חומרים:
300 גרם קמח לבן
150 גרם קמח שיפון
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
כף מחוקה מלח
80 גרם עגבניות לחות קצוצות גס
בצל יבש בינוני חתוך לחצאי טבעות
כפית אורגנו יבש
270 סמ"ק מים
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח.
את כל היבשים להוסיף אחד אחד לפי הסדר ולערבב בין האחד לשני .
ליצור גומה ולהוסיף את המים והשמן.
לערבב היטב עם כף.
אם צריך לתקן מים או קמח – זה השלב.
לשים את הבצק היטב כ-10 דקות.
יוצרים כדור ומכסים בתוך כלי עם ניילון.
לאחר שעה מוציאים אויר בעדינות.
יוצרים צורת כיכר ומקמחים.
מניחים על תבנית מתאימה, וחורצים צורות בכיכר.
מתפיחים עוד שעה.
מחממים תנור היטב ל-200 מעלות.
רק אז מכניסים את הלחם פנימה.
יוצקים על הקרקעית כוס מים קרים או מניחים כלי עם מים.
מורידים את החום ל-180 מעלות – בתנור עם טורבו 170 מעלות.
אופים כ-40 דקות.
מוציאים ומצננים על רשת כחצי שעה.
קובי מזרחי שף ויועץ קולינרי , www.ici-chef.co.il