים בלימון, פלפל ומלח ומוסיפים את גבינת הפרמז'ן.
מכניסים למקרר למנוחה למשך שעתיים.
משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים מהתערובת כדורים.
תהליך הציפוי: מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם, קמח, ביצה טרופה, ושוב פירורי לחם.
מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה ומטגנים את הכדורים עד לקבלת גוון זהוב.
הגשה:
מניחים על גבי נייר סופג ומגישים את הכדורים בתוספת רוטב אליולי, פלחי לימון טריים וסלט שורשים חמצמץ.
ערמונים בצמח מול הכנרת ובמושב סגולה, 08-8505059
צילום דניאל לילה