אזני המן טבעוניות

חומרים לבצק:100 גרם קמח לבן250 גרם קמח מלא1/3 כוס סוכר חום1 שקית אבקת אפייה90 גרם שמן קנולה (חצי כוס)1/4 כוס מיץ תפוזיםמיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון2 כפות שמנת טופו או 40 גרם מחית טופו (טחון דק עם כף מים)חומרים למלית:3/4 כוס מים1/3 כוס סוכר חוםכף שמן קנולה100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני1/2 כפית שטוחה קינמון50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטבאופן ההכנה:להכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה.להוסיף את שאר החומרים של המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה. להניח בצד לקירור.להכנת הבצק: לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.לערבל במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו. להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ולהוסיף את קליפת הלימון המגוררת.לרדד את הבצק לשכבה דקה.לחרוץ עיגולים על ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד. להניח באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.אפייה:לחמם תנור מראש ל-175 מעלות ולאפות כ-20 דקות.מומלץ להגיש חם.גליה קדרון היא נטורופתית ברשת בתי הטבע "שקדיה"שד' ירושלים 48 רמת גן – 03-6746491, רח' הבנים 14 הוד השרון –09-7481486, רח' כצנלסון 56 גבעתיים –03-7319958.

חומרים לבצק:
100 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
1/3 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
90 גרם שמן קנולה (חצי כוס)
1/4 כוס מיץ תפוזים
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפות שמנת טופו או 40 גרם מחית טופו (טחון דק עם כף מים)

חומרים למלית:
3/4 כוס מים
1/3 כוס סוכר חום
כף שמן קנולה
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון,
או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)
קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
1/2 כפית שטוחה קינמון
50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב

אופן ההכנה:
להכנת המלית:

להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה.
להוסיף את שאר החומרים של המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
להניח בצד לקירור.

להכנת הבצק:
לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
לערבל במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו.
להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ולהוסיף את קליפת הלימון המגוררת.
לרדד את הבצק לשכבה דקה.
לחרוץ עיגולים על ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד. להניח באמצע כל
עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

אפייה:
לחמם תנור מראש ל-175 מעלות ולאפות כ-20 דקות.
מומלץ להגיש חם.

גליה קדרון היא נטורופתית ברשת בתי הטבע "שקדיה"
שד' ירושלים 48 רמת גן – 03-6746491, רח' הבנים 14 הוד השרון –09-7481486, רח' כצנלסון 56 גבעתיים –03-7319958.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר